Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1722255 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1470 на: 09 Јуни 2013, 08:02:30 am »
Мешани се. Банана, Платаници, Оринџ. Во секој случај плажите се многу блиску една до друга и пејсажот е тој...Плус зачинето со мирис од борова шума за мене е репер за квалитетно море (боја, мирис, вкус).

@onak
Хотелот ама ич не ми битен...Треба да исполни некои критериуми и ништо повеќе. Она кое ми е битно е морето и плажите. Ако не се убави џабе хотелот да има и 16 ѕвезди и да ми плаќаат да седам таму срање ќе си поминам...За несреќа нашиве агенции нудат хотели, а не море и плажи. Бевме со жена ми минатава недела да гледаме понуди за Турција од Фибула и се што ни понудија беа хотели со 5 ѕвезди, ултра ол инклузив, незнам какви центри, незнам каква храна и катаљарда базени. И цели возбудени од агенцијата ми нудат ласт минит понуда 11 дена (10 ноќи) во Аланија со авионски превоз - 850 евра по чоек(за мене и жена ми) со бесплатен смештај за клинците (освен аеродромска такса од 50 евра за син ми бидејќи има 3 години). И онака им викам не ми се допаѓа, тапа е...И на криво ме погледнаа двете коковчиња демек нешто не е во  ред со мене...
« Последно менување: 09 Јуни 2013, 08:19:08 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1471 на: 09 Јуни 2013, 09:04:59 am »
тоа е така зашто тие коковчиња само продаваат слики шт им ги даваат газдите-менаџерите... инаку ни за мене не е врвот сместувањето туку некои други параметри... ај да не го тупиме превише за ова. јас кај што  сум ми е супер и убаво ми е, само веке ми се здосадува заради рипит моментот... за август ке се бара нешто друго веројатно, незнам, а може и нема да се бара...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1472 на: 09 Јуни 2013, 09:08:36 am »
Тебе бар децата ти се поголеми, можеш кај сакаш да одиш. Не знам дали си бил по островите, ама мислам дека ќе ти направат добра промена. Јас со децава морам да барам плажа која покрај тоа што е убаво и има чиста вода, треба да биде плитка на влегување така што не морам на секое едно мрднување на децата да рипам од лежалка за да ги пазам да не се удават. Е сега види колку ми е комплицирано барањето на соодветна локација.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1473 на: 09 Јуни 2013, 13:22:53 pm »
Паралиа пола километар е плитко за со деца ако ви е, башка многу чисто рамно градче бе угорници удолници ко она другите на кракот селцата, широка е плажата не ко охридна плажа да си

Иначе некој искуство за по островите за ергени?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1474 на: 09 Јуни 2013, 15:20:56 pm »
Миконос.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1475 на: 09 Јуни 2013, 15:24:42 pm »
Paralia mi e u plan letovo,nekade 1 Septemvri da odam,ima nekoj ideno toj period da spodeli mislenje kakva e vodata,ima li mnogu meduzi,narod itn?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1476 на: 09 Јуни 2013, 15:55:19 pm »
Медуза инвазија.. ;D

Јас имам идено тој период и водата беше супер, медузи не начекав, народ вриеше и покрај тоа што беше ван сезона.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1477 на: 09 Јуни 2013, 17:02:59 pm »
Slusam muabeti,septemvri bilo,prljava bila vodata,imalo mn meduzi ovo ono......jas mislam deka vremeto igra uloga vo seto toa,kako I da e fala za odgovorot,se nadevam na dobro pominato vreme tamu :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1478 на: 09 Јуни 2013, 17:11:38 pm »
Јас мислев прашуваш за температура на водата.
Иначе мене прљаво ми е и да има една сламка на 100 м2, али колку што се сеќавам генерално беше чиста. ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1479 на: 10 Јуни 2013, 21:24:52 pm »
Тебе бар децата ти се поголеми, можеш кај сакаш да одиш. Не знам дали си бил по островите, ама мислам дека ќе ти направат добра промена. Јас со децава морам да барам плажа која покрај тоа што е убаво и има чиста вода, треба да биде плитка на влегување така што не морам на секое едно мрднување на децата да рипам од лежалка за да ги пазам да не се удават. Е сега види колку ми е комплицирано барањето на соодветна локација.

тоа за децата е променлива категорија... оваа година е вака, онаа година е онака...

мене на пример место не ме држи. на едно место можам до 3 дена да седам. после тоа како и секоја година, така и оваа шетам и се движам низ плажите во радиус до 100 км еве нека биде 130, ама не повеќе, и увек се враќам пак назад во хотелов кај што сум распослан веке. денес бев тото бич, не е лошо ама има многу камења ВО ВОДАТА... крупни до душа и мазни, ама ке се погоди некој остар-скршен и боли до срце... турам  икс врз тото бич од карта за во иднина. вчера бев ставрос, не е лошо ама по мои нормативи не задоволува за да платиш и седиш таму.утре идам олимипиада-халкидики да видиме таму како. ми испофалија дека плажа брашно ово оно... утре ке извозам до таму па ке ви кажам утре вечер како е...

кога ке кажам не е лошо, криетериум ми е чистина на вода, да нема трски, да биде плажата колку толку уредена, да не биде со оние камења т.е. камчиња како џамлии пошто имам 150кг и дустабанлија сум, НЕВОЗМОЖНА МИСИЈА е да се движам по нив, а верувам дека и гојдо го има истиот проблем, така ли е гојде? ај утре рипорт ке имаш за олимпиада.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1480 на: 10 Јуни 2013, 21:49:53 pm »
Убаво ќе беше сликовито да ги претставуваш плажите...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1481 на: 10 Јуни 2013, 21:52:23 pm »
Убаво ќе беше сликовито да ги претставуваш плажите...

кога ке се испоизбањам и завлечам у лежалка со ладно пиво, синди крафорт да ми дојде гола, ке ме мрзи да се исправам а не да станувам по мобилниот и да сликам... имаш слики од сите плажи во грција на гугл еарт... одкако ги пукна криза станаа свесни дека ако се фалат само ке привлечат луге, па испозакачија слики еден миљон.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1482 на: 10 Јуни 2013, 22:49:51 pm »
Slusam muabeti,septemvri bilo,prljava bila vodata,imalo mn meduzi ovo ono......jas mislam deka vremeto igra uloga vo seto toa,kako I da e fala za odgovorot,se nadevam na dobro pominato vreme tamu :)
dve godini po red odam vo nei pori od 1vi septemvri vodata e perfekt  pekol vreme cisto za merak  plazata e odlicna ima narod pretezno povekjeto so mali decinja   taka da i godinava pak ke idam tamo bidejki nemi e za densanje po diskoteki nego sakam bas dase odmoram a nei pori vo septemvri e bomba

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1483 на: 11 Јуни 2013, 20:26:16 pm »
олимипиада во халкидики... плажата песок, водата камења... среќа што дојдов, не се распаковав со сите керефеклуци туку прво до вода да видам што и како е. првите 2-3 метра е песок во водата а после почињаат камења и тоа бајаги големки. цурик назад и идемо даље... продолжив да возам натака, сечејки го кракот и налетувам на едно место после олимипада неколку километри е со табла БАБИЛОН-ТОТИ т.е. BYBILON-TOTI на грчки... ми се мота во глава дека некој ми збореше убаво било и таму... се исклучив од патот, по едно стрмно асвалтирано патче, околу 500 метри излага на плажа... исти марифет, како и претходно, трк до вода прво па после распакување... следно беше осмех од уше до уше... БЕЛ ПЕСОК-БРАШНО СИТЕН. и во водата исто, ситен нај ситен песок.

распакување и клап.. следен момент беше 100 метри од влегување во вода длабочината се движи цело време над и под пупак... ЗА ДЕЦА прекарсно... едина маана е што нема смештај туку е само плажа. нај близок смештај е олимпиада градот.

еве некоја фотка, до душа со мобилен сликано ама тоа е тоа:

ова да видите колку е плитко т.е. на која далечина е колку длабочина.. ГОЈДО?? испунува норми?

по ситно од ова би било прашина од кола што ја переш.

и една панорамска од мене. очигледно незнам мобилниот да го дотерам за да слика рамно ама и ова доловува доволно:

ај утре друга дестинација.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT