Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373561 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #780 на: 18 Октомври 2014, 19:40:04 pm »
Сите имат огромен проблем со мрежата во моментов, само никој не признава оти ќе го јади од АЕК.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #781 на: 21 Октомври 2014, 00:05:56 am »
Da ne ima nekoj problem vecerva so T-Home internet pogotovo doma skroz mi padna a gledam i na mobilniov edvaj se teteravi..
Se javiv u kontakt centar sega vo 23:50 mi rekoa demek pocekaj 15-20 minuti kaj niv e problemot.Arno ama unazad nedela dena znae da kiksne da padne da stucne sto porano voopsto nese desavase..Za 1700 denari mesecno oci kje im vadam

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
« Одговори #782 на: 21 Октомври 2014, 00:06:49 am »
Имав и јас проблеми. 3 макс пакет користам. И сега во моментов ме јебе нешто, те има добра конекција те нема.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #783 на: 21 Октомври 2014, 00:08:58 am »
Isto 3max optika imam ama kaj mene skroz pukna sega sum od mobilen ama i toj kako pijana baba e.
Nesto unazad cela nedela optikava kiksira kje izgubi konekcija na 10-15 sekundi i pak ima taka edno 4-5 pati na den

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #784 на: 21 Октомври 2014, 00:22:20 am »
И кај мене цела недела зафркава 3 макс оптик.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #785 на: 21 Октомври 2014, 00:31:48 am »
разговор со сервисниот центар на ОНЕ (грижа за корисници) на 181.

пред 3 дена:
-добар ден, имам проблем со интернетот на мобилниот. многу често ми е спор, па и нај обични страници без ич слики му треба бајаги време да ги учита...
_а како ви е поставен сетингот за 3Г? мануелно само на 3Г или автоматско?
-автоматско секако, се движам натака навака, нема сегде 3Г мрежа.
_за да ви биде исклучиво брз интернетот ке мора да го поставите мануелно само на 3Г.
-ок, благодарам, ке го направам тоа веднаш.

ги (ја) послушав (операторката). направив така. осетно се подобри интернетот. но од следниот ден почна да ми се случува да ми крашува разговорот. среде разговор, едноставно ке се прекине врската, а и видно мрежата цело време се движеше помеѓу 2 и ниедна црта прием, па така денес, после 3 дена заебанции, пак се јавувам на дотичното бројче.

-добар ден, имам проблем со приемот на вашата телефонска мрежа. многу често ми се прекинува разговорот, но и често сум недостапен, т.е. гледам на приемот дека едвај 2 црти е цело време, многу ретко се случува нешто погоре да има.
_да господине (повторно лепушав женски глас), да ве прашам, сетингот за мобилен интернет на што ви е наместен, на мануелно 3Г или на автоматско?
-пааа.. овај... иако за телефонска мрежа се јавив, не за интернет, кога веке прашувате, ке ви кжам... пред 3 дена се јавив тука кај вас и се пожалив на интернетот, ми беше кажано, да го наместам на мануелно 3Г, и интернетот се оправи..
_е па, ке мора да го преправите на автоматско и ке ви се поправи приемот со телефонот и разговорите.
-чекај, каква врска има тоа?
_па има, приемот и за телефонските разговори иде преку едната или другата мрежа. ако сте го ставиле на 3Г тогаш само таа мрежа ја користите, и секогаш кога ке се изгуби, а вие зборувате, едноставно се губи и приемот па соодветно на тоа и телефонскиот разговор се прекинува...
-и чаре?
_па вратете го на автоматско и ке немате проблем со разговорите.
-можеби да, но ке имам проблем со интернетот!
_па на нас од ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ни рекоа да им пренесуваме на луѓето да бираат што им е по приоритетно, тоа да го прават.. ако ви е нетот по приоритетен, тогаш мануелно на 3Г, а ако се разговорите, тогаш автоматско....
-чекај малку... мене ми есе приоритетни и двете... ако не ми беа, немаше да зимам пакет со неограничено КОН СИТЕ РАЗГОВОРИ и дури 5 ГИГАБАЈТИ интернет на мобилен
_незнам што да ви кажам, НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРЖКА НИ РЕКОА ТАКА ДА ПОСОЧУВАМЕ..
-абе ало, ми требаат и двете опции... ги плаќам и двете опции... ги сакам и двете опции, ЗАТОА И ГИ ПЛАЌАМ...
_да, ам  НА НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА НИ РЕКОА ДЕКА...
-да да, сватив, да бираме ние или тоа или тоа, неможе и двете...
_па така се сведува, дека имате избор, затоа што  НА НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА..
-АБЕ ДА ИДЕТЕ У ТРИ ЛЕПЕ ПИ*КЕ МАТЕРИНЕ И ТИ ПАПАГАЛУ ЕДЕН И ТЕХНИЧКАТА ПОДДРШКА И ОНЕ И СЕ ПО СПИСОК!! ова е класичен заеб... ебате поддршката, ебате, кога имаш ТЕЛЕФОН со ИНТЕРНЕТ и можеш да бираш или едното или другото да ти бидат добри... никако и двете...

исто како да купиш 4 нови гуми и да ти речат, бирај кои две гуми да ти тресат...  тотално сум се разочарал од оне... ги сметав за подобри од вип, ама по се изгледа се исти курац... само што потпишав со нив пред месец-два... следно ми е во т-шит да видам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #786 на: 21 Октомври 2014, 00:39:37 am »
А кој те излажа да одиш во уан

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #787 на: 21 Октомври 2014, 00:45:00 am »
маката ме излажа.. претходно со сите телефони бев во вип.  години лажење слушав... изборот помеѓу уан и т-лопови беше висините на претплатите во тој момент, наспроти понудените услуги. збориме за точно 6 телефонски броеви. сега гледам дека се поебав поштено. можеби ке идеше некоја илјадарка поише во т-лопови, ама ке беше се без проблем...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #788 на: 21 Октомври 2014, 00:51:36 am »
Да не ти е до телефонот Онак ? Кај мене нонстоп на гсм си го терам (отвара и слики и све).. Кога ќе ми затреба да гледам клип нешто музика, си уклучувам 3г.. И на 3г нормално си одат разговорите...

Иначе многу ме нервираат овие од она.. За да активирам тоа електронска сметка или што и да е треба да се јави потписникот на договорот, друг никој.. А кај мене потписникот е дедо ми кој има 74 години.. И како да му објаснам јас нему дека треба да се јави за да активира е-сметка за да гледа што како потрошил а и нешто треба информации да даде...

Едит... Онак а што ќе ти е па толку 3г интернет на телефонот ? Ете како што кажав кај мене на телефонот со еден допир се активира 3г/гсм, па си го усмерувам по потреба, не е воопшто тешко..

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #789 на: 21 Октомври 2014, 01:01:03 am »
не е до телефонот, пробав и на друг...

башка ти си во кичево а јас сум во (не само чист воздух туку и електронски, фреквенционо) загаденото скопје... а ако не ми требаше нет, немаше да зимам пакет со толку интернет. не битно е зашто ми треба...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #790 на: 21 Октомври 2014, 01:05:47 am »
Не за џабе т-мобиле е најдобар,јес да за некој пакети се и до 100% поскапи ама имаат одлична мрежа и квалитет на услугите пред се.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
« Одговори #791 на: 21 Октомври 2014, 01:15:48 am »
Нема дискусија тука. Што е така така си е :)

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #792 на: 21 Октомври 2014, 02:32:25 am »
Јас на т-лопови може да одам само ако останат сами на пазарот. Доста години ме цицаа.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #793 на: 21 Октомври 2014, 07:35:44 am »
Neznam kako toa ve cicaat. Jas eve povekje od 10 godini sum kaj niv i nemam nikakvi zabeleshki.

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #794 на: 21 Октомври 2014, 07:45:06 am »
Јас бев 15 и првите 5 години имаше претплата 900 денари за лепе очи