Автор Тема: GPS uredi, mapi itn.  (Прочитано 202520 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: GPS uredi, mapi itn.
« Одговори #90 на: 01 Септември 2011, 17:46:33 pm »
iPhone 4 хардверски е импресивен, и тука нема муабет. Екранот е најдобар во моментов, барем според моето субјективно мислење.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #91 на: 01 Септември 2011, 18:04:24 pm »
iPhone 4 хардверски е импресивен, и тука нема муабет. Екранот е најдобар во моментов, барем според моето субјективно мислење.

да, така е. Го прочитав површно муабетот за ејпл против андроид и само би сакал да придодам дека за да уживаш во Ејпл производите треба да купиш парче хардвер кое е преценето и кошта повеќе од нормален лаптоп додека огромна предност за андроид е што можеш да го уживаш и на апарати што коштаат и помалку од 100 евра.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #92 на: 01 Септември 2011, 19:12:37 pm »
И за име божје (мое), не е ЕЈПЛ него ЕПЛ!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #93 на: 01 Септември 2011, 23:16:24 pm »
Дени, ќе те тужам за плагијаторство, премногу голем процент од постовите ми препишуваш ;D

Плусеви и минуси за iPhone (според мене):
+: Екранот, дизајнот, UI, звук (на слушалки), и екранот уште еднаш :)
-: Пренабивање на цената, затворена платформа, iTunes.

Плусеви и минуси за Андроид (веќе скоро 2 години имам Андроид телефон):
+: Малце субјективно, али пошто е НТС, UI т.е. HTC Sense, одличен екран, одличен звук, отворена платформа, многу апликации итн итн...
-: Глупости у поглед на алоцирање на мемориски простор (решено е со 2.2), сисање батерија (мада ја го малтретирам мојов телефон), проблеми со BlueTooth, проблеми со поврзување со компјутер, и покрај големиот избор на апликации, пак е проблематично да го најдеш тоа што стварно ти треба и ти врши работа, и пар други ствари што ме имаат извадено од такт...

Тоа се моите лични искуства, сублимирани во пар редови. Е сеа, пошто подолг период сум се дружел со Андроидот, нормално дека сум му ги забележал сите фалинки... Да сум имал iPhone при рака во истото времетраење, претпоставувам дека делот со минуси (веројатно и со плусеви) ќе беше проширен, а не базиран врз релативно генерички поглед, заснован врз краткотрајно искуство со телефонот.

Ај сеа Дени, пиши го истово, само у обратен редослед, пошто имаш iPhone, а си се дружел извесен период со Андроид ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #94 на: 02 Септември 2011, 00:13:23 am »
Единствената маана на Андроид во моментов е тоа што иако имаш Андроид телефон/уред, незначи дека ќе можеш да користиш одредена импликација/игра на тел./уредот.
Мал миљон Андроид тел./уреди извадија, ама на 2 раце можеш да ги изброиш тие што можеш да ги користиш со комплетна подршка и за се’.
аЈФонот е еден уред (не навлагам во пошироко семејство) и на него работи се’ и пред да се пушти да работи нешто, тоа с испитува и тестира. Кај Андроид пушта/става кој што сака и кај ќе стигне.

Доколку со аЈФон 5 се заобиколи глупавион аЈТјунс (нема шанси) и се овозможи да имаш подобра конективност/поврзаност со ПЦ, крај на прикаската, нема подобар.
аЈФон е тој што покажа како треба да изгледа телефон со екран на допир, покажа што е UI (ми текнува првиот модел кога излезе, 5 пати по ред го гледав презентационото клипче пошто не ми се веруваше како може такво нешто да постои). Работата е што во моментов има преголема конкуренција, која нуди повеќе.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #95 на: 02 Септември 2011, 00:38:57 am »
Единствената маана на Андроид во моментов е тоа што иако имаш Андроид телефон/уред, незначи дека ќе можеш да користиш одредена импликација/игра на тел./уредот.
Мал миљон Андроид тел./уреди извадија, ама на 2 раце можеш да ги изброиш тие што можеш да ги користиш со комплетна подршка и за се’.
аЈФонот е еден уред (не навлагам во пошироко семејство) и на него работи се’ и пред да се пушти да работи нешто, тоа с испитува и тестира. Кај Андроид пушта/става кој што сака и кај ќе стигне.

Доколку со аЈФон 5 се заобиколи глупавион аЈТјунс (нема шанси) и се овозможи да имаш подобра конективност/поврзаност со ПЦ, крај на прикаската, нема подобар.
аЈФон е тој што покажа како треба да изгледа телефон со екран на допир, покажа што е UI (ми текнува првиот модел кога излезе, 5 пати по ред го гледав презентационото клипче пошто не ми се веруваше како може такво нешто да постои). Работата е што во моментов има преголема конкуренција, која нуди повеќе.

Знам дека iTunes e pain in the ass... Ама има можност да се заобиколи тоа. Благодарение на Saurik (кој хакувал ај фон знае) со сите тие модови можиш да си го направиш ај фонот како ју ес би. Се снима алтернативен ај тунс, УСБ меморија се прави и уште еден куп работи на што можи да ви текнат. Јас мислам дека не можи да се искористи добро ај фонот ако не е џеилбрејкуван. Не сакам да зборувам за поврзување со PC, WiFi, блутут(не можи освен со друг ајфон) итн.. Мора да се хакни за да можиш да го правиш бомба! :) :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #96 на: 02 Септември 2011, 02:00:16 am »
Веле фората ми е што сакав да кажам дека може истото да го кажеш и обратно. :)

Марјанот, конкуренцијата нуди повеќе!? Ни приближно. Конкуренцијата нуди цена. А од таму и потекна целиов муабет.

Осмица, ајфон што не е џеилбрејкуван незнам дали постои... Тоа треба да се лоцира и да лежи типот/ката месец дена. Има фантастичен уред, кој всушност не го користи. Сите импликации да ги имаш бесплатно и тоа со два клика, и плус уште 500 додатни работи? Нормално...

Сите: Што ви е на вас со тоа затворена платформа? Која платформа е „отворена“? Со џеилбрејк имаш поотворена платформа од нозете на Анџелина Џоли.
« Последно менување: 02 Септември 2011, 02:03:40 am Deni »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #97 на: 02 Септември 2011, 09:04:18 am »
Андроид можеш да го користиш како комплетен производ и без да го рутираш, а.к.а. џеилбрејкуваш на аЈФон јазик.
Јас го имам рутирано и користам кастом РОМ на Џинџер 2.3.4. Искуството е, неможеш да очекуваш подобри перформанси и УИ од моментално актуелен телефон на пазарот. Можеби од некој дуал кор.
Муабетов е излишен, се споредува најдобро ВС најдобро, Најк ВС Адидас, патлиџан вС краставица, БМВ ВС Мецедес, ствар на вкусови е.
Мислам дека аЈФон 5 ќе ме натера да го купам :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #98 на: 02 Септември 2011, 09:34:20 am »
Андроид можеш да го користиш како комплетен производ и без да го рутираш, а.к.а. џеилбрејкуваш на аЈФон јазик.
Јас го имам рутирано и користам кастом РОМ на Џинџер 2.3.4. Искуството е, неможеш да очекуваш подобри перформанси и УИ од моментално актуелен телефон на пазарот. Можеби од некој дуал кор.
Муабетов е излишен, се споредува најдобро ВС најдобро, Најк ВС Адидас, патлиџан вС краставица, БМВ ВС Мецедес, ствар на вкусови е.
Мислам дека аЈФон 5 ќе ме натера да го купам :)

И да останеш без бубрег после тоа? Или ќе бараш варијанта да го платиш на 203409345 рати? :)
Мене лично, у принцип само цената ме одвраќа од iPhone, иначе би го набавил :) За помалку од таа цена, можеш да земеш телефон со слични или малтене исти перформанси и можности, и тоа у принцип ми е главниот проблем при набавка на телефон од гризнатото јаболче.

Работава као „Коа ќе купам iPhone 5? - Коа ќе излезе iPhone 10“ ;D ;D ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #99 на: 02 Септември 2011, 10:49:16 am »
Work harder and buy an iPhone
:D :D :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #100 на: 02 Септември 2011, 10:50:57 am »
Доколку бабата имаше муда ќе беше дедо ама не е така :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #101 на: 02 Септември 2011, 10:59:59 am »
Муабетов почна да наликува на оној со Голфот...абе таман е добра кола е ама е многу скап.

Скоро сите мои колеги, имаат по 2 или 3 ајфона.

Не дека им требаат толку туку како излегуваат нови така ги купуваат a старите не сакаат да ги продаваат.

Јас и уште еден сме единставените од 60/тина вработени кои не користиме ајфон.

Телефонот е пичка ти матер...поготово ако корситиш 3G, тогаш е пичка ти матер и на мајка ти фуфулката...заедно!

Јас од Епл имам само компови и iPOD, iPHONE i iPAD немам немам ама сите сум ги користел и чачкал бидејки работното биро на секој од колегиве веке 5-6 години наназад наликува на подобро снабден епл сторе од оној на Дуна кај нас и многу добро знам што значи епл.

Блекбери користам оти ме заеба колегава не за друго, па кога ми нудеа ајфон и бери од Т/Мобиле јас реков бери....и се заебав.... следниот телефон сигурно ке биде iPHONE ама ке се стрпам до ноември додека ги посетам колегиве па да смугнам еден за 400 $.
« Последно менување: 02 Септември 2011, 11:09:06 am Sportex »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #102 на: 02 Септември 2011, 11:05:21 am »

Зборот ми бешеше, не глеам баш некоја толку моќна поента во iPhone, што ќе ме натера да дадам толку пари за него.

Друже класен, ова сФе у задниве пар страни моеш да го забациш у некоја нова тема, пошо матер им е***** на GPS уредите, мапите итн ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #103 на: 02 Септември 2011, 11:33:58 am »

Зборот ми бешеше, не глеам баш некоја толку моќна поента во iPhone, што ќе ме натера да дадам толку пари за него.

Друже класен, ова сФе у задниве пар страни моеш да го забациш у некоја нова тема, пошо матер им е***** на GPS уредите, мапите итн ;D
Не гледаш? Па ти после си ми бил дизајнер, графичар........ пффф свашта.
Јас го зедов 180€ 3GS месец дена стар. Телфонот беше подобар од нов. Дали ти нема да го земиш за таа цена?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #104 на: 02 Септември 2011, 12:08:54 pm »
Дај бе кој ја има Garmin City Navigator Europe 2012.10 NT  за S60v5 Symbean, Nokia ?