Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373165 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1275 на: 24 Мај 2016, 02:43:05 am »
Во ВИП разговори паѓаа уште пред да се спојат со Оне и исто срање беше. Сега ако се полоши стварно алал да им е.

јас зборам за ОНЕ.. заради тоа паѓање на мрежа и отидов во оне и се си беше супер, овие скоро 4 години. сега оне стана како вип што беше.. односно заедно си се сега и заедно си паѓаат.. ;)  како и да е, ке дојде истекот на тие 4 години и па пааааа, нема више сТрања такви... куртонска работа.. наместо да се спојат и станат подобри, они се испосраа уште поише... најс... вери најс...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5436
  • Пиши лаже
« Одговори #1276 на: 24 Мај 2016, 11:20:12 am »
така не е од пред 2 месеци, така е од почетокот.
Пред година дена немав такви проблеми, последниве 2 месеци ми е само тоа.

Да беше само интернетот... абе еден скапан повик не можам да направам, 99% после 30тина секунди се прекинува, катастрофа е моментално, ептен крш.
Не можам да се пожалам баш за повиците, воспоставувам врска прилично брзо али знае некогаш да сецне мрежата, односно да си правам сам муабет...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18040
« Одговори #1277 на: 24 Мај 2016, 19:36:03 pm »
За цените што ги нудеа до пред спојувањето, Вип воопшто не ми сметаше и да падне повик и слично. Среќа немам накурчени соговорници па да се лутат што паѓа мрежа. Едноставно ќе им свртиш со неограничените минути уште еднаш и ќе си бркаш работа, притоа плаќајќи значително помалку од конкурентите.

Сега е сосема друга приказна, посеруење до максимум и на понуди и на цени, и на све.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1278 на: 25 Мај 2016, 13:23:27 pm »
Да беше само интернетот... абе еден скапан повик не можам да направам, 99% после 30тина секунди се прекинува, катастрофа е моментално, ептен крш.

Мене ми паѓаше повикот после 10тина секунди, и тоа најчесто кога бев на работа. Од техничка ми рекоа дека паѓа поради надградба на мрежата баш во тој регион. Паѓа при автоматска промена од 2Г во 3Г. Ако го наместев на 2Г, не паѓаше, ама интернетот беше спор. Се среди автоматски после месец дена. Пробај ако на 2Г не ти паѓа повикот, веројатно за истата работа се работи. Ќе треба да причекаш :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1279 на: 24 Август 2016, 01:24:34 am »
Во ВИП разговори паѓаа уште пред да се спојат со Оне и исто срање беше. Сега ако се полоши стварно алал да им е.

јас зборам за ОНЕ.. заради тоа паѓање на мрежа и отидов во оне и се си беше супер, овие скоро 4 години. сега оне стана како вип што беше.. односно заедно си се сега и заедно си паѓаат.. ;)  како и да е, ке дојде истекот на тие 4 години и па пааааа, нема више сТрања такви... куртонска работа.. наместо да се спојат и станат подобри, они се испосраа уште поише... најс... вери најс...

дојде денот... сите мои телефонски линии, ги префрлив во телеком... сега за сега ок е.. интернетот фуче, разговор не ми паѓа, наспроти споените (кобајаги) оне и вип, односно очигледно купената мрежа и состојба на оне од страна на вип (да, приметете дека од оне се се ликвидираше: дуќани, шалтери, фактури, понуди, сегде фигурира само вип), каде што постојано крахови се дешаваа, а во викендица се трткав низ двор со телефонот да фатам подобра мрежа за разговор, а интернет па сосем друг муабет е.... полесно ке добиеш фелацио од мадона одошто интернет од оне т.е. вип...

папааааа... нема више сТрања... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1280 на: 24 Август 2016, 02:22:06 am »
Јас имам спротивно искуство со интернетот. Во неверојатни вукојебини сум имал 4G каде Телеком имаа само EDGE. На Бистра возејќи точак имав 4G, во Берово на планина имав 4G, во планинарски дом Чеплез имав 4G, на сите овие места Телеком немаше ништо повеќе од EDGE.

За разговорите не можам да ги фалам, ама интернетот е прекрасен досега. :)

Заборавив да пишам, за ВИП се работи.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4593
« Одговори #1281 на: 24 Август 2016, 07:41:45 am »
може имаш 4G,али спореди брзина на тие места,да не искочи 4G=2G :)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1282 на: 24 Август 2016, 13:33:09 pm »
Откако бев во салон на ОНЕВИП по истекот на договорот да ми го исклучат телефонот, ми се јавија со понуда take it or leave it со попуст од 50% демек да ме предомислат. Не ме предомислија.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
« Одговори #1283 на: 24 Август 2016, 13:46:29 pm »
Ехеее мене 3-4 пати ми се јавуаа, те нема да плаќаш 6 месеци претплата те вака те така. Викам раскинувам, чао. Ми се јавиа уште еднаш откако го раскинав. Им реков само јас го раскинав договорот веќе не знам зашо ми се јавувате сеуште? - Во ред, пријатно.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1284 на: 24 Август 2016, 17:13:27 pm »
може имаш 4G,али спореди брзина на тие места,да не искочи 4G=2G :)

Минимум 4 mbps тестирано на Спидтест, ова беше на Чеплез. Во Маврово и Берово меѓу 6 и 8 mbps. Во Гостивар стандард над 12 mbps, во Скопје од 25 до 60 на моменти. Брзичко си е, чим сите апликации се освежуваат без вртење. :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2536
« Одговори #1285 на: 24 Август 2016, 18:40:05 pm »
Моментално имам на работа 16 линии од Телеком и 10 од ОНЕ. Коа дојде време да продужуем договори со Оне, не само што не ми дадоа ништо плус туку и ми забранија да си ги искористам 9000 денари преостанати субвенции. Коа се јавив у телеком после една минута разговор агентот ми среди 30% попуст по претплата и ми даде 14 или 18к денари не се сеќавам, да ги искористам како сакам.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
« Одговори #1286 на: 11 Септември 2016, 00:30:38 am »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1287 на: 19 Септември 2016, 14:43:30 pm »
Telekom 4G