Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1527132 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3060 на: 26 Јули 2014, 12:01:00 pm »
Охрид си има посебен шмек. Од Десарет па према Градиште има еден куп диви прекрасни плажи со ретко бистра вода. Самиот град е фантастичен нуди многу културни дешавки. Невестава ми вика дека ќерка ми ужива во Охрид, секоја вечер има некој концерт, сите се бесплатни.

Преспа е пустиња..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3061 на: 26 Јули 2014, 12:02:11 pm »
Абе Охрид си е супер... Охриѓаниве забушаваат ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3062 на: 27 Јули 2014, 10:42:46 am »
Има ли агенција која нуди летување во бугарија, златни песоци, несебар?

Препорака за во грција, добра плажа, ноќен живот за ергени и туристичка агенција каде да се обратиме?

?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3063 на: 27 Јули 2014, 14:09:19 pm »
Има ли агенција која нуди летување во бугарија, златни песоци, несебар?
Бисер Пром.

Препорака за во грција, добра плажа, ноќен живот за ергени и туристичка агенција каде да се обратиме?

За ергени, Кавос  8) Коплерај невиден, добри плажи има ама ќе треба да земете скутери или кола. Јас бев преку Фибула, ама тоа беше одамна..

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3064 на: 27 Јули 2014, 15:18:53 pm »
кУплерај

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #3065 на: 27 Јули 2014, 15:25:48 pm »
Абе Охрид си е супер... Охриѓаниве забушаваат ;D

Скопјаните се криви, они им ја саботираат туристичката сезона на Охриѓани. :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Одг: Re: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3066 на: 29 Јули 2014, 22:37:03 pm »
Дечки,  ај ве молам тие што го разбирате повеќе Охрид,  смештаи такви ствари,  ако може некој контакт да ми даде од апартманите(станови)  над Макс Д маркетот,  позади поштата,  близу казината...  Лилјакова зграда беше...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #3067 на: 30 Јули 2014, 00:25:48 am »
летово направивме триста комбинации за меден месец и на крај искочи да идеме следниот ден после свадба во Хургада,во Caribbean world resort.
Таму бевме 7 дена,бевме на сафари со посета на „Бедуините“,бевме и на „Рајскиот“ остров,видовме доста риби додека нуркавме,баш беше супер.Хотелот одличен,собата супер,таман како за меден месец,храната не беше којзнае колку добра,ама се јадеше и не останавме никогаш гладни.Пиење само од домашно производство,па освен пивото другото од алкохол за мене беше тиња.
После враќање,останавме само 1 ден во Скопје,да се спремиме за вториот дел од одморот,а тоа беше Цавтат во Хрватска.Букиравме 10 дена пред свадбата,па баш и не прочитавме ништо за местото,ни па нешто повеќе за смештајот.Искочи дека градчето и не е така пусто како што мислевме,баш има шмек некој интересен,мал е,ама има што да се види и да се прошета.Храната извонредна,цените малце поскапи од кај нас,додека пијалоците како кафе и сокови скоро и како кај нас.Бевме на 1 ден до Дубровник,изнајмивме скутер,не би препорачал идење со кола.Бевме и на тура со брод на трите острови после Дубровник,супер си пројдовме.Последниот ден отидовме и во винарија,си купивме и неколку вина од таму.Сите екскурзии ни ги понудија дечките кај што бевме сместени Guest House Sol,и не згрешивме што ги послушавме.Топло ја препорачувам вилата кај што бевме,на 3-4 минути пешки е до центарот кај што е се,и е отворена годинава во Јуни.Се на се,вториот дел од одморот ни беше најдобар до сега :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3068 на: 30 Јули 2014, 00:39:33 am »
Во Дубровник се иде и со кола, си ја оставаш во катна гаража или друг платен паркинг и пешки низ стариот дел се шета.

Фино сте се шетнале, па и на крај не ви искочило лошо после толку комбинации :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3069 на: 30 Јули 2014, 00:44:35 am »
Дечки,  ај ве молам тие што го разбирате повеќе Охрид,  смештаи такви ствари,  ако може некој контакт да ми даде од апартманите(станови)  над Макс Д маркетот,  позади поштата,  близу казината...  Лилјакова зграда беше...

иди бе брат директно во охрид, ке си најдеш смештај сигурно... охридон Е ПРАЗЕН... живо пиле нема... има слободни капацитети колку сакаш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3070 на: 30 Јули 2014, 01:25:33 am »
Во Дубровник се иде и со кола, си ја оставаш во катна гаража или друг платен паркинг и пешки низ стариот дел се шета.

Фино сте се шетнале, па и на крај не ви искочило лошо после толку комбинации :)
++1 za muabetot so parkiranjeto vo Dubrovnik.
Lani isprobano.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг:
« Одговори #3071 на: 30 Јули 2014, 01:29:44 am »
Освен ако нема гужва за паркинг и се чека едно 2 сати за слободно место.
Пред 3-4 години не беше готова катната гаража и во сред сезона вртев добри саат ипол за место. Ужасно искуство.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #3072 на: 30 Јули 2014, 08:47:25 am »
Баш ради гужва и нервози со барање место земав веспа,башка место 50ка ми дадоа 125ка,ептен и се израдував :-)
Искрено,незнам колку беше цена по саат за паркинг,претпоставував дека кај стариот град ќе биде скапо,а и како што пишав,отидовме на одмор буквално без ништо да се информираме ни кај идеме ни што да видиме.како и да е,ја ептен сум задоволен од Хрватска,радо би отишол уште неколку пати следниве години.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3073 на: 30 Јули 2014, 11:08:46 am »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер