Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323381 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #585 на: 03 Јули 2014, 19:16:17 pm »
Можам да отидам само да сменам картичка така? Пошто немам 4Г подршка ама ако е побрзо 3Гто ќе одам одма да земам. ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #586 на: 03 Јули 2014, 19:18:19 pm »
Што ќе ти е ако немаш 4г поддршка? Него му фаќа Лте затоа му е побрз интернетот.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #587 на: 03 Јули 2014, 19:40:32 pm »
Грешка си.

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #588 на: 04 Јули 2014, 17:56:16 pm »
Денес имав многу позитивен завршеток на остварување на право на гаранција со T-mobile, иако малце спори беа ептен ме изненадија кога на крај ми го сменија телефонот со нов, проблемот го имав неколку месеци  па после наводно се оправи за да пред 3 недели скроз почне да губи мрежа телефонот, 9 дена пред истекување на гаранција , го однесов во салон го земаа и денес ми дадоа нов телефон со образложение дека стариот не се поправа. Се на се одлично искуство иако 2 недели ми изгледаат како долг период но тоа е што е, битно се помина без натегање. Сега си имам старо-нов HTC One (m7).

Друга битна работа е тоа што на овој телефон камерата ги нема оние розеви духови кој се појавуваа на слики со слаба светлина т.е. не успеав во затемнета соба да ги приметам ама сигурен сум дека нема да го има тој проблем.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #589 на: 05 Јули 2014, 23:57:24 pm »
2 недели? топ... со видео дата тоа трае точно 29,99 дена... 30 е краниот законски лимит.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #590 на: 06 Јули 2014, 01:15:12 am »
Вип досега ме ограничуваше на 100 mb интернет кој при искористување на 100% од сообраќајот не функционираше. Сега, по искористување, се намалува брзината.
Дали е тоа некоја летна понуда, или од сега па натаму продолжуваат да тераат таква политика?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #591 на: 06 Јули 2014, 02:05:34 am »
Од секогаш е така, само се намалува брзината. До душа нетот на вип многу често и кога не ти е надминат знае да не функционира. Тешко срање е.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #592 на: 06 Јули 2014, 11:00:49 am »
Досега го кратеа по искористување, барем во мојата тарифа.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #593 на: 06 Јули 2014, 12:58:26 pm »
Не знам за Вас, ама јас минатитот месец добро ги искористив Т Мобиле. Имам пакет од 100мб, го користам 3 години веќе и после тоа ме намалуваат. Знаеле кога ке фати празник да ме намалат ден-два покасно, но минатиот месец од 100мб јас имав потрошено 1.5ГБ + трафик. Тоа според каунтерот што го имам у телефонот. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #594 на: 06 Јули 2014, 13:08:38 pm »
Завчера од чиста мира ми стогна порака на Т-мобиле дека сметката за Јуни ми е 4545 денари иако во јуни телефонските разговори ги намалив за 90% од претходно, интернет су употребил само 6 мегабајти за разлика од мај кога имав 900 денари сметка.
Отидов у салон и ми викаат доби си ја сметката прво па после поднесувај приговор. И тоа го прават во моментот кога ми завршува договорот и кога одлучувам дали ќе останам со нив или не.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #595 на: 06 Јули 2014, 13:11:11 pm »
Не знам за Вас, ама јас минатитот месец добро ги искористив Т Мобиле. Имам пакет од 100мб, го користам 3 години веќе и после тоа ме намалуваат. Знаеле кога ке фати празник да ме намалат ден-два покасно, но минатиот месец од 100мб јас имав потрошено 1.5ГБ + трафик. Тоа според каунтерот што го имам у телефонот. :)

И јас редовно ги користам Т-Мобиле. Истотака имам 100мб пакет на припејд, и редовно трошам над 400+ мб месечно.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #596 на: 06 Јули 2014, 13:18:31 pm »
Завчера од чиста мира ми стогна порака на Т-мобиле дека сметката за Јуни ми е 4545 денари иако во јуни телефонските разговори ги намалив за 90% од претходно, интернет су употребил само 6 мегабајти за разлика од мај кога имав 900 денари сметка.
Отидов у салон и ми викаат доби си ја сметката прво па после поднесувај приговор. И тоа го прават во моментот кога ми завршува договорот и кога одлучувам дали ќе останам со нив или не.
Машала. Да, знам и друг случај кога еден другарка се пожали за сметката дека и е висока веднаш по пораката, па и рекоа да и пристигне дома сметката па после да се жали.

И јас редовно ги користам Т-Мобиле. Истотака имам 100мб пакет на припејд, и редовно трошам над 400+ мб месечно.
И јас сум тука некаде, 300/400мб у просек, ама минатиот месец беше претеризам. :D И тоа не само кај мене, туку и кај едни другари не беа намали пакетите.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #597 на: 07 Јули 2014, 00:54:08 am »
јас знам случај од т-мобиле кој има телефонска сметка од 4400.. ама не денари туку евра... 99% за интернет му го опашаа. немал пакет и договорена цена... за 18 гиги станува збор...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #598 на: 07 Јули 2014, 00:55:49 am »
Како може да потроши 18 гига на телефон?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #599 на: 07 Јули 2014, 01:03:14 am »
Со 21 мбит не е проблем никаков.