Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1524635 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7935 на: 29 Јули 2023, 07:54:29 am »
Decki Jas valjda odam za Siviri, zenami go tupi nekoj i kazal imalo nekoja cevka od kanalizacija i gomna imalo so mi e malce cudno. Nekoj bil? Iskustva?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #7936 на: 29 Јули 2023, 09:14:12 am »
Се смрзнав прошлиот пат во Торони, се погоди ептен лошо време па си уплатив уште една тура во Посиди на првиот крак. Нешто интересно да се посети/види тука во околина ?

Торони баш е топло 😄 Јас па скував од жешко 2021. Ама мало место е ептен и нема што да се прави со мали деца. Плажа и море се топ.

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #7937 на: 29 Јули 2023, 12:44:25 pm »
Decki Jas valjda odam za Siviri, zenami go tupi nekoj i kazal imalo nekoja cevka od kanalizacija i gomna imalo so mi e malce cudno. Nekoj bil? Iskustva?

претпоставувам за овој канал мисли https://maps.app.goo.gl/VUCxQj86RjHJRdKJ9 , точно е дека одвреме навреме испаѓа некоја нечиста такаречи црна вода од каналот е сега дали се гомна не би можел да тврдам, ова е искуство од лани, претпоставувам годинава е исто и ова се приметува ако се бањаш во близина ако одиш по лево-десно може и нема да го приметите

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #7938 на: 29 Јули 2023, 14:30:42 pm »
Се смрзнав прошлиот пат во Торони, се погоди ептен лошо време па си уплатив уште една тура во Посиди на првиот крак. Нешто интересно да се посети/види тука во околина ?

Торони баш е топло 😄 Јас па скував од жешко 2021. Ама мало место е ептен и нема што да се прави со мали деца. Плажа и море се топ.

Првиот ден кога отидовме дожд и невреме имаше, и после секој ден ветер дуваше. Пред мене 1 недела колега беше и он топ си поминал. Добро место, сите фамилијарно одат со деца иако не е многу плитко за мали деца, али навечер мирно за спиење.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
Ова лето, каде на одмор [emoji47]
« Одговори #7939 на: 29 Јули 2023, 15:45:23 pm »
Ја бев лани у Торони. Акавме по Ситонија, а и Каламици ми се бендиса.

Мене у Грчка освен плажи не ме занима ништо друго.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: Ова лето, каде на одмор [emoji47]
« Одговори #7940 на: 29 Јули 2023, 16:28:53 pm »
Ја бев лани у Торони. Акавме по Ситонија, а и Каламици ми се бендиса.

Мене у Грчка освен плажи и гиро не ме занима ништо друго.

Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7941 на: 31 Јули 2023, 02:09:43 am »
Абе, враќајте се, ајде, нема човек со кој да се степа, виеам тоа клошарите со коли од под сто коња и три-четириљади еура...

Дојте си дома, да се тепамо као шо е ред, а богами и да миемо нози у леген додека надвор штурците умират од хипертермија.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #7942 на: 31 Јули 2023, 08:46:20 am »

Jас бев на источната страна на кракот пред 3 недели за викенд, ама се спуштив и до овде цел ден.
Нареден викенд што ќе одам натаму - ќе барам сместување во Фурка или Посиди. Овде кракот наликува на Ситонија, не на џунгла.

Ние одиме на 20 август во Фурка, ќе бидеме сместени во Palais de Fourka (куќа лоцирана некаде во средина на Фурка), таман ќе пренесеш искуство и ќе препорачаш каде на плажа, каде да се ручка денски (по можност што поблиску до домашна кујна и поголем избор, има едно мало пребирливо со нас :) )
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #7943 на: 31 Јули 2023, 09:50:14 am »
Последниве два дена во Фурка украдени две  коли, нов српски БМВ Х3 и мислам Форд Цмакс со наши таблици.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #7944 на: 31 Јули 2023, 09:52:50 am »
Loso.
Jas vo Ohrid pocnav da stavam klin vo volan.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #7945 на: 31 Јули 2023, 10:15:53 am »
Последниве два дена во Фурка украдени две  коли, нов српски БМВ Х3 и мислам Форд Цмакс со наши таблици.
Следам и јас во групата На одмор во Грција, не е убава вест, мада имам паркинг во дворот на куќата каде што ќе бидам сместен а и колата не ми е толку атрактивна за крадење, да се андеваме дека нема да има нешто такво
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #7946 на: 31 Јули 2023, 11:15:24 am »
Абе, враќајте се, ајде, нема човек со кој да се степа, виеам тоа клошарите со коли од под сто коња и три-четириљади еура...

Дојте си дома, да се тепамо као шо е ред, а богами и да миемо нози у леген додека надвор штурците умират од хипертермија.

ajde be, ama ti fufkat

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7947 на: 31 Јули 2023, 15:21:41 pm »
Дупли цитат, а?

Двеста шејсе и пет динАра казна.

По една ракија ќе даеш ли?
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #7948 на: 31 Јули 2023, 16:13:28 pm »
Можеби не е соодветна темава ама ќе пишам овде, можеби ќе одговори некој. А и ќе се најди како совет да си носите ситни евра за преку поедини граници.

Дали пп апарат е задолжителен во Косово (дизел кола, на физичко лице се води)? Знам дека може има разлика ако има плин или се води на фирма.

Пред некој ден влегував во косово на Блаце и косоварот почна да ми кажува како ќе ми пишел казна 80 евра за пп апарат, 80 евра оти не сум застанал на некој стоп знак ??? А едноставно еден куп коли имаше и се движев како и сите коли во колоната. Па после ми вика ај само за пп апарат ќе ти пишам 80 евра. И му викам то е, немам пп апарат. Па на крај ми вика стај нешто во зелениот картон. И му ставив 5 евра, ко ги виде се разочара јако, фацата што ја направи беше бесценета, ама ме пушти Среќа цариникот изгледа не не  забележа оти и тој ќе бараше (во бугарија така ми имаат направено). Обично кога поминувам вакви џупски граници (косово, албанија и бугарија), а воедно и возам низ тие конкретни држави секогаш си носам поситни евра оти кусур не враќаат
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #7949 на: 31 Јули 2023, 17:26:33 pm »
Можеби не е соодветна темава ама ќе пишам овде, можеби ќе одговори некој. А и ќе се најди како совет да си носите ситни евра за преку поедини граници.

Дали пп апарат е задолжителен во Косово (дизел кола, на физичко лице се води)? Знам дека може има разлика ако има плин или се води на фирма.

Пред некој ден влегував во косово на Блаце и косоварот почна да ми кажува како ќе ми пишел казна 80 евра за пп апарат, 80 евра оти не сум застанал на некој стоп знак ??? А едноставно еден куп коли имаше и се движев како и сите коли во колоната. Па после ми вика ај само за пп апарат ќе ти пишам 80 евра. И му викам то е, немам пп апарат. Па на крај ми вика стај нешто во зелениот картон. И му ставив 5 евра, ко ги виде се разочара јако, фацата што ја направи беше бесценета, ама ме пушти Среќа цариникот изгледа не не  забележа оти и тој ќе бараше (во бугарија така ми имаат направено). Обично кога поминувам вакви џупски граници (косово, албанија и бугарија), а воедно и возам низ тие конкретни држави секогаш си носам поситни евра оти кусур не враќаат
Другар на истата финта падна ,му вика полицаецот 80 евра казна а цариникот му вика ако кај вас не е задолжително пп ни кај нас не е ...Другаров имаше пп апарат така да си помина без проблем...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)