олимипиада во халкидики... плажата песок, водата камења... среќа што дојдов, не се распаковав со сите керефеклуци туку прво до вода да видам што и како е. првите 2-3 метра е песок во водата а после почињаат камења и тоа бајаги големки. цурик назад и идемо даље... продолжив да возам натака, сечејки го кракот и налетувам на едно место после олимипада неколку километри е со табла БАБИЛОН-ТОТИ т.е. BYBILON-TOTI на грчки... ми се мота во глава дека некој ми збореше убаво било и таму... се исклучив од патот, по едно стрмно асвалтирано патче, околу 500 метри излага на плажа... исти марифет, како и претходно, трк до вода прво па после распакување... следно беше осмех од уше до уше... БЕЛ ПЕСОК-БРАШНО СИТЕН. и во водата исто, ситен нај ситен песок.
распакување и клап.. следен момент беше 100 метри од влегување во вода длабочината се движи цело време над и под пупак... ЗА ДЕЦА прекарсно... едина маана е што нема смештај туку е само плажа. нај близок смештај е олимпиада градот.
еве некоја фотка, до душа со мобилен сликано ама тоа е тоа:

ова да видите колку е плитко т.е. на која далечина е колку длабочина..
ГОЈДО?? испунува норми?
по ситно од ова би било прашина од кола што ја переш.
и една панорамска од мене. очигледно незнам мобилниот да го дотерам за да слика рамно ама и ова доловува доволно:

ај утре друга дестинација.