Автор Тема: GPS uredi, mapi itn.  (Прочитано 202511 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: GPS uredi, mapi itn.
« Одговори #75 на: 31 Август 2011, 15:10:18 pm »
Дени, ти ова озбилно?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #76 на: 31 Август 2011, 20:44:51 pm »
Дени, ти ова озбилно?
Poveketo drugari gi zabatalija od pricini sto im zdosadija, a devojka mi posebno go mrazi androidot do stepen sto ke go iskrsi telefonot vo pogled na wifi neposlusnost. Poveke od pola se nepodnoslivi so GPS dodeka da se ukluci, a golem del go zaboravile gps zosto ne uspeale da go upalat. Zboruvam za fabrickiot gps i maps. A tek da treba da stavis nekoja programa? Simni na kompjuter pa prefrli pa drn drn, sekako zboram za krakuvani programi, zosto neli nikoj normalen ne bi platil za implikacija na android. Kako vo seesetite e procesot.
Nema veze sigurno nema da me razberes, kako i drugite 5% korisnici koi se zadovolni, ama toa e. Sum programiral za android i poznat mi e detalno, ako na taa tema ima nesto magicno, a nema.
Najvazo od se juzer ekspiriens ima 0. Sega vlevam nadezi vo vindousot koj go vidov vo grcija na telefon i mi deluvase super, ke vidime kako ke se pokaze. :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #77 на: 31 Август 2011, 21:02:47 pm »
Дени, ти ова озбилно?
Poveketo drugari gi zabatalija od pricini sto im zdosadija, a devojka mi posebno go mrazi androidot do stepen sto ke go iskrsi telefonot vo pogled na wifi neposlusnost. Poveke od pola se nepodnoslivi so GPS dodeka da se ukluci, a golem del go zaboravile gps zosto ne uspeale da go upalat. Zboruvam za fabrickiot gps i maps. A tek da treba da stavis nekoja programa? Simni na kompjuter pa prefrli pa drn drn, sekako zboram za krakuvani programi, zosto neli nikoj normalen ne bi platil za implikacija na android. Kako vo seesetite e procesot.
Nema veze sigurno nema da me razberes, kako i drugite 5% korisnici koi se zadovolni, ama toa e. Sum programiral za android i poznat mi e detalno, ako na taa tema ima nesto magicno, a nema.
Najvazo od se juzer ekspiriens ima 0. Sega vlevam nadezi vo vindousot koj go vidov vo grcija na telefon i mi deluvase super, ke vidime kako ke se pokaze. :)
И јас ова истото го потврдувам. Оди те молам на постар човек дај му тел. со андроид, ќе го фрли во првите 2 дена. Оперативниот нема повеќе лица, само е за луѓе со високо иксуство со тел. и компјутери (програмер), а нема уште еден мод да биди скроз прост како нокиа 3310.

А Дени, зборуваш за вин 7? Ако е тој и јас го имам чачкано на LG некој што го даваат од ВИП, добро ми изгледа.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #78 на: 01 Септември 2011, 02:12:00 am »
Татко ми веќе скоро две години користи Андроид телефон, без никаква мака... Мислам, нормално, го користи за тоа што му треба, а не за развој на импликации :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #79 на: 01 Септември 2011, 02:18:09 am »
Дени, ти ова озбилно?
И јас ова истото го потврдувам. Оди те молам на постар човек дај му тел. со андроид, ќе го фрли во првите 2 дена. Оперативниот нема повеќе лица, само е за луѓе со високо иксуство со тел. и компјутери (програмер), а нема уште еден мод да биди скроз прост како нокиа 3310.

А Дени, зборуваш за вин 7? Ако е тој и јас го имам чачкано на LG некој што го даваат од ВИП, добро ми изгледа.
Па ваљда е тој. Го имаше деден дечко, човече каква мазноќа тоа е нешто невидено на обичен телефон. Незнам дали ЛГ, ме интересираше виндоусот повеќе. Корисничкото искуство не е како на ајфон, ама е доста блиску до ајфон, што е и најважно. Ќе видиме реков, како ќе се покаже во функционалност и инпликации.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #80 на: 01 Септември 2011, 09:06:18 am »
Дени, ти ова озбилно?

Па ваљда е тој. Го имаше деден дечко, човече каква мазноќа тоа е нешто невидено на обичен телефон. Незнам дали ЛГ, ме интересираше виндоусот повеќе. Корисничкото искуство не е како на ајфон, ама е доста блиску до ајфон, што е и најважно. Ќе видиме реков, како ќе се покаже во функционалност и инпликации.

;D ;D ;D

Ќе остане ова со нас уште долго долго време а? :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #81 на: 01 Септември 2011, 10:27:18 am »
Доста тролате. Дени, направи и апгрејд на девојка ти на Андроид 2.3 па да видиш што е бифи послушност.
Андроид е најдобра платформа за мобилни мини-компјутери (не велам телефони велам компјутери).

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #82 на: 01 Септември 2011, 10:45:37 am »
Ја возам 2.2 на HTC Desire и не сум имал никакви, ама баш никакви проблеми нит со Wifi, нит со GPS. Све си работи одлично, дури многу подобро од iPhone-овите што ги имаа брат ми и снаа ми. Од што iPhone е супер, и двајцата се префрлија на Андроид.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #83 на: 01 Септември 2011, 12:28:36 pm »
Ја возам 2.2 на HTC Desire и не сум имал никакви, ама баш никакви проблеми нит со Wifi, нит со GPS. Све си работи одлично, дури многу подобро од iPhone-овите што ги имаа брат ми и снаа ми. Од што iPhone е супер, и двајцата се префрлија на Андроид.

Тоа не значи дека се подобри телефоние со андроид, брат и снаа ти прават downsizing. Не сакаат да ти кажат дека се во финансиска лоша состојба па ти мачкаат очи со некои android верзии. Да беа во добра состојба ќе имаа по 1 ај фон по 1 хтц и по 1-2 ipad.
:D :D :D :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #84 на: 01 Септември 2011, 12:30:38 pm »
True story...
Еден човек (не сакам да го именувам) на висока функција во информатичко-електро светот во МК, користи андроид, некој скап телефон. Доаѓа на работа едно сабаље и видно изнервиран на телефонот. Што е работата? Не знае човекот каде е алармот на телефонот! Накурчен до даска!
Нареден ден доаѓа со ај фон 4 и му кажува на сите што е добар уред.
Крај!

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #85 на: 01 Септември 2011, 12:52:54 pm »
True story...
Еден човек (не сакам да го именувам) на висока функција во информатичко-електро светот во МК, користи андроид, некој скап телефон. Доаѓа на работа едно сабаље и видно изнервиран на телефонот. Што е работата? Не знае човекот каде е алармот на телефонот! Накурчен до даска!
Крај!

For real?? Онда шо мајка бара да биде на висока функција во информатичко-електро светот?? Ако е скап Андроид телефон, многу веројатно дека е HTC или Samsung... Полесно нешто од наоѓање на алармот, тешко дека има...

Далеку од тоа дека Андроид е најдобрата платформа на светов, арно ама, и iOS е далеку од совршенство... По некоја аналогија, Андроид платформата е како Hyundai - Kia Group, односно, нешто што бележи фантастично голем и брз раст, и подобрување на квалитетот, но сеуште е далеку од „главните фаци“.

Сопствениците на iPhone љубат да си кажат дека е најбоље нешто у свет, претежно поради помодарство, а не од што стварно е најбољи уред на свет... Не ја оспорувам љубовта према јаболчето, и ја едно време се палкав ко млад мајмун по Apple, арно ама, повеќето сопственици на iPhone се понашаат као да измислиле топла вода (не зборам за луѓе на форумов, пошто не знам, а не ме ни интересира кој има iPhone), или еве да речеме, као холивудски ѕвезди што возат Prius т.е. помпезно и препотентно... It's just a very good phone, get over yourself.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #86 на: 01 Септември 2011, 12:55:46 pm »
True story...
Крај!

For real?? Онда шо мајка бара да биде на висока функција во информатичко-електро светот?? Ако е скап Андроид телефон, многу веројатно дека е HTC или Samsung... Полесно нешто од наоѓање на алармот, тешко дека има...

Далеку од тоа дека Андроид е најдобрата платформа на светов, арно ама, и iOS е далеку од совршенство... По некоја аналогија, Андроид платформата е како Hyundai - Kia Group, односно, нешто што бележи фантастично голем и брз раст, и подобрување на квалитетот, но сеуште е далеку од „главните фаци“.

Сопствениците на iPhone љубат да си кажат дека е најбоље нешто у свет, претежно поради помодарство, а не од што стварно е најбољи уред на свет... Не ја оспорувам љубовта према јаболчето, и ја едно време се палкав ко млад мајмун по Apple, арно ама, повеќето сопственици на iPhone се понашаат као да измислиле топла вода (не зборам за луѓе на форумов, пошто не знам, а не ме ни интересира кој има iPhone), или еве да речеме, као холивудски ѕвезди што возат Prius т.е. помпезно и препотентно... It's just a very good phone, get over yourself.
Не ме фаќај за збор, точно кој модел ама беше HTC.

Иначе јас имам iPhone, фала Тино за убавите зборови.
:D :D :D

Не викам дека е најдобар на цел свет, него најдобро ми ги исполнува сите критериуми што јас ги барам кај смартфон.
И нормално да не беше цената по која што го зедов, немаше да го имам. Ќе го имав подоцна :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #87 на: 01 Септември 2011, 15:03:36 pm »
True story...
Крај!

Така се вели за многу работи. И може да си мислиш што сакаш, и исстото да го кажеш. Ни помодарство ни ништ нема везе, ама јебига така се поставиле работите во светот. Ајфонот е неспоредлив со соодветните копии/конкуренција, во тоа колку е лесно просто и интересно се. А да не спомнувам достапно. И едноставно работи. Гледаш, не е толку лесно да објасниш колку што личи. А од моја гледна точка СИТЕ до еден што имаат Андроид првите 6 месеци од уредот љубат да си кажат дека е најбоље нешто у свет, претежно поради помодарство, а не од што стварно е најбољи уред на свет... Не ја оспорувам љубовта према телефончето, и ја едно време се палкав ко млад мајмун по Андроид, арно ама, повеќето сопственици на Андроид се понашаат као да измислиле топла вода (не зборам за луѓе на форумов, пошто не знам, а не ме ни интересира кој има Андроид), или еве да речеме, као холивудски ѕвезди што возат Инсајт т.е. помпезно и препотентно... It's just a good phone, get over yourself.
А после ќе поминат тие 6 месеци и толку.
Ајфонот не е многу добар телефон. Ајфонот е 512 пати подобар уред од многу добар телефон. Ама тоа нели го знаат обично тие што го имаат или се барем реални. Нема везе истиов муабет на секоја втора тема се прави, така да тоа е.  ;)
Мек, Ајфон, Никон, Сони, Таној, Ротел, Циско, Лореал, Адидас и многу други марки. Истиот муабет. Се што може да кажам за да ја доловам разликата е следното “Ајфон е Кока Кола за Андроид“.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #88 на: 01 Септември 2011, 15:34:32 pm »
Од аспект на User Experience, направен е да е што е можно поедноставен и полесен за користење, со целна група подпросечни корисници. Со тоа што, Епл дефинитивно има инвестирано многу во развојот на корисничкиот интерфејс, и Андроид општо касни зад Ајфоун. Хауевер, добар Андроид е (барем според мене) многу подобар и поубав за користење него Ајфоун. Праиме муабет за HTC некое, со HTC Sense, итн.

И iPhone смрди ради многу други работи.. Особено заклучената платформа, глупиот ајТјунс, итн итн.

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #89 на: 01 Септември 2011, 17:07:09 pm »
Имав iPhone 4 на ден два користење и можам да кажам телефонот е лудница, дизајн, завршна обработка, екранот е феноменален се е добро склопено.... НО е прескап барем за мене, а искрено и да имам толку пари за телефон пак не би го земал, зашто за приближна цена (ако не и по евтин) постои Samsung Galaxy S II... кој има дуал кор процесор, 1гб рам, вградена меморија од 16/32гб која може да се прошири со микро сд картичка, и сите други работи што ги има ајфон, и за некое чудо е телефон со андроид ...

Инаку да и јас сум моментално на андроид и тоа на најниска класа телефон LG P500 и сум немал проблеми со WiFi, GPs или нешто слично.