Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373319 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4136
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1140 на: 09 Септември 2015, 19:56:41 pm »
Се што кажа Dejzy е во апсолутно во право. Минативе 6 години бев на Оне додека пролетва не е префрлив на Телеком За мрежа за разговор дури би рекол дека Оне се нијанса подобри, но за Интернет Телеком се 1000Х подобри.Заборави на било каков интернет освен во градско подрачје. Иако за истата услуга сега плаќам 30-40% повеќе воопшто не ми е жал.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1141 на: 09 Септември 2015, 20:46:38 pm »
Значи секогаш сум бил против тие "митови" дека операторите крадат. Секогаш мислев дека е грешка на корисникот и неинформираност. Се додека не ми се случи мене со ВИП летово

Моите беа на одмор и стигна сметка 9к мкд. Во деталната има 4 разговори со мојот број и со бројот на брат ми во 2-3-4 часот наутро, разговори по 1 час и повеќе.

Значи сите сме свесни дека не се сличиле тие разговори( не сме луди ваљда) и пратив приговор, ми се јавија на телефон дека е негативен а ПИСМЕН одговор не пратија за да НЕМОЖАМ. Да се жалам и да отворам спор во АЕК. Два пати се јавував за да го пуштат одговорот и два пати рекоа дека е пуштен но ТОЈ НЕ СТИГНА. Такви ѓубриња не сум видел.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1142 на: 10 Септември 2015, 01:19:05 am »
а Вип а Оне исто ти е,па ти види си :)

не греши душа... меѓу вип и оне има светлосни години разлика.. точно е дека ке се спојуваат, ама во моментов се различни... после спојувањето, вип ке се ојача, оне ке се усере амлку и тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1143 на: 10 Септември 2015, 01:22:41 am »
...но за Интернет Телеком се 1000Х подобри.Заборави на било каков интернет освен во градско подрачје.

малку ми е контрадикторно ова... ај ке те прашам по пластично:

телеком имаат бољи интернет од оне... и тоа значи дека е сегде бољи или само во град е бољи? ако е само во град, што е надвор од град? оне се ипак бољи по тоа прашање?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4136
« Одговори #1144 на: 10 Септември 2015, 02:05:10 am »
Секаде е подобар на Телеком интернетот, било град, било надвор од град, планина, село.... Надвор од град и нема споредба зошто од Прилеп до Битола на Оне неможеш еден единствен меил да отвориш, не па да вратиш или било каква активност со социјалниве мрежи да направиш.
Под надвор од град мислев испаѓаш од Велес и одиш накај Прилеп, кога си на Оне после венуле снемуваш интернет, добиваш потоа на радиус од 300м од патарината очаен интернет, потоа добиваш низ Росоман додека минеш очаен интернет и следно е во Прилеп. Одкога сум на Оне се случува да си слушам на истата релација песни од Јутуб цело време со минимално сецнување од по 10-30сек на 3-4 места. Релацијава Велес - Прилеп ја ставив како пример, на многу места е слична ситуацијата.

Единствено место каде што Оне има интернет на рамниште со Телеком а подобар од Вип е Крушево.  Никогаш додека бев на Оне не сум видел брзина на спидтест над 4 mb/s и тоа во центар на Скопје каде Телеком стасува и до 10-11mb/s, и зборувам за 3G, 4G кое пак кај One нема ни опција да го имаш на било која претплата е неспоредлива работа па затоа не ја ни пишувам.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #1145 на: 10 Септември 2015, 10:48:50 am »
@Bauer, имаат законска обврска писмено да те обавестат, доколку не го направат тоа ти пак имаш право да одиш во АЕК и тогаш ке добијат казна и за тоа. Биди упорен, кажи им го тоа и ке видиш како одма ке ти пратат.
Покажи им го законот, ако треба, покажи им дека си информиран

Јас нешто се заинатив со нив, не бев задоволен од услугата на Оне, многу повици ми прекинуваа и имав 300 заебанции и кога им покажав дека знам кои ми се правата и кои се нивните обврски, десетина дена ми се јавуваа секој ден да проверат како е мрежата, дали сум имал паднатаи повици, дали сум имал интернет итн итн итн. Е сега ке мораш да се расправаш со идиоти од контакт центар кои појма немаат што зборат, ама после неколку крајно идиотски расправии почнаа да ми се јавуваат инжињери и луѓе што знаат што зборат.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5436
  • Пиши лаже
« Одговори #1146 на: 10 Септември 2015, 11:11:12 am »
Баш вчера меревме на спидтест со една другарка на 3г на вип и телеком. Седев во Драма, кај мене випот извади 3,5мбит а телеком 5мбит. 4г то беше исто, околу 25. Нешто ми е слабо 3г во на вип последнава недела, не знам зошто.
На т моб бев 15 години, веќе 4 месеци сум на вип и сум презадоволен. Т моб ме изгореа со нивните претплати и скап интернет.
А за оне, треба првем да фатиш мрежа, па после 4г. :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1147 на: 10 Септември 2015, 11:15:38 am »
Пред неколку месеци и мене ми се случуваше да ми паѓа повикот после 10тата секунда негде. Се јавив и ми рекоа дека прават надградба на мрежата и дека проблемот е кога од 3G ќе се префрли на 2G. Ми рекоа ако стои на 2G цело време нема да имам проблем, што беа во право. Ама тогаш интернетот спор. И ме прашаа на кои региони најчесто се движам и во кое време од денот, и ми се јавуваа сабајле дома, попладне на работа и навечер после работа да проверат дали ми е добро. Мислам дека некоја шефица беше. Ме зачуди односот и услугата.

Сега веќе се е ОК

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
« Одговори #1148 на: 10 Септември 2015, 11:23:44 am »
^ I came here to say this. 100 денари нема да направат никаква разлика.

не ми е до 100те денари, ме нервира педерскиот момент на менување на претплата бидејки веке немале таков пакет бла бла

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1149 на: 10 Септември 2015, 11:45:55 am »
Не сум сигурен, но мислам дека доколку не го продолжиш договорот тебе ти важи претплатата и услугите што си ги имал дури важел договорот, но не можиш да земиш телефон во доверба. Порано вака беше во космофон иако понудата што си ја користел ја нема веќе. Е сеа т-мобиле ако имаат друга политика..

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #1150 на: 10 Септември 2015, 11:48:56 am »

не ми е до 100те денари, ме нервира педерскиот момент на менување на претплата бидејки веке немале таков пакет бла бла
Не е педерски бидејќи они не ја менуваат претплатата. Play Comfort ти е стандард 800 денари. Ти си начекал некои промоции и претплатата ти била 599 ден. Моментално нема таква промоција па ти нудат 699 ден. Ти пак нема да плаќаш повеќе затоа што не ја плаќаш полната цена од 800 денари. Претплатата е иста, промоцијата т.е. попустот е различен.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1151 на: 10 Септември 2015, 11:52:46 am »
Се додека сам не се откажеш од пакетот немаат право да ти наметнат друг. Дури и кога се продолжува договорот, така знам јас. Го имав истиот проблем, се заканив малце и готово.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
« Одговори #1152 на: 10 Септември 2015, 15:48:56 pm »

Не е педерски бидејќи они не ја менуваат претплатата. Play Comfort ти е стандард 800 денари. Ти си начекал некои промоции и претплатата ти била 599 ден. Моментално нема таква промоција па ти нудат 699 ден. Ти пак нема да плаќаш повеќе затоа што не ја плаќаш полната цена од 800 денари. Претплатата е иста, промоцијата т.е. попустот е различен.

epa zatoa jas se prefrliv kaj niv od taa pricinia, a sega od istata pak ke odam na drugo mesto. toa e toa. Nesakam na vip bidejki imam sluzben tel od vip, pa moze i da si go napravam pre paid ovoj i taka mi vrshi rabota sluzbeniot za se

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4593
« Одговори #1153 на: 10 Септември 2015, 22:09:36 pm »
ај вака,никој не ти менува претплата,туку немаш попуст веќе 30% како кога си склучил договор ваљда во доверба 12.
и у договорот пишува дека по истекот ти е целосната претплата.јасно е ко ден,педерски што е сега само 10% попустот ако не земеш телефон,ама последните случувања на пазарот си го направија своето.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1154 на: 12 Септември 2015, 02:43:23 am »
Пред неколку месеци и мене ми се случуваше да ми паѓа повикот после 10тата секунда негде. Се јавив и ми рекоа дека прават надградба на мрежата и дека проблемот е кога од 3G ќе се префрли на 2G. Ми рекоа ако стои на 2G цело време нема да имам проблем, што беа во право. Ама тогаш интернетот спор. И ме прашаа на кои региони најчесто се движам и во кое време од денот, и ми се јавуваа сабајле дома, попладне на работа и навечер после работа да проверат дали ми е добро. Мислам дека некоја шефица беше. Ме зачуди односот и услугата.

Сега веќе се е ОК

уште да пишеше кој оператор и таман ке беше...

иначе муабетот дека на 2г ако сакам поквалитетен телефон или 3г ако сакам поквалитетен интернет, мене ми го сервираа господата од оне, 5-тиот ден откако се префрлив кај нив... незнаев дека треба да бирам дали сакам тоа или ова како подобро.. неможело и двете... да им го напикам у гз договорот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk