Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1520782 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8055 на: 27 Август 2023, 09:58:50 am »
Брат да сум ко тебе ќе снимав YouTube видеа да прошетаме тро 😄

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #8056 на: 27 Август 2023, 13:01:01 pm »
Преспанско езеро е надојдено годинава во однос па послесните 2-3 години. ТИЊА нема а не ни имало таму каде што сум одел освен на плажата(ако може да се каже плажа) во кампот Крани. Најубава плажа е Сливница и Конект бич, една до друга се. Е сеа не сум бил ама се мерачам некој викенд да одам овде: https://www.facebook.com/RelaxApartmentsPretor?mibextid=2JQ9oc

Одлично изгледа, на само 50 метри има ресторанчиња, пицерија, продавница..... Ов е во Претор.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #8057 на: 30 Август 2023, 17:10:03 pm »
Лека - полека, дојде време за пат.
Здравје, во петок сабајле.

Сакав да прашам - дали ТАГ-овите ги лепите на шофершајбна или може да се држи во рака кај ретровизорот?

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #8058 на: 30 Август 2023, 22:24:28 pm »
Лека - полека, дојде време за пат.
Здравје, во петок сабајле.

Сакав да прашам - дали ТАГ-овите ги лепите на шофершајбна или може да се држи во рака кај ретровизорот?
Ја се заебав на Е класата ми беше залепен, и кога го купив ЕС-от го извадив на сила, и дега не лепи, па си го шалтам од една во друга кола, баш сега се враќам од Солун, работи најнормално ако го држиш поред ретровизор

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #8059 на: 30 Август 2023, 23:23:05 pm »
Преспанско езеро е надојдено годинава во однос па послесните 2-3 години. ТИЊА нема а не ни имало таму каде што сум одел освен на плажата(ако може да се каже плажа) во кампот Крани. Најубава плажа е Сливница и Конект бич, една до друга се. Е сеа не сум бил ама се мерачам некој викенд да одам овде: https://www.facebook.com/RelaxApartmentsPretor?mibextid=2JQ9oc

Одлично изгледа, на само 50 метри има ресторанчиња, пицерија, продавница..... Ов е во Претор.

Фала ви на сите на одговорите :)
Мош ќе биде сепак Охрид ама ќе видиме ништо не се знае до последен моменат

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #8060 на: 30 Август 2023, 23:42:44 pm »

Фала ви на сите на одговорите :)
Мош ќе биде сепак Охрид ама ќе видиме ништо не се знае до последен моменат

Чичо, преска другар ми пиша... ладно било таму :)
Потсети пред да тргаш, ќе прашаме како е од некој со пренос во живо, да не те лажат ориѓанине :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #8061 на: 31 Август 2023, 07:04:23 am »
Јас се бањав на Љубаништа вчера. Водата е топла.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #8062 на: 31 Август 2023, 21:04:21 pm »
Ами нее само за бањање и за шетање за се. Лани бев на средина на септември и беше ок водата. Е сега ќе стегнеш заби дур да влезеш у езеро
хаха немора до толко со пренос нека биде изненадување

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #8063 на: 31 Август 2023, 21:35:20 pm »
Јас се бањав на Љубаништа вчера. Водата е топла.

Чичин, си имал среќа ти.
Мене на 8ми некаде ми заврна, настинав таму, племе му ебем, без тренерки отидов :D

А, инаку знае скроз контра да иде таму од градските плажи...
На еднава страна врне - на другата не.

Тогаш кога беше всушност невреме, во центарот било троа заебано, а Љубаништа имаше само мирен дожд...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #8064 на: 03 Септември 2023, 08:46:17 am »
Стигнати вчера сабајлето на Крит, полн траектот како за 01.09.

- TAG-от ми спаси неброено минути по патарините, на некои имаше колони за тие што плаќаат, овие за TAG беа празни.
- Атина добро решена со автопат од влез, па скоро до Пиреа.
Многу хаотично надвор од тоа, Солун x100.
- Изненаден од Chania во секој поглед, а не е баш мала, може има 100k само жители. Секоја канта има ќесе за ѓубре и се полупразни без ѓубре околу. Кај нас најпрво ќе ги снема ќесињата.
Полно туристи, додуше вчера беше и сабота.
За шетање има... доста.
- Од плажи вчера бев само до оваа блиску до мене, денес на Falassarna до зајдисонце.

Свети Никола, мислам дека е единствената црква со минаре и камбанарија во Грција:

Agia Marina Beach, Ammos & Ilios Beach Bar:

Една панорама од истата:
https://maps.app.goo.gl/8vPhuA8UBi1B9U7t8

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #8065 на: 03 Септември 2023, 17:52:27 pm »
Јас пред некој ден се вратив од лефкада.. Бев сместен во никиана и ги посетив баш сите плажи.. Милос и порто катсики ми оставија најдобар впечаток.. Ако го интересира некој нешто слободно нека праша..
Прилично е скапо, смештај за 7 дена 200 евра од човек, кафе 2.5е, гиро 4е, лежалки од 10е па на така,
Интересно што на никоја од плажите не плаќаш паркинг (ако најдиш слободен градски од сабајле) а кога ќе се пополни има приватни паркинзи по 10 евра од ден.. Низ градовите по улиците буквално никаде не се плаќа паркинг, колите кој кај стигни ги паркира и немаат гајле, полиција воопшто не видов..
А да, на сите плажи има место за свој чадор/лежалка или што и да е..

Поминати точно 1300км (900 отворено 400 низ островот) и потрошени 92л што му доаѓа 7л/100км.. 4 луѓе плус товар нонстоп со клима..

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #8066 на: 03 Септември 2023, 18:14:18 pm »
Јас пред некој ден се вратив од лефкада.. Бев сместен во никиана и ги посетив баш сите плажи.. Милос и порто катсики ми оставија најдобар впечаток.. Ако го интересира некој нешто слободно нека праша..
Прилично е скапо, смештај за 7 дена 200 евра од човек, кафе 2.5е, гиро 4е, лежалки од 10е па на така,
Интересно што на никоја од плажите не плаќаш паркинг (ако најдиш слободен градски од сабајле) а кога ќе се пополни има приватни паркинзи по 10 евра од ден.. Низ градовите по улиците буквално никаде не се плаќа паркинг, колите кој кај стигни ги паркира и немаат гајле, полиција воопшто не видов..
А да, на сите плажи има место за свој чадор/лежалка или што и да е..

Поминати точно 1300км (900 отворено 400 низ островот) и потрошени 92л што му доаѓа 7л/100км.. 4 луѓе плус товар нонстоп со клима..
На краците е поскапо, во никити гиро со tzatziki e 4.9, фрапе 4.5 евра.

Колкави сакаш да се цените на лефкада?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
« Одговори #8067 на: 03 Септември 2023, 19:39:52 pm »
Охрид е горе долу толку и поскап,  кафето куба либре е 120/150 денари,  хајнекен е 300+ денари,  хамбургерче е 350/400 денари, паркинг се плаќа на секаде,  смештај понормален е  слична цена,  канализациони цефки пред тебе на плажа ти се гратис од куќата.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #8068 на: 03 Септември 2023, 20:23:18 pm »
300 денари Хајнекен? Машала, брао...

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that