Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874136 пати)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2715 на: 11 Јуни 2014, 17:24:29 pm »
Dajte preporaka za prviot krak vo Grcija.
Za dva veceri tri dena.

Vo prednost e mesto so ubava pesokliva plaza.

Ako imate mesto(apartman) kaj sto ste odsednale i vi se dopaga, pisete ili dajte kontakt.

Од прв крак убедливо најубава плажа и вода има ова место. http://www.greece.com/destinations/Macedonia/Halkidiki/Settlement/Siviri.html Се наоѓа на страната што гледа према Солун. За 2-3 дена барај исклучиво апартмани на booking.com
Зини да ти кажу.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #2716 на: 11 Јуни 2014, 17:26:07 pm »
Мене воопшто првиот крак не ми се допадна. Вториот е друга планета.

А за викенд и убава плажа...Олимпик Бич...Паралија...Неа Пори...

Евтино, културно и блиску. Евентуално Неа Врасна.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #2717 на: 11 Јуни 2014, 17:47:01 pm »
^^^

Тоа и јас сакав да го кажам, освен Сивири, другите плажи на Касандра се тежок просек.
Зини да ти кажу.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #2718 на: 11 Јуни 2014, 18:57:55 pm »
Паљури не ви се свиѓа?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2719 на: 11 Јуни 2014, 19:19:34 pm »
Слушам муабети дека Ксамил се повеќе го средувале и дека било прилично ефтино. 20 еура апартман за 4-ца во вила. Мирно место, ама блиску е Саранда. Има некој одено таму да пренесе искуства?
Јас бев минатата година во Саранда и да ти кажам право среќа што не се сместив во Ксамил. Местото после 8 пиле не пее и ке возиш секоја вечер по 40 км да одиш до град. ...
зашо вакви дезинформации?? ц ц ц..

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #2720 на: 11 Јуни 2014, 20:06:05 pm »
Znaci Ksamil - Saranda ima 12,13km ako sakas nesto podobro. Inaku, i vo Ksamil e super, ne znam kako ti se pogodilo.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15256
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2721 на: 11 Јуни 2014, 20:19:58 pm »
Цитат
Кавос и Лаганас ти се дефиниција за блуд и разврат
Тогаш за Миконос шо би се рекло? ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5811
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2722 на: 11 Јуни 2014, 20:32:39 pm »
Odluka padna na Kalithea.
Na booking rezerviravme vo hotelce(Oceanis) 35 kvadrata soba so edna klasicna spalna i eden edinecen krevet zasto sme trojca.
Vkupno 5000 denari za dve nokevanja.
Sabajle trgame, pa ke vidime kako ke bide.

Edit: Sto e najvazno, ima flat screen TV da se gleda svetsko ;) :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2723 на: 11 Јуни 2014, 20:38:32 pm »
Слушам муабети дека Ксамил се повеќе го средувале и дека било прилично ефтино. 20 еура апартман за 4-ца во вила. Мирно место, ама блиску е Саранда. Има некој одено таму да пренесе искуства?
Јас бев минатата година во Саранда и да ти кажам право среќа што не се сместив во Ксамил. Местото после 8 пиле не пее и ке возиш секоја вечер по 40 км да одиш до град. ...
Дезинформации? Лани бевме разделени со едни пријатели, ние Саранда они Ксамил... Ксамил слаба струја ( на периоди и по саат-два без струја беа) што несакаше ни климата да им работи, тапа во попладневните часови... Гледав како страдаа пријателите...
@Lo 17 Ок, грешка сум бил, не се 40км во два правци туку се 25-30.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2724 на: 11 Јуни 2014, 20:51:22 pm »
Дезинформации? Лани бевме разделени со едни пријатели, ние Саранда они Ксамил... Ксамил слаба струја ( на периоди и по саат-два без струја беа) што несакаше ни климата да им работи, тапа во попладневните часови... Гледав како страдаа пријателите...
@Lo 17 Ок, грешка сум бил, не се 40км во два правци туку се 25-30.
И јас лани бев.

10 дена, од кои 2 вечери ги поминав во Саранда. Ниту еднаш не снема струја, во ниту еден период од денот. Цело време се си работеше одлично. И струја, и вода...
Не знам за повеќе, ама имаше 2 дискотеки сигурно, 10тина ресторани од кои 2-3 поелитни. Факт е дека за ноќен живот Саранда е каде-каде понапред, али Ксамил не е ни приближно лош како ти што го опиша.
Од центар на Ксамил, до центар на Саранда нема повеќе од 15км.
Од друга страна, Саранда е гунгула 24/7. Не би можел да издржам таму 10 дена. Повеќе замара, него што одмара...
Така да, твојот муабет, за мене е дезинформација. Башка, сам кажа, ти не си бил, биле твои пријатели. Јас бев, видов, искусив...
И по сликата што си ја ставил, можам да видам дека не си бил баш во Саранда... Туку во некоја од околните населби? Меѓу Ксамил и Саранда?
И уште една работа... Секој си го замислува својот одмор различно. Секој си има свој вкус. Глупо е врз основа на нечие туѓо мислење да се носи генерален заклучок.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #2725 на: 11 Јуни 2014, 20:55:34 pm »
I uste nesto ako vo odreden region snemuva struja pocesto, nemora da znaci deka vo cel grad vo toa vreme nema struja....mnogu bitna informacija koja site zaboravaat da ja spomnat ;)
« Последно менување: 12 Јуни 2014, 08:47:24 am Roci »

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2726 на: 11 Јуни 2014, 20:59:18 pm »
^многу точно. а и голем дел од куќите/хотелите/локалите си имаат back up генератори. па дури и да се случи на кратко да снема струја, немаш никаков прекин...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2727 на: 11 Јуни 2014, 23:56:32 pm »
Јас ја памтам плажата како просечна, а водата дека беше грч ладна. Не знам дали е по правило таква таму или така се погоди у моментот. Знам дека хотелот кај што бевме имаше фин базен и повеќе таму се бањавме отколку на плажа.

Како и да е, во Турска тешко дека ќе си поминеш лошо, поготово all inclusive!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #2728 на: 12 Јуни 2014, 16:30:55 pm »
Имам добар смештај на топ локација, паркинг, пред тебе плажа, пешки 5 минути до центар, кога тргаш со кола накај плажа си ван гужвите пошто си при крајот од Саранда и обратно за враќање.
Пиши ми пп како се собите и цена.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2729 на: 14 Јуни 2014, 10:48:11 am »
dali nekoj slusnal ili bil vo albanija vo ksamil? da kaze nekoj kako e mestoto... nekoi luge mi go pofalija mestoto deka ima ooooodlicna plaza. na sliki lici ubavo. krajno penzionersko mesto... da se odmori covek od dinamika. so 0 zabavi, 0 diskoteki... samo odmor... znaci ako bil nekoj neka prenese iskustvo.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време