Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1312117 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7380 на: 12 Април 2022, 00:01:19 am »
Grcka godinava so tesko srce kje ja preripam pa kje se upikam vo Ohridon nas lani kaj sto bev i da vi kazam ekstra si projdov. Ogromna kukja so apartmani pred kampot elesec na sama ulica a preku ulica kulturno plazice so lezalki od samata kukja. Apartmanot nekade 25-30m2 sve novo vnatre ogromna terasa i pogled na ezeroto. Kolata pod balkon.
Edino sto uste sega se mislam se tie prokleti musicki sto gi imase navecer koga kje zapalis sjalica. Dzidot i sjalicata bea crni. Ugasi kje gi snema. Mora nekoj marifet da izmislam ili da si zeam zolta sjalica ?

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 579
« Одговори #7381 на: 12 Април 2022, 00:42:05 am »
Grcka godinava so tesko srce kje ja preripam pa kje se upikam vo Ohridon nas lani kaj sto bev i da vi kazam ekstra si projdov. Ogromna kukja so apartmani pred kampot elesec na sama ulica a preku ulica kulturno plazice so lezalki od samata kukja. Apartmanot nekade 25-30m2 sve novo vnatre ogromna terasa i pogled na ezeroto. Kolata pod balkon.
Edino sto uste sega se mislam se tie prokleti musicki sto gi imase navecer koga kje zapalis sjalica. Dzidot i sjalicata bea crni. Ugasi kje gi snema. Mora nekoj marifet da izmislam ili da si zeam zolta sjalica ?
kolku plati?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7054
  • хаУс мајстор
« Одговори #7382 на: 12 Април 2022, 05:39:26 am »
Имам пишано неколкупати, дезедоранс и запалка.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8596
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7383 на: 12 Април 2022, 05:47:08 am »
Зошто?

Можеш наместо тоа да излапаш два килограми портокали и да прскаш после со лушпите.
Ем најаден, ем поефтино, ем повеќе забава.
Профит.
Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #7384 на: 12 Април 2022, 06:44:41 am »
Не гледам забава на одмор во јадење портокали 😂

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #7385 на: 12 Април 2022, 08:56:08 am »
kolku plati?
1500 od den so pogled na enzero
1200 ili 1300 bese stranicno
Cenive ti se za cel apartman vnatre so 2 dupli kreveti + 1 fotelja za spustanje.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #7386 на: 15 Април 2022, 17:13:15 pm »
Некој во Котор да бил, да сподели збор два?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3742
« Одговори #7387 на: 15 Април 2022, 19:12:45 pm »
За летовање никако, а за шетање за велигден е 10ка

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3418
« Одговори #7388 на: 16 Април 2022, 08:02:37 am »

За со деца лошо, многу лошо.
За прошетка 3-4 дена бомбона, цел Которски залив.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #7389 на: 17 Април 2022, 11:29:13 am »
kolku plati?
1500 od den so pogled na enzero
1200 ili 1300 bese stranicno
Cenive ti se za cel apartman vnatre so 2 dupli kreveti + 1 fotelja za spustanje.
so godini nanazad...

https://off.net.mk/lokalno/makedonshtina/ohridsko-da-go-piesh

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #7390 на: 26 Април 2022, 22:19:21 pm »
Дечки, препорачајте смештај во Грција околу Солун, или краците на една страна и лептокарија на друга страна со предност на делот после аеродромот кај Солин до прв крак.
Барам смештај за цел месец, на приземје со дворче за да може малите да си играат и интернет за да можам јас да работам од таму.
https://gerani-apartments.gr/

Топла препорака за смештајов, нов, чист, комотен, опремен, со дворче...

Негативно е што е далеку од плажа, мораш со кола, околу тебе се ниви, нема ништо, мораш до продавница исто 1км у другата насока.

Ако треба нешто подетално пиши слободно. Јас од кога го открив само тука идам на преспивање.

Гледам горе на линкот нешто ми отвараама не се совпаѓа со тие кај што бев, еве ги апартманите:

https://www.booking.com/hotel/gr/gerani-apartments-epanome-thessalonikes.en-gb.html?aid=318615;label=New_English_EN_MK_27034587025-HmP4oTEWNQ6MgogtCQDspwSM102130227745%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atidsa-64415224945%3Alp2807%3Ali%3Adem%3Adm;sid=b9ba77965ea9c00ba91896204d79fa60;dest_id=-825039;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1649271588;srpvid=e0f88590a79c03d8;type=total;ucfs=1&

Apartment with Terrace, со спална и дневна, вака изгледа:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ова над 2000 евра за месец дена. За тие пари има многу добри вили.
Резервирав во Dora Apartments, ке пишам како е за некоја недела.

Која бензинска во Грција препорачувате за дизел ?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3060
« Одговори #7391 на: 27 Април 2022, 00:05:20 am »

Која бензинска во Грција препорачувате за дизел ?

Shell V power diesel ако ти сакаш топ дизел, 1.82 го платив пред 4 дена.

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 579
« Одговори #7392 на: 08 Мај 2022, 00:03:38 am »
Дечки препорачајте смештај во Солун за 2-3 вечери

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2184
« Одговори #7393 на: 09 Мај 2022, 08:51:33 am »
Дечки препорачајте смештај во Солун за 2-3 вечери

Подобро бегај долу Агиа Триада или така нешто, ако си за 2-3 вечери.
Ако е топло времето ќе фатиш и плажичка.

Јас имав резервирано во Cabo Verde (Агиа Триада) во мај 2020, ама фати короната и знаеш како завршивме...

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2184
« Одговори #7394 на: 16 Мај 2022, 22:28:06 pm »
Ми треба еден клаберско - патувачки совет, па може и да се развие дискусија за/против денско или ноќно возење.

Обично кога сум тргнувал накај Јонско (Лефкада, Крф и Кефалонија) - сум тргнувал исклучиво после полноќ (01:00, 02:00, зависи) и сум стигнувал за 5-6-7 саати (зависно до каде и колку паузи) до Игуменица или Лефкада, па сум фаќал траекти околу 09 или 10 по грчко. Влегуваш во смештајот околу 12-1 и обавезно спиење до 4-5 попладне.
Да напоменам дека не сум тргал ноќе „за да го фатам цел нареден ден или да не ми пропадне денот од одмор", туку заради избегнување денска жештина/сонце, гужва по пат, гужва по патарини и евентуална гужва на граница. Некако многу ми е порелаксирано ноќното возење кога одам на одмор. За враќање секако тргнувам после доручек и секако фаќа денско возње.

Летово имам планирано (резервирав смештај преку Букинг) на Закинтос.
До пристаништето Килини ми дава 7 и пол саати возење приближно, јас го ставам 9-10 саати со паузи и се тоа.

Се мислам за првпат да сменам малку и да тргнам сабајлечки и отспан. Има траект од 17:30, 21:30, па да фатам некој од овие. За првиот треба да се тргне околу 7 сабајле, за вториот околу 11 :)
« Последно менување: 16 Мај 2022, 22:47:17 pm balanar »