До сега мое искуство од границата за Грција е следно:
Од Бт, колона скоро никаква и поминуваш за 10 - 15мин
Од Гeв, колони огромни, некогаш можи да не поминиш тој ден.
А патот што викате дека е проблем, да, проблем е од како ќе се исклучиш после Велес, кај Росоман. Возиш по обичек регионален пат. За некој е проблем тоа.
А после кога ќе влезиш во Грција, го немаш тој проблем. Таму патиштата се одлични од самиот влез во Грција. И одиш према Козани, кај Птолемаида се уклучуваш на тој новиот E90/E91 автопат и леташ.
ма не ме заебавај бе... сум ј апрошол оваа граница барем 150 пати последниве 3-4 години и никад, АМА НИКАД не сум чекал подолго од 30 минути... и тоа во нај големиот шпиц... уствари ја се извињавам, 2 пати дремевме на граница по неколку саати затоа што на гејците системот “изненадно им падна“ и тоа веднаш по објавата на груевски за преименување на стадионот во скопје и преименување на аеродромот петровец... ама колку што сум информиран така изненадно им паднал и системот во битола према грција... така да исти К ти е во тој момент кај ке бидеш и на која граница... од тогаш практиуквам дента кога ке идам према гејците да погледам вести дали некој од власта пак нешто убаво се испосрал против гејците (напред наши) па за да знам дали ке се дреме и да одложам или ке си иде глатко...
и да чекаш повеќе од 1 саат на гевглеија пак побрзо ке стигнеш него ли од битола... кај и да идеш... просто и едноставно... за гевгелија патот е писта... и да.. за гевгелија тој ден нема да поминеш само ако дојдеш 10-15 минути пред полноќ, па има шанси да те фати друг ден... само така...