На кој оператор и да бидеш во движење(не одење) и со мануално подесено на 3Г ќе имаш проблеми со сигналот, на некои повеќе на некои помалку но сепак ќе ги имаш.
за тоа дали 2Г е добар за сурфање, да добар е ако веб страната е оптимизирана за мобилен, односно сите слики се во прилагодена големина. Е сеа кај тебе онак, мобилниот е фул ХД што можеби и тоа е дел од проблемот односно сликите не се оптимизираат во помала резолуција а тоа во комбинација со 2Г интернет го дава тој резултат.
Инаку приемот и сигналот на мрежата не е секогаш до операторот односно зависи и од самиот мобилен телефон, а ние може да се залажуваме колку сакаме дека тоа нема влијание.
По мене, одговорот што си го добил е сосема коректен од техничката поддршка. На ниеден оператор територијата на МК не е целосно покриена со 3Г, така да возење во кола и очекување 3Г обратнопропорционално. Мене дури и во СК му се случувало да некаде нема добар сигнал на 3Г посебно во концентриран регион на згради. Репетиторите на операторите се различно поставени така да ти ќе имаш некаде подобар сигнал, а некој полош итн..
Јас како корисник на ОНЕ сум задоволен од нивната услуга која ја користам 2 години. Мрежата не може никако да се споредува со ВИП. Дека се најдобри не се, меѓутоа кога ќе се земе предвид вложено-добиено за мене се најдобри.