Дени, ќе те тужам за плагијаторство, премногу голем процент од постовите ми препишуваш
Плусеви и минуси за iPhone (според мене):
+: Екранот, дизајнот, UI, звук (на слушалки), и екранот уште еднаш
-: Пренабивање на цената, затворена платформа, iTunes.
Плусеви и минуси за Андроид (веќе скоро 2 години имам Андроид телефон):
+: Малце субјективно, али пошто е НТС, UI т.е. HTC Sense, одличен екран, одличен звук, отворена платформа, многу апликации итн итн...
-: Глупости у поглед на алоцирање на мемориски простор (решено е со 2.2), сисање батерија (мада ја го малтретирам мојов телефон), проблеми со BlueTooth, проблеми со поврзување со компјутер, и покрај големиот избор на апликации, пак е проблематично да го најдеш тоа што стварно ти треба и ти врши работа, и пар други ствари што ме имаат извадено од такт...
Тоа се моите лични искуства, сублимирани во пар редови. Е сеа, пошто подолг период сум се дружел со Андроидот, нормално дека сум му ги забележал сите фалинки... Да сум имал iPhone при рака во истото времетраење, претпоставувам дека делот со минуси (веројатно и со плусеви) ќе беше проширен, а не базиран врз релативно генерички поглед, заснован врз краткотрајно искуство со телефонот.
Ај сеа Дени, пиши го истово, само у обратен редослед, пошто имаш iPhone, а си се дружел извесен период со Андроид