Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1721620 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #660 на: 24 Мај 2012, 22:08:21 pm »
Епа последниве неколку дена збориш на празно дека е поубаво да се земе голф 2 нов отколку некоја денешна нова кола???

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #661 на: 24 Мај 2012, 22:13:34 pm »
Abe vie ne znaete, :), nemalo veke nov Golf 2.

аман бе... како така? од кога тоа?
Pregi me razocara, napisa vo nekoja tema. :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #662 на: 24 Мај 2012, 22:37:20 pm »
^^  што сакаше да кажеш со постов? Возев 7 години дизел и ја знам разликата. Немој да постираш колку да се каже нешто.  Разликата на толкаво патување е 150 евра минимум
Со исто возење бензинецот троши 7-8 дизелот 4-5

Кажи ми со која кола возеше и те кошташе 450 евра со се патарини (колку гориво потроши на 100)?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #663 на: 24 Мај 2012, 22:38:20 pm »
ajde malce citajte egzotiki: http://patepis.com/

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #664 на: 24 Мај 2012, 22:43:26 pm »
Што секс ви мавна бреј..Читајте Егзотики...Бугар за Претседател на Карклуб!!! :D:D:D:D:D:D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #665 на: 24 Мај 2012, 22:49:18 pm »
^^  што сакаше да кажеш со постов? Возев 7 години дизел и ја знам разликата. Немој да постираш колку да се каже нешто.  Разликата на толкаво патување е 150 евра минимум
Со исто возење бензинецот троши 7-8 дизелот 4-5

Кажи ми со која кола возеше и те кошташе 450 евра со се патарини (колку гориво потроши на 100)?

со фокус 1.4  сум ја возел релацијата Гевгелија Берлин 3900 км а со 1,6 фокусот само назад од Берлин до Гевгелија и потрошувачката излегува 7,2. Околу 390 евра бензин другото патарини
другарот што беше со мене потроши 4,8 возејки исто со мене (мазда 2,0 136кс)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #666 на: 28 Мај 2012, 11:28:50 am »
Yarre го имаш претставено аудито..?

Не сум досеа, мислев дека ќе биде подобро со адекватна галерија, сликната од професионалец.

Инаку јас лани бев за Хрватска и тоа со огромна тура која на крај заврши во Пула ( ама по автопат, преку Белград нагоре). Хрватска да, ама не преку шорткативе преку Косово и ЦГ. Скоро сите што ги знам испозаглаиле по 15-20 саати у мрцварење. Со деца мене ми је многу. Обичам релации со нормални патишта.

Само така одам и јас. Ск-Бг-Зг па даље на запад :)

Моите обично идат преку Косово и Црна Гора и не се мрцварат, во смисла гужви и стоење во место, но сепак под 12 саати до Хвар не се, а за исто време се стига и од горе, само поскапо.
Финтата на избегнување гужви е не одење за викенди, туку во работен ден.

Иначе некој за Португал да не има инфо? Есторил, Лисабон, тој реон.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #667 на: 28 Мај 2012, 11:32:20 am »
Kakvo info ti treba? Za so kola!? Do spanija se odi nekako... So teski maki. :)
So plejn, odma si tamu. Zemjata e preubava i nema makedonci i skoro site plazi gledaat na zapad.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #668 на: 28 Мај 2012, 11:40:34 am »
Со плејн, да не забегуваме со кола па и ти :)

Инфо за цени на смештај, каков е смештајот, на што да се внимава ако треба (апартман, не хотел), цени за пиење и јадење, што да се види, каде да се сместам, плажи, што да се избегне и слично.

Како да стигнам до таму знам, за тоа не ми треба помош.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #669 на: 29 Мај 2012, 10:33:24 am »
во право  беше бугарот,еве зошто,
Грчкиот туризам пропаѓа- откажани 600.000 аранжмани

Дали пропаѓа туризмот во Грција? Ова прашање си го поставуваат голем број на хотелиери откако за 10 дена поради можниот излез на Грција од евро зоната откажани се 600.000 аранжмани.

Германскиот туристички гигант ТУИ ги предупредува своите клиенти дека со голема веројатност Грција може да излезе од еврозоната па поради тоа треба да си понесат повеќе пари.

Ако дојде до тоа, цените на храната, пијалокот и билетите за во музеите и археолошките места би се зголемила.

извор: http://www.time.mk/read/24f3d4ae15/6e91ec00b2/index.html
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=525989E9194B3641B88A2D9CCBAF6B6E
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #670 на: 29 Мај 2012, 10:58:46 am »
Ne veruvam deka cenite ke se zgolemat. Nema logika takvo nesto. No situacijata ne e dobra za Turizmot. Ojde jabana Grcija. Za 5 godini ke bide na isto nivo so MK vo standard. Platite ke im padnat za 60-70% i ke mavame seir.

A be koj visoko leta nisko pagja neli.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #671 на: 29 Мај 2012, 10:58:57 am »
Deni, оди на југ према Марбела итн ЖИВА ЕФТИНИЈА Е, плажи убави, нема премногу туристи, храната во супермаркети е поефтина него Македонија, смештај ефтин, за 500 евра се изнајмува апартман со 2 спални за 1 месец, најефтино ќе те фати да одиш со авион до Малага а таму автобус или евентуално кола да си изнајмиш (10тина евра ден е) према југ зошто има помалку туристи поефтино е и исто убаво. Искомбинирај два ефтини лета преку Барселона, Венеција или Женева со ИзиЏет или така нешто. Ако сакаш пак журки мурки тогаш други места низ Шпанија подобри би биле. Португалија не сум бил.

Бугар, дај бе кажи нешто за Мадагаскар, гледав прееска реклама на ЦНН за одмор таму, баш ми текна на тебе. (сериозен сум).

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #672 на: 29 Мај 2012, 11:04:55 am »
Madagaskar nacionalen specijalitet gluvci na razen. Hotelite se od 130-200 USD na nok (za belci) sekako samo spienje BEZ KLIMA i Peskiri, sapun i ima samo struja i tus.

Ete toa e. Moj kolega bese 10 dena. 2500 usd potrosil i se zali kako e izgor skapo. Hranata e egzoticna i recisi e 90% kasava, fufu, banana, oriz, ponesto riba itn...... Nekoi gravcinja. A od meso gluvcite se specijalitet. Mnogu e valkano.. Kako Kongo slicno e... Ne odete vo Francuski kolonii moj sovet. Sranje e. Ako sakate nekoj odnos odete Uganda ili Britanski kolonii. Nesto e poeftino i lugjeto se pokulturni.

Isto taka zaboravete na Namibija kade hotel so 1 dzvezdicka pocnuva od 60 USD na vecer (bez cesma i so 1 tus na 5-6 sobi) a za normalna Evropska soba nekade 120-150 USD od vecer se dovolni.
Kartite se izgor skapi i aerodromite se nesigurni zasto moze da ve ograbat i da se vratite goli i bosi.

Od Afrika samo JAR vredi no e skapo. Evropa plus 40-50% na site ceni. Hranata e MK+150%.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #673 на: 29 Мај 2012, 11:27:36 am »
дајте да им помогнеме на комшиите :)

http://tocka.com.mk/1/67404/grcija-kon-krajot-na-juni-ke-ostane-bez-pari
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #674 на: 29 Мај 2012, 11:54:08 am »
во право  беше бугарот,еве зошто,
Грчкиот туризам пропаѓа- откажани 600.000 аранжмани

Дали пропаѓа туризмот во Грција? Ова прашање си го поставуваат голем број на хотелиери откако за 10 дена поради можниот излез на Грција од евро зоната откажани се 600.000 аранжмани.

Германскиот туристички гигант ТУИ ги предупредува своите клиенти дека со голема веројатност Грција може да излезе од еврозоната па поради тоа треба да си понесат повеќе пари.

Ако дојде до тоа, цените на храната, пијалокот и билетите за во музеите и археолошките места би се зголемила.

извор: http://www.time.mk/read/24f3d4ae15/6e91ec00b2/index.html
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=525989E9194B3641B88A2D9CCBAF6B6E

Не се откажани 600.000 аранжмани, туку не се резервирани, и тоа се работи за Last minute понуди. Опаднат е интересот.