Преку рутата на банзаи, со релаксирано возење се стигнува за 6ч. до Будва. На кој му се брза може и побрзо. Јас пред 3 дена ја минев и никаде не сретнав полиција а патот е одличен, освен кога се мине низ Урошевац, таму преправаат некој улици и доста гужва е.
samo sto se vrativ od Crna Gora.
Odevme preku Kosovo preku stariot pat vo toa planinite, i da navistina zivopisno ali zamorno, ali pusti merak se da se vidi...lol
Za vrakanje preku Albanija, imaat nov Avtopat solidno napraven, ali sepak na krajot kaj granicata po edna desavka so krava sto si cekorese spokojno po lentata za preteknuvanje, ali vo sprotiven pravec, znaci bese vo moja lenta i mi doagase vo "celo" i koci koci pa ko za belja i kamion vo drugata lenta. Seto toa me potseti deka sepak se naogame vo Albanija, pa celo falenje na avtopatot i tunelite sto gi napravile, propadna vo voda..lol
Proshetano;
Cela Jadranska magistrala
Dubrovnik, se banjavme na edna privatna plaza do Dubrovnik
Eden den vo Kotor so banjanje,
Herceg Novi
Budva
Sveti Stefan
Se na se interesni 6-7 dena so mnogu vozenje i banjanje, bas vo moj stil.
Ke ostanevme uste ali utre sme na svadba pa morase nazad da se vratime, ali najbitno zeshkive denovi vo Skopje bea izbegnati.
Crna Gora ti e u princip interesen mix pomegu Tipicno Srpsko da ne recan Yu ili Turbo folk ureduvanje so doza na na modernizam, (Sveti Stefan).
Hrvatska e pa drug moment, tamu pocnuvajki od infrastruktura pa se ostanato cuvstvoto e kako da si vo EU ne na. balkan.
Specijalen pozdrav do Beograganki, koj moram da priznaam davaat poseben shmek na site proshetani mesta, sum bil na mnogu mesta niz svetot, ali kako Beograganki nema drugi, tolku mnogu ubav narod na.edno mesto (Budva) bez onie tipicni turisti, babi i dedovci.