Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1586125 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5055 на: 02 Јули 2017, 12:01:04 pm »
Бегам утре на 20C фак јеа!
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Можеби ке се разминеме :) Ти препорачувам да одеш во SkyLounge Amsterdam на едно кафе

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #5056 на: 02 Јули 2017, 12:03:36 pm »
Ебено да, бев SkyLounge пред 4 години. Кај си ти сега?
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #5057 на: 02 Јули 2017, 12:05:22 pm »
Утре(или Вторник) кренувам за МК. Сега сум сеуште во Шведска

мислам, ако одеш со аутото.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #5058 на: 02 Јули 2017, 12:07:44 pm »
Многу време се губи со кола, два дена сигурно во еден правец немам толку одмор
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #5059 на: 02 Јули 2017, 12:09:38 pm »
Тогаш, те чекам кога ке се вратеш во МК па да пиинеме по едно-две-три-пет пива и да видеме количката :)

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7033
  • Бенве сие бенве
Ова лето, каде на одмор 😧
« Одговори #5060 на: 02 Јули 2017, 12:20:59 pm »
@tjolie во кој град си у шведска
« Последно менување: 02 Јули 2017, 12:50:46 pm MAPJAH »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11840
  • Архитект
« Одговори #5061 на: 02 Јули 2017, 13:21:55 pm »
На Лефкада се иде ако сакаш планинарење и мрцварење со кола со саати.

Ако сакаш лезет одмор -  Скијатос или Родос.

Да си ми жив и здрав за информацијата. Штом е такво планинско, сигурно е недостапно за количка. Од краците, кој е така најубав да речам и најмирен. Или општо, кое место е така потивко, без многу народ/гужва?

Незнам кај одите на Лефкада. Ама јас се сместувам одма до плажа. Па не палам кола 7 дена од одморот.
Ако нема на 30-100м плажа од мене не се сместувам. Не ми е филм секој ден со кола да одам на плажи.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #5062 на: 02 Јули 2017, 13:53:21 pm »
@tjolie во кој град си у шведска
Близу Nässjö

Цитат
Незнам кај одите на Лефкада. Ама јас се сместувам одма до плажа. Па не палам кола 7 дена од одморот.
Ако нема на 30-100м плажа од мене не се сместувам. Не ми е филм секој ден со кола да одам на плажи.

Не знам како е на Лефкада баш, али имам слушнато од пријатели што се биле, земале моторче и со моторче оделе до плажата...

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1892
« Одговори #5063 на: 02 Јули 2017, 14:36:12 pm »
По мене ако се иде на Лефкада, се сместуваш во Агиос Никитас, мало но прекрасно место, тука имаш мала убава плажа, до милос се стига пешки а може и со чамци кој тргаат од плажава во Никитас. Катизма е на 2 км и одмс се стига со кола. Ако несакаш можеш цел одмор да го истераш во Никитас или милос. Друга опција е смештај во вилите над катизма, ама па така ќе ти треба секој ден да пакиш кола за до продавница и да шетнеш, не дека Агиос Никитас е којзнње што ама има два три кафичи и ресторани.

Реков лефкада во септември,зошто тогаш нема гужва и е многу лабаво и растеретено по плажите, дури и пусто е. Во рестораните низ планините на островот брзо се стига и секогаш има место, плус во септември знае да заврне а дожд на море е прекрасна работа, после 15 минути како ништо да не било. Си цепиш 200 грамско узо со маслинки и сирење со оригано за мезе а надвор од терасата дожд. Тоа ми е тој зен момент.

Незнам зошто ми има оставено таков впечаток, ама Лефкада ми е вистинскста Грција а не како што Грција ја знаеме од краците.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5064 на: 02 Јули 2017, 17:38:23 pm »
Топ е Лефкада, три пати веќе имам отидено на одмор таму.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3752
« Одговори #5065 на: 02 Јули 2017, 22:57:38 pm »
Лефкада нема утка, тоа е Грција во суштина, маслинки, узо и Јонско море (многу е битно ова), нема утка таму.
Јонско и Јадран си се најубави нема утка, на Јонско уште Кефалонија ми остана за посетување ама отом потом.
Годинава ќе терам за Сплит 7 дена и 3-4 дена Будва. Сплит конкретно во Подстрана барам смештај, ама слабо ми оди сега за сега па да се распрашам утре по агенцииве што имаат да понудат. Ме прелажа комшијата за таму дека и он ќе е таму тој период па таман вика да те прошетам јас по Хвар, Брач итн., планирам да цепам преку Албанија-Скадар-Подгорица-Требиње-Дубровник, дупло помалце пат во километража, и 50евра заштедени во еден правец на патарини, а тоа значи еден резервоар дизел гратис. Будва на враќање затоа што не можам без неа, омилена ми е :P

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11840
  • Архитект
« Одговори #5066 на: 02 Јули 2017, 23:20:28 pm »
По мене ако се иде на Лефкада, се сместуваш во Агиос Никитас, мало но прекрасно место, тука имаш мала убава плажа, до милос се стига пешки а може и со чамци кој тргаат од плажава во Никитас. Катизма е на 2 км и одмс се стига со кола. Ако несакаш можеш цел одмор да го истераш во Никитас или милос. Друга опција е смештај во вилите над катизма, ама па така ќе ти треба секој ден да пакиш кола за до продавница и да шетнеш, не дека Агиос Никитас е којзнње што ама има два три кафичи и ресторани.

Реков лефкада во септември,зошто тогаш нема гужва и е многу лабаво и растеретено по плажите, дури и пусто е. Во рестораните низ планините на островот брзо се стига и секогаш има место, плус во септември знае да заврне а дожд на море е прекрасна работа, после 15 минути како ништо да не било. Си цепиш 200 грамско узо со маслинки и сирење со оригано за мезе а надвор од терасата дожд. Тоа ми е тој зен момент.

Незнам зошто ми има оставено таков впечаток, ама Лефкада ми е вистинскста Грција а не како што Грција ја знаеме од краците.

Тоа е тоа.
Од збор до збор.

Само да додадам дека кај таа што се сместуваме имаме приватен двор покриен со лозница со бело грозје. Во септември е зрело и дополнителни мераци прави.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5067 на: 02 Јули 2017, 23:21:07 pm »
Да не те лаже комшијата да одиш Албанија преку Дебар, само преку косово.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #5068 на: 03 Јули 2017, 00:15:08 am »
Дечки за до будва преку косово и албанија има ли патарини?

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1905
« Одговори #5069 на: 03 Јули 2017, 02:13:02 am »
Нема патарини
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!