Vip e upm...kwj so je ocekuvas vo najnedostapni predeli puka net i mreza a kaj so ocekuvas i kaj so treba da ima e haos.
тоа е така затоа што исти начин и јачина им се предавателите насекаде... богу иза трегера друже, некаде по шарпланината наша, кога акав, вип тука пееше, интенрет фуче, а симни се во град готово... таму у планина колку души користат мобилен? а има исто покритие како и во скопје или тетово... толку им се добри базните станици, тоа прва работа...
втора работа, првиот миг кога им излезе рекламата ПОДОБРО Е ЗАЕДНО на фејсбук, првиот пост им е од мене кој почнува со НЕ, НЕ Е ПОДОБРО и објаснувањето кое и погоре го пишаа.. одкако почнаа да се спојуваат вип и оне, се дешава срањето од кое во вип избегав. разговори паѓаат, интернет се губи-кочи и исклучува постојано. на 3 од 10 повици сум недостапен, секој еден што го барам, ако ми покаже дека е недостапен, зазвони му пак и достапен.. сето ова го јадев во вип точно 6 години т.е. 3 договори од по 2 години, на сите мои броеви. пред скоро 4 години се мафнав од таму заради тоа, и комплет предадов доверба на оне... сажаљавам, ама задњиве 2,5-3 месеци и во оне мрежата е исто како и тогаш... поради тоа мочано спојување (како што ми појасни еден кој работи на него) и оне и вип ке бидат со тој квалитет подолго време одошто на мене ми истекува договорот за некој месец.. така да, се собирам и одам во т-ебале.. ке платам за нијанса поскапо, ама сакам да сум достапен, нетот да ми фуче и да не ми паѓаат разговори постојано..
мислам, го барам и плаќам она за кое служи денешниот телефон... не барам плејбој зајачица да ми излага од телефон увек кга ке ми се надрви... 3 работи нудат како услуги, тие 3 треба да си работат... елементарниот извор на комуникација ако ти е усран, и ти си усран, а сите овие проблеми што сега ги јадам, се точно тоа, усрана понуда...