Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1802777 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2820 на: 01 Јули 2014, 07:03:35 am »
Гледам многу сте воодушевени од Лефкада. Јас не бев толку многу. Еве помина една година скоро и уште ги памтам муките од возење како мрднат по 100 и кусур километри дневно. Плажите се топ ама за мене фалеше оној ситен песок, само на едно место го имаше. Закинтос многу повеќе ми остави впечаток.

Не дека е лошо, далеку од лошо е, на второ место ми е ама во близина има боље, тоа ми е муабетот. Дека едно по друго испадна Закинтос па Лефкада, 10ката ќе ја дадам за Закинтос.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2821 на: 01 Јули 2014, 07:19:45 am »
Гледам многу сте воодушевени од Лефкада. Јас не бев толку многу. Еве помина една година скоро и уште ги памтам муките од возење како мрднат по 100 и кусур километри дневно. Плажите се топ ама за мене фалеше оној ситен песок, само на едно место го имаше. Закинтос многу повеќе ми остави впечаток.

Не дека е лошо, далеку од лошо е, на второ место ми е ама во близина има боље, тоа ми е муабетот. Дека едно по друго испадна Закинтос па Лефкада, 10ката ќе ја дадам за Закинтос.

Мене Лефкада ми е едно од најубави места што сум бил воопшто. Ама ние не сакаме само плажа и ништо друго, туку сакаме убава природа и разни други содржини освен само плажа.

Бидејќи си бил и на Закинтос.. Како се стига до таму? Со кола беше? Се користи фери? Колку чини орентационо? Како го споредуваш Закинтос и Крф?

Отсутен Chlink

• Легенда
Одг:
« Одговори #2822 на: 01 Јули 2014, 07:46:06 am »
Едно од најубавите да. Јас реков на второ место ми е.

Можам Закинтос да го спредам со Лефкада, во тој стил е само помалку возење. Помал е островот. Со фери се иде. За други информации ко ќе се вратам од работа. Мада до тогаш ќе пише некој.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2823 на: 01 Јули 2014, 07:53:00 am »
Едно од најубавите да. Јас реков на второ место ми е.

Можам Закинтос да го спредам со Лефкада, во тој стил е само помалку возење. Помал е островот. Со фери се иде. За други информации ко ќе се вратам од работа. Мада до тогаш ќе пише некој.

Како е во поглед на асфалтиран пат по околните планини? Прашувам, бидејќи сакам да носам точак и дали ќе имам каде да возам?

Дали е премногу гужва и дали е безбедно за точак по островот?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55287
  • Махер
« Одговори #2824 на: 01 Јули 2014, 08:31:26 am »
Зошто различни се островите, не очекувај плажи како на Лефкада западните. Освен Nаvagio другите се многу обични, ја нема таа слобода како на другите. Вреди да се види Свети Никола на Закинтос, во поглед на кафич голем со кревати, лежалки, ова-она како за со друштво. Меѓутоа мене не ми се споредливи островите. На пример едниот е за друштво апла, другиот не толку.

Navagio мириса на нафта и бензин, од бродовите кои се константно таму. А другите плажи за мене не беа ништо посебно на Закинтос. A на Navagio не се оди со кола, туку со брод.

Тинејџерски остров е Закинтос, и е доста ефтин. А уште една битна карактеристика е што има аеродром. Затоа е многу ефтина дестинација за Британци тинејџери, со кои е преплавен.  Има еден збор кој го опишува Лаганас, а тоа е ку*варн*к. :)

Ако си со јахта има доста плажи, само скапо е горивото и трошат доста.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #2825 на: 01 Јули 2014, 12:53:25 pm »
Зошто различни се островите, не очекувај плажи како на Лефкада западните. Освен Nаvagio другите се многу обични, ја нема таа слобода како на другите. Вреди да се види Свети Никола на Закинтос, во поглед на кафич голем со кревати, лежалки, ова-она како за со друштво. Меѓутоа мене не ми се споредливи островите. На пример едниот е за друштво апла, другиот не толку.

Navagio мириса на нафта и бензин, од бродовите кои се константно таму. А другите плажи за мене не беа ништо посебно на Закинтос. A на Navagio не се оди со кола, туку со брод.

Тинејџерски остров е Закинтос, и е доста ефтин. А уште една битна карактеристика е што има аеродром. Затоа е многу ефтина дестинација за Британци тинејџери, со кои е преплавен.  Има еден збор кој го опишува Лаганас, а тоа е ку*варн*к. :)

Ако си со јахта има доста плажи, само скапо е горивото и трошат доста.

101% Correct

Бев Закинтос еднаш и искрено не ми се оди пак. Од островот само таа турата вредеше Navagio, Blue Caves...и уште две други плажи.

Се на се тапа (ако не си тинејџер).

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7251
« Одговори #2826 на: 01 Јули 2014, 13:45:54 pm »
Очигледно многу зависи кај ќе бидеш сместен ... еве некое мое искуство околу островите

1. Законтос

Сместен во Аргаси во вила Порто Давиа (бев преку Игуана) презадоволен од сместувањето, собата како за 2 беше најголемата што сум ја имал до сега во Грција, одлична широка тераса со поглед на море. Приватна плажа, јез да тесна али супер, дворче со одлично уредено и бесплатни лежалки. Имав блиску околни плажи за шетање пр. Гераксас, Aг. Николас, Дафне. Еден ден направивме тура до Навагио, со кола бевме до Порто Вроми, бродче до Навагио, па назад, па после за панорамата за Навагио, на враќање Лимонас го видовме (одлично интересно не е плажа).  Еден ден за познатото зајдисонце кај Кери. Турички до околните острови и тоа е тоа.

2. Скиатос

Мислам дека ова е остров што дефинитивно би одел пак. Некако најлесен ми се виде. Дијаметар од ~15 км го прави лесен за шетање, возење скутер/точак. Главниот пат води од градот до најпопуларната плажа Банана по крајбрежјето. Многу ми се допадна тоа што островот е исполнет со високи борови, претежно се песочни плажи. Има многу добри тури до соседните острови Скопелос и Аонисос. Островот е многу популарен меѓу младите но не во стилот на Кавос и Лаганас. Негативна работа е што траектот е 2.5 саати, доста скап за кола, но рентањето е доста ефтино.

3. Лефкада

Веќе сите пишуваа, дефинитвно најмачен остров за возење но и најубава боја на морето. Западната страна дефинитивно не е за мали деца или луѓе со фобија од длабоки води. Одлични тури до соседните острови.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3158
« Одговори #2827 на: 01 Јули 2014, 14:29:19 pm »
На Скијатос бев 2 пати и повторно би одел. Има супер диви плажи ако имаш 4х4.

Штета што е скапо ферито за возило.

Крф е интересен за шетање (главниот град е приказна за себе), ефтино е ферито за возило, Тасос е доста мал и не е скап, Родос е голем и интересен со повеќе одлични плажи.

Ова лето Лефкада, некое од наредните Крит.

Отсутен Chlink

• Легенда
Одг:
« Одговори #2828 на: 01 Јули 2014, 14:32:56 pm »
Закинтос ако се иде нормално дека треба да се избегнува лаганас каде се лудите англичани освен ако се има потреба. И онака само таму седат ги нема на други плажи и места.

А плсжи има еден куп само што не се големи колку на лефкада, ама во секој случај по растеретено е. Нема толкави гужви како во Лефкада.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5858
« Одговори #2829 на: 01 Јули 2014, 16:08:00 pm »
Каде на одмор годинава?

Абе го проверив буџетот, и право да ти кажам не сум баш изморен.

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #2830 на: 01 Јули 2014, 16:37:17 pm »
Pominati dve odlicni denovi vo Mediterranean Village vo Paralia. Samiot resort bese izvonreden, so site mozni uslugi, moreto fantasticno, vremeto uste poubavo. Resort-ot ne e bas eftin, ama uslugata, ubavinite i kvalitetot se na mn visoko nivo.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55287
  • Махер
« Одговори #2831 на: 01 Јули 2014, 17:21:57 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?