Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373559 пати)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #795 на: 21 Октомври 2014, 08:16:37 am »
Онак, јас го имам истиот проблем, баш истиот. Исто ми рекоа од техничка. Пред тоа не беше така. Се почна пред две недели.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #796 на: 21 Октомври 2014, 08:40:38 am »
Се спремаат за 4г, очекувано за некој што не му ја направила мрежата државата т.е. ние. Истото важи за Вип.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30629
    • CARclub.mk
« Одговори #797 на: 21 Октомври 2014, 09:41:54 am »
Тоа ќе да е. Истите симптоми ги имаше и Тмобиле кога воведуваа 4G и тоа траеше неколку недели додека тестираа.

Јас сум на Тмобиле од прв ден. Имам какво-такво искуство и со другите, и се сведува на тоа дека можеби се (нешто) поскапи, ама квалитетот и конзистентноста на услугата е значително подобра.

Во моментов имам некој пакет што кошта 700 или 800 денари, во него има вклучено 2 гига интернет, неограничено кон тмобиле, 400 минути кон други мрежи (али нема смс-ки) и топтан со зонско паркирање, итн, месечно не сум платил повеќе од 1200 денари.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #798 на: 21 Октомври 2014, 09:49:48 am »
Jas go imam toj paket od 800 denari na T-Mobile 2gb net free kon cel mobimak i 400 min kon drugi mrezi.
Internetot e ekstra mreza okej priem sekade full nesum nadminal pretplata bidejki neprakjam sms poraki skoro nikogas..
Samo prethodniot mesec imav 1200 den ali tuka spagjase 100denari sto ukluciv roaming i 10 dena sekoj den sto vrtev od elada za skopje. Sefkupno prezadovolen samo sto mozat barem netot da go kacat mesto 2 da bide barem 3-4gb.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7127
  • Бенве сие бенве
« Одговори #799 на: 21 Октомври 2014, 11:09:50 am »
Т-мобилето се број еден, само ние сакаме за 200 денари се да е неограничено и ајфон 6ка, тоа е проблемот

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #800 на: 21 Октомври 2014, 11:23:57 am »
На кој оператор и да бидеш во движење(не одење) и со мануално подесено на 3Г ќе имаш проблеми со сигналот, на некои повеќе на некои помалку но сепак ќе ги имаш.

за тоа дали 2Г е добар за сурфање, да добар е ако веб страната е оптимизирана за мобилен, односно сите слики се во прилагодена големина. Е сеа кај тебе онак, мобилниот е фул ХД што можеби и тоа е дел од проблемот односно сликите не се оптимизираат во помала резолуција а тоа во комбинација со 2Г интернет го дава тој резултат.

Инаку приемот и сигналот на мрежата не е секогаш до операторот односно зависи и од самиот мобилен телефон, а ние може да се залажуваме колку сакаме дека тоа нема влијание.

По мене, одговорот што си го добил е сосема коректен од техничката поддршка. На ниеден оператор територијата на МК не е целосно покриена со 3Г, така да возење во кола и очекување 3Г обратнопропорционално. Мене дури и во СК му се случувало да некаде нема добар сигнал на 3Г посебно во концентриран регион на згради. Репетиторите на операторите се различно поставени така да ти ќе имаш некаде подобар сигнал, а некој полош итн..

Јас како корисник на ОНЕ сум задоволен од нивната услуга која ја користам 2 години. Мрежата не може никако да се споредува со ВИП. Дека се најдобри не се, меѓутоа кога ќе се земе предвид вложено-добиено за мене се најдобри.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5754
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #801 на: 21 Октомври 2014, 18:06:24 pm »
Тоа ќе да е. Истите симптоми ги имаше и Тмобиле кога воведуваа 4G и тоа траеше неколку недели додека тестираа.

Јас сум на Тмобиле од прв ден. Имам какво-такво искуство и со другите, и се сведува на тоа дека можеби се (нешто) поскапи, ама квалитетот и конзистентноста на услугата е значително подобра.

Во моментов имам некој пакет што кошта 700 или 800 денари, во него има вклучено 2 гига интернет, неограничено кон тмобиле, 400 минути кон други мрежи (али нема смс-ки) и топтан со зонско паркирање, итн, месечно не сум платил повеќе од 1200 денари.
A doma internet kolku plakas?
Razmisli si za family box za 2000 mesecno.
Se e neograniceno na mob kon site, 2 resivera za kablovska i neogranicen internet doma.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #802 на: 21 Октомври 2014, 18:31:41 pm »
2000 за првите 6 месеци, после 2500.

Тоа ме нервира кај Т , мораш сите детаљи да ги бараш инаку ...

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #803 на: 22 Октомври 2014, 17:30:36 pm »

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #804 на: 22 Октомври 2014, 17:37:59 pm »
има напредок, секс во тројка...

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #805 на: 22 Октомври 2014, 17:43:27 pm »
е бе напредок шо да ти причам, помалку конкуренција полошо за нас

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #806 на: 22 Октомври 2014, 17:46:12 pm »
Тоа ми е зборот, до сеа не дупеше еден, па дојдоа двајца т.е. дабл пенетрејшен :) :))))))))

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9189
  • Пичлеме
« Одговори #807 на: 22 Октомври 2014, 18:06:52 pm »
Додека не се приклучи уште некој оператор за ганг банг, не признавам ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4593
« Одговори #808 на: 22 Октомври 2014, 18:09:56 pm »
треба да се земе додека има од ефтините понуди,после цврц :)
би требало споениот вип да биде јак конкурент на т-групацијата,дури може да има и повеќе претплатници у мобилната од т-мобиле.се надевам на јака борба за муштерии со комплетни пакети(како оној family box),големи брзини за нет и помали цени

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #809 на: 23 Октомври 2014, 00:48:23 am »
треба да се земе додека има од ефтините понуди,после цврц :)
би требало споениот вип да биде јак конкурент на т-групацијата,дури може да има и повеќе претплатници у мобилната од т-мобиле.се надевам на јака борба за муштерии со комплетни пакети(како оној family box),големи брзини за нет и помали цени

или.... ке се вратат на стариот начин на договарање меѓусебно... на времето кога оне се отвараше т.е. беше КОСМОФОН, сите очекуваа дека ке има пад на цени дрн дрн дрн.. ништо од тоа не се случи, зашто КОСМОФОН и тогашен МОБИМАК беа во заткулисни договори и игри... највише го јадеше народот... некако и сега ми иде натака...

а од овие ВИП неможам да избегам никако... близу го купија, а од нив имам дома... од вип избегав во оне, сега се спојуваат... абе мамата... нека ми истече договорот и очи не ми гледаат... МКД МОБИМАК се враќам... (додека беа под тоа име си отидов од кај нив)...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време