Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373077 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1350 на: 03 Февруари 2017, 12:22:11 pm »
Глеав нешо Вип две картици за 300 денара со интернет на нив, па се мислам за тие. Телеком се така малце пипави на тоа поле.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #1351 на: 03 Февруари 2017, 12:41:56 pm »
Ова од Вип ти е промотивно, две картички за 300 денари со 300 денари кредит на двата броја и неограничени разговори и смс кон Вип, со 200мб интернет, вклучено во првата недела.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1352 на: 03 Февруари 2017, 13:39:13 pm »
Имаш промоција и од телеком
https://www.telekom.mk/nov-broj.nspx

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
« Одговори #1353 на: 03 Февруари 2017, 14:47:13 pm »
Бидејќи мобилниве оператори станаа и ТВ оператори, дали некој има искуство со ВИП телевизија и Интернет? сакам да ги сменам телеком па ме интересира искуства дали се ок или тапа невидена

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8264
  • Плинаш!!!
« Одговори #1354 на: 03 Февруари 2017, 18:11:37 pm »
Бидејќи мобилниве оператори станаа и ТВ оператори, дали некој има искуство со ВИП телевизија и Интернет? сакам да ги сменам телеком па ме интересира искуства дали се ок или тапа невидена
Вип е тоа што беше Близу претходно. Додека бев на Близу немав никакви проблеми ама баш никакви. Сега Вип знаат да зезаат од време на време. Понекогаш сецка гласот на телевизијата и знае да засецка интернет и 2 пати се деси на нема цел ден. И нормално вртиш во вип и никој не се јавува. Па бев во најблискиот пункт да пријавам проблем и беа коректни и за 1 час го решија проблемот. Сепак битна е локацијата на живеење и фино би било да прашаш луге во твоја близина што имаат вип како се задоволни. Штознам ако треба да оценам од 1 до 5 би им дал 3.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
« Одговори #1355 на: 03 Февруари 2017, 19:48:02 pm »
Јас сум во центар а имам 2ца од стопански двор и црниче што се задоволни, тука немам никој од комшииве.
Сакав телекабел ама квалитетот на сликата не ми се допаѓа.

Тотал тв исто малце корисници има за да најдам некој други не ни гледав

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8264
  • Плинаш!!!
« Одговори #1356 на: 03 Февруари 2017, 22:16:38 pm »
Ако бираш помеѓу телекабел и вип мислам дека подобри се вип. Имам пријатели што живеат во центар и имаат телекабел и не се баш нешто задоволни, а сликата стварно е подобра на вип.

Отсутен yasho

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #1357 на: 05 Февруари 2017, 23:27:07 pm »
Јас имам Вип Комбо, во центар и можам да кажам одлично е. Го имам најголемиот пакет, интернетот е муња 100мб/с, тв е сосема ок квалитетот. Има доста хд канали, немам приметено да сецне некогаш, го имам од минатото лето. Јас и да не сум приметил, моите ќе приметеа, нон стоп се дома со Телевизорот :). Се на се, многу задоволен, мнооогу подобро од Телекабел.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1358 на: 07 Февруари 2017, 21:43:18 pm »
ново правило во вип... ми идеше да ја наденам на кола таа на шалтерот.... едната и последна работа што ми остана во вип е бум тв-то... не го користам 1,5 година, исклучено, стои, а го плаќам секој месец... денес идам и да го откажам, чекам колона во вип (мнооооогу несериозно е тоа на денешно време) од 40 минути за кога дојдов на ред ми вика дека НИВНАТА ПРОЦЕДУРА била да се јавам на тел. број што ке ми го дадат они, па да разговарам со тие таму.. збеснав, и се исподрав на таа на шалтер дека НЕМАМ ШТО ДА РАЗГОВАРАМ СО НИКОГО, затоа и сум дојден тука, а не по тел. да се објаснувам, ама џабе, не е ни она крива.. се јавив, ме трткаа 5-6 мин на телефон, па зашто, па како, па да ви понудиме ова, па она па... алооооо... не ми треба ништо од вас разбирате ли? пријатно... не бе, не те пушта да раскинеш договор, имало уште 3 месеци од договорот... е како има има уште 3, кога во 2013-та потпишав со вас 24 месечен договор, сега сме 2017-та... не не, има тука документи потпишани од вас...

на прашањето ДАЛИ ГО ГЛЕДАТЕ МОЈОТ ПОТПИС на документите, добив одговор ДА, ЕВЕ ГО ВАШИОТ ПОТПИС... (да потсетам дека по тел. разговараме)... следното прашање мое беше ОД КАДЕ ЗНАЕТЕ ДЕКА Е ТОА МОЈОТ ПОТПИС? и се уќуте, немаше одговор, после 15 секунди продолжи да меле за опциите за раскинување договор, и како тоа јас за бум од 150 денари месечно, за следниве 3 месеци до истек на договорот ке треба да им платам 4.500 денари... ја подпрашав пак дали е договорот потпишан, ми одговори потврдно и пак сврте на друга страна со муабетот... можда има нечив потпис таму, но не мој т.е. не од мене потпишан...

од тука, право кај мојата адвокатка, она следниве 48 саати (по закон) ке комуницира службено со ВИП.ОНЕ и мора да и ги дадат документите т.е копија од договорот, па да видиме чив потпис има таму и кого се обидуваат да направат будала... у секој случај, заради малтретирањево денес и дополнително ако се докаже дека фалсификувале мој потпис обавезно тужба мавам... и ќе ги растртам на сите медиуми што можам да стигнам... племето аждајско...

телеком е поскап? ако... нека е.. барем се доследни, скоро па ич не се дешава мрежа да ми падне или па разговор да се прекине, а ако се прекине разговор, СЕКОГАШ ги прашувам од другата страна на кој оператор се и ниеден до сега не бил од телеком (зборам за крашната комуникација додека разговараш)... значи и даље си има проблем вип.оне со стабилноста на мрежите... како и да е, како што гледам се повеќе у телеком идат, кога пазарот ке падне на 20-25% корисници на вип.оне, тогаш веројатно нема да имаат проблем со крашување на разговори. ке имаат доволно капацитет и брзина да ги задоволат тие малку корисници...

и да... ЗЕРО... АВТОМАТСКО ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ДОГОВОР ПОСТОИ ако во првиот договор има вметнато таква некаква клаузула која вели дека по истекот на договорот, ако нема никакви променети барања од корисникот во рок од 2-3-5 календарски денови, договорот се продолжува на нови 24 месеци автоматски... само мислам дека има го забранија тоа пред некој месец, а оние што добиле више автоматско продолжување, им важат договорите, затоа шт нели законот кај нас е дециден дек СО ИЗМЕНА НА НЕКАКОВ ЗАКОН, ИСТИОТ НЕ ВАЖИ РЕТРОАКТИВНО... така да пак го папал ку*от обичниот човек-корисник од кого всушност овие лопужи и живеат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #1359 на: 07 Февруари 2017, 21:52:58 pm »
Нема автоматско туку кога ќе заврши договорот е од месец за месец. За продолжување мора да се потпише. Ова од прва рака зашто во јули ми заврши со Вип договорот и се до 01.02 бев месец за месец и најнормалнп ги откажав. И ѓене ми се јавија да прашаат зашто и да понудат, реков дека немаат избор на ТВ.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1360 на: 07 Февруари 2017, 22:38:21 pm »
3max koristam na telekom i dogovorot bese potpisan uste pred 3 godini.Koga projdoa 2 godini i nekoj mesec gledam nikoj nemi dosagja za prodolzuvanje i odam da platam smetka i onaka odokolu potprasav i togas mi kazaa deka otsega dogovorot tece mesec za mesec i koga sakam kje go raskinam a dotogas oni nema nisto da cepkaat i sve kje si tece kako i porano.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #1361 на: 08 Февруари 2017, 10:39:14 am »
И јас имам завршен договор со вип веќе година дена и не ми е продолжен, проверено. Онак, ја мислам дека ке искочи дека си е твој потпис и дека не се сеќаваш кога си го продолжил. Ај баш обавести не за исходот.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5435
  • Пиши лаже
« Одговори #1362 на: 08 Февруари 2017, 20:01:09 pm »
Ми се поремети нешто вип ов.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44983
  • Il Moderatore
« Одговори #1363 на: 08 Февруари 2017, 21:30:50 pm »
Ми се поремети нешто вип ов.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Изглеа се претплатиле на телеком :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5435
  • Пиши лаже
« Одговори #1364 на: 08 Февруари 2017, 22:34:13 pm »
Хаха, нека идат и тие и тие у лепе...
Инаку, претходно максимум вадев до кај 80. Другар мој пред брзо извади 90 на тест, еве и кај мене збрлаве сега. :)

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that