Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1719784 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1335 на: 08 Мај 2013, 20:32:46 pm »
Не дај Боже да имаш. ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1336 на: 08 Мај 2013, 20:38:14 pm »
Аранжман, јас бев преку Игуана со автобус. Се патува до Волос со автобус потоа ве остава автобусот на пристаниште и пешки се оди во траект со куфери. Аранжманот беше џабе пари 110 евра сосе превоз за 9 ноќевања ако одиш од 2.06

http://www.iguana.com.mk/ponuda/57-grcija-skiatos/600-2013-02-15-13-17-30

Фала ти многу.. За на Скијатос.. Колку ми е неопходна кола? Дали има и организиран превоз во поглед на БУС или сепак да рачунам дека ќе рентам кола? Исто како е за Паркинг?

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1337 на: 08 Мај 2013, 20:43:46 pm »
Не дај Боже да имаш. ;)

Од кој тип на проблеми си имал? Можеш ли да кажеш поконкретно да знаеме на што да пазиме кога рентаме?

Дарко

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1338 на: 08 Мај 2013, 20:47:11 pm »
Јас лично сум немал проблеми,имаа проблеми оние на кои им рентав коли во фирмата каде што работев.Пример за постоечка гребаница(ситна,скоро незабележителна) им наплаќаа по 100 евра.За други оштетувања воопшто да не зборувам.
На едни деца им изрентавме скутер(Зип Пијаџо 50цц),паднаа се излизгаа и скутерот во лизгањето удри во кола.
Им зедоа 800 евра оштета,а деловите јас ги земав нови од продавницата коштаа 90 евра.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1339 на: 08 Мај 2013, 20:50:19 pm »
Ау, од ова рентањево, подобро пеш да си одам, отколку да рентам..

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #1340 на: 08 Мај 2013, 20:55:39 pm »
Аранжман, јас бев преку Игуана со автобус. Се патува до Волос со автобус потоа ве остава автобусот на пристаниште и пешки се оди во траект со куфери. Аранжманот беше џабе пари 110 евра сосе превоз за 9 ноќевања ако одиш од 2.06

http://www.iguana.com.mk/ponuda/57-grcija-skiatos/600-2013-02-15-13-17-30

Фала ти многу.. За на Скијатос.. Колку ми е неопходна кола? Дали има и организиран превоз во поглед на БУС или сепак да рачунам дека ќе рентам кола? Исто како е за Паркинг?

Дарко

Ако сте пар, можеш и мотор , нормално ако имаш искуство со возење, островот е мал од еден крај до друг се стигнува за најмногу 20 минути пример од Скиатос до Банана плажата (после коукунариес). Ова е од логистички аспект гледано, најдобрата предност на островот, за 3-4 дена можеш цел да го прошеташ а останатите сакаш тури до други острови, сакаш оди си на омилената плажа. Патот (главниот)  е како со 3 ленти, се вози покрај море ... Инаку и кола не е лошо 20 евра сега како што ти одговара
Автобус има само на таа релација што ти ја споменав, мислам дека беше 2 евра карта во 1 правец, што му доаѓа горе доле исто.

@MeceTo
Кај сте рентале во МКД или ГР.
Работата е што вие сте нуделе половично осигурување, а не целосно. Да било целосно тие деца немало да платат. Инаку јас кога рентам имам обичај да сликам цела кола пред да ја земам. Меѓутоа до сега немам слушнато некој да се пожали за веква некоја ситуација.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #1341 на: 08 Мај 2013, 21:03:25 pm »
Лани бев на Лефкада, во Агиос Никитас, и местото е мало но стратешки многу добро поставено.

На 2 км е плажата Катизма, која е огромна и многу добра, со кола се стига до неа, а има и одлични кафичи да ги кажам, со базени и слични глупости. Ако на некој не му се пешачи секој ден по скалите на Егремни, тука е супер како замена.

До Егремни има возење 15-20 минути, и патот е одличен. До Порто Кацики исто така, само откако ке се исклучиш накај плажата ако наиде кола од спротива, ни со магија неможеш да се разминеш и е малку проблем.

Јас цело време го вртев островот по западната страна и патот беше одличен, нов асвалт сегде и доволно широк. На источниот дел може да е подобар само ако е автопат.

Ако некој оди натака, нека не го лаже изгледот на местото од по слики од агенции, нека си отвори карта и нека се постави стратешки најблизу до плаживе и ако може поблизу до Лефкас, бидејќи се тоа таму се мали селца, и после 10 саат навечер освен Лефкас се друго е мртво.

Во Агиос Никитас цените се пристојни, јас бев сместен во Вила Елени

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g1786926-d2650292-Reviews-Elena_Rooms-Agios_Nikitas_Lefkada_Ionian_Islands.html

Собата имаше поглед накај морето, а што е најбитно Агиос Никитас има своја плажа, мала ама има.  Има селца кој се нудат од агенциите кој со горе во планината, и од каде ако сакаш било каде да мрднеш ти треба кола или моторче.

Инаку имаше и едно убаво хотелче, налик на она од линкот на Крелл, тоа како полуксузна опција од ова каде што бев сместен јас.
Во септември плаќав 20 евра од ден за собата.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2524
« Одговори #1342 на: 08 Мај 2013, 21:08:13 pm »
Јас лично сум немал проблеми,имаа проблеми оние на кои им рентав коли во фирмата каде што работев.Пример за постоечка гребаница(ситна,скоро незабележителна) им наплаќаа по 100 евра.За други оштетувања воопшто да не зборувам.
На едни деца им изрентавме скутер(Зип Пијаџо 50цц),паднаа се излизгаа и скутерот во лизгањето удри во кола.
Им зедоа 800 евра оштета,а деловите јас ги земав нови од продавницата коштаа 90 евра.

Секое возило е каско осигурано и најчесто е со франшиза од максимум 300 евра. Ова што ти го збориш сум сигурен дека се изолирани случаи. Мене лично лани колата ми ја дадоа и ме частеа пола резервоар. Не е тоа Македонија. Си има правила и прописи.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1343 на: 08 Мај 2013, 21:11:37 pm »
Оф мори мајко. ::)

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #1344 на: 08 Мај 2013, 21:51:15 pm »
Да не бил некој Санторини? Јас лани бев Италија - Франција - Шпанија турата ,презадоволен сум и му ја препорачувам на секој.

Како ја правеше таа тура? Со кола? Ние пред две години правевме тура:

Нови Сад-Опатија-Сестри Леванте (база за Порто Фино, Cinque Terre (прекрасно место), Genova) па продолживме-San Remo-Monte Carlo-Nica-Antibues-Cann-Sen tropez (спиевме во некое место меѓу Сен Тропе и Антиб), па продолживме до Прованса (во Авигнон, Оранж,) па од таму Тонон (близу Евиан), како база за Женева, Лозана, Шамони (се зезнавме што не спиевме таму).  Од таму продолживме до Лугано , па Комо, па назад Опатија. Целата тура траеше 21 ден

За оваа година нешто се мислиме дали да продоложиме од Ница накај Шпанија, или да фаќаме тура по Германија

Дарко
Со автобус преку Дипломатик, Венеција - Верона - Лорет де Мар - Барцелона - Азурен брег ( Кан, Антиб, Ница, Монако, Монте Карло ). 7 ноќи бевме во Лорет де Мар со полн пансион,блиску до плажа и одлична храна и по една ноќ во Ница и Венеција - Сандона ди Бијаве.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1345 на: 08 Мај 2013, 21:54:02 pm »
Оф мори мајко. ::)

Возилата се осигурани. Во Турција рентавме веспа со која паднавме (ја искршивме пластиката на веспата). Не само што не плативме ништо за штетата туку беа и загрижени да не сме повредени или нешто (за среќа пројдовме со мали повреди).

Исто во Шпанија на пример, рентав Фиат Панда. Кога ја вратив не сакаа ни да ја погледнат и се чудеа зашто инсистирам да ја видат :) (Реагираа во стил. Е добро де, си ја паркирал на паркинг, така? Да.. Епа нема потреба да ја гледаме :) )).

поздрав

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1346 на: 08 Мај 2013, 21:54:36 pm »
Да не бил некој Санторини? Јас лани бев Италија - Франција - Шпанија турата ,презадоволен сум и му ја препорачувам на секој.

Како ја правеше таа тура? Со кола? Ние пред две години правевме тура:

Нови Сад-Опатија-Сестри Леванте (база за Порто Фино, Cinque Terre (прекрасно место), Genova) па продолживме-San Remo-Monte Carlo-Nica-Antibues-Cann-Sen tropez (спиевме во некое место меѓу Сен Тропе и Антиб), па продолживме до Прованса (во Авигнон, Оранж,) па од таму Тонон (близу Евиан), како база за Женева, Лозана, Шамони (се зезнавме што не спиевме таму).  Од таму продолживме до Лугано , па Комо, па назад Опатија. Целата тура траеше 21 ден

За оваа година нешто се мислиме дали да продоложиме од Ница накај Шпанија, или да фаќаме тура по Германија

Дарко
Со автобус преку Дипломатик, Венеција - Верона - Лорет де Мар - Барцелона - Азурен брег ( Кан, Антиб, Ница, Монако, Монте Карло ). 7 ноќи бевме во Лорет де Мар со полн пансион,блиску до плажа и одлична храна и по една ноќ во Ница и Венеција - Сандона ди Бијаве.

Колку дена ви траеше целата тура?

Дарко

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1347 на: 08 Мај 2013, 21:56:08 pm »
а што ти значи ова ДАРКО после секое пишување?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1348 на: 08 Мај 2013, 22:04:14 pm »

Тоа ми значи дека си викам Дарко и дека се подпишувам на крајот од пораката. Исто ко и во секој е-маил, писмо или пишана комуникација се подпишувам (некакво сепак правило на комуникација)  и покрај тоа што горе пишува кој го напишал текстот..

На форуми не е неопходно, ама е прашање на личен избор. Мојот избор е да се подпишувам

Ептен ќеиф ќе ми се направи ако ти разјаснив :)

Дарко

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #1349 на: 08 Мај 2013, 22:05:24 pm »

Тоа ми значи дека си викам Дарко и дека се подпишувам на крајот од пораката. Исто ко и во секој е-маил, писмо или пишана комуникација се подпишуваме и покрај тоа што горе пишува кој го напишал текстот..

Се надевам ти е појасно :)

Дарко
14 дена

@ Дарко :)