Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323245 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #435 на: 30 Април 2014, 00:53:44 am »
@Velestrumf ако ти е истечен договорот со оне,те си на неопределено,немаш мака за префрлање.едноставна е процедурата и брза,за еден ден се завршува,те 24 часа.
за другите,што ќе ви е јаче од 1 гига?не е ваљда дека дома шерувате па сурфате од тој пакет? :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #436 на: 30 Април 2014, 00:55:21 am »
Nema teoretska sansa da e 4gb zenami ja ima taa tarifa 1gb ramno ima net posle ako nadmines pagja netot a ako imas postara tarifa sto ja imav jas od pred 2 godini ista pretplata togas imas 400mb a ne 4gb.
Pretplata so 3gb i sve free im e 1200  taka da imas nekoja greska

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #437 на: 30 Април 2014, 00:55:31 am »
Баш така. Сега имам 500мб и доволни ми се за цел месец.

Влатче 100% сум сигурен.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #438 на: 30 Април 2014, 00:58:39 am »
еве за најсигурно:
**По надминување на 3GB во Promo 649, сурфањето е без дополнителни трошоци, но со намалена брзина

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #439 на: 30 Април 2014, 01:08:02 am »
@Velestrumf ако ти е истечен договорот со оне,те си на неопределено,немаш мака за префрлање.едноставна е процедурата и брза,за еден ден се завршува,те 24 часа.
за другите,што ќе ви е јаче од 1 гига?не е ваљда дека дома шерувате па сурфате од тој пакет? :)

Оукеј фала пуно :)

На неопределен договор сум со ОНЕ, на Селект Промо, ама не ме радува баш... Ќе видам утре што понуда ќе ми дадат од Т-Мобиле за пребацување кај нив.

Комплетно се согласувам за пакетите за интернет. Ја едвај трошам некои 400 МБ, така што понуда со 1 ГБ сметам дека е повеќе од доволна. На крај краева, ако цело време масираш интернет на телефонот, батеријата ќе ти рикне за кратко време :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #440 на: 30 Април 2014, 01:12:24 am »
VLATCE - Тоа од т-мобајл е неограничен, ама после 3гб се намалува нетот.. Јас по најмалце 5 часа во денот сум на телефон.. И преку вифи и преку мобилен немам потрошено повеќе од 2гб...
Така да таман си е..

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #441 на: 30 Април 2014, 01:25:55 am »
VLATCE - Тоа од т-мобајл е неограничен, ама после 3гб се намалува нетот.. Јас по најмалце 5 часа во денот сум на телефон.. И преку вифи и преку мобилен немам потрошено повеќе од 2гб...
Така да таман си е..

Пак цигански работи прават, неограничен ама ограничен.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #442 на: 30 Април 2014, 01:29:06 am »

Оукеј фала пуно :)

На неопределен договор сум со ОНЕ, на Селект Промо, ама не ме радува баш... Ќе видам утре што понуда ќе ми дадат од Т-Мобиле за пребацување кај нив.

Комплетно се согласувам за пакетите за интернет. Ја едвај трошам некои 400 МБ, така што понуда со 1 ГБ сметам дека е повеќе од доволна. На крај краева, ако цело време масираш интернет на телефонот, батеријата ќе ти рикне за кратко време :)

200 денари ке платиш за префрлање на број и тоа е тоа..
New blood of old school

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #443 на: 30 Април 2014, 01:30:53 am »
нмв тоа, после 3гб ти е намалена брзината..

Јас сега имам само 300мб мобилен, и после се намалува брзината, сепак доволна е за допишување на фб, whatsap, повици на вибер...А слики такви работи на фб отвара за 2/3 секунди.. Е сега на јутјуб и на такви ствари нема шанси да пуштиш клип нешто, али не е лошо :)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #444 на: 30 Април 2014, 01:39:43 am »
Шо мислите оти гага интернет дава оне, незнам 5-10гб?
Иста шема со гага муабетот на Вип додека се упраат.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #445 на: 30 Април 2014, 02:58:10 am »
Баш така. Сега имам 500мб и доволни ми се за цел месец.

Влатче 100% сум сигурен.

Така е, ете и ја претходно потврдив дека во тарифата од 499 над 4 гига се успорува затоа што ми стигна порака дека сум надминал некој лимит, па потоа влегов во опциите на телефонот, па во Usage, таму пишуваше дека нешто над 4 гига имав потрошено.

Пак цигански работи прават, неограничен ама ограничен.

Интернетот си е неограничен, ама ако надминеш одреден лимит само брзина ке падне. Ако е ограничен, ондак по надминување на лимитот ке треба да доплакаш.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #446 на: 30 Април 2014, 08:52:39 am »

А што е тоа што не те радува кај овој пакет?
Ондак оди на следниов:
http://www.one.com.mk/TOTAL_tarifen_model.html

Јас го користам тотал М и једино сметката ми е повисока од 700 денари кога сум во странство или пак телефонирам во странство..
Зборувам минимум по 6 саати во месецот, некогаш и повеќе, само појдовни повици.
Никогаш не сум стигнал ни до пола со трошење...
Не заборавај дека тука имаш и вклучени СМС и ММС пораки.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #447 на: 30 Април 2014, 09:12:18 am »
epa isto i jas ama na vip ne sum platil nikogash poveke od 555 osven vo stranstvo ili slicno znaci po 150 pomalce ;)

SMS veke koj praka so tolku eftini razgovori MMS so whatsup Viber i ostali gluposti e zaboraveno odamna

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #448 на: 30 Април 2014, 09:19:51 am »

А што е тоа што не те радува кај овој пакет?
Ондак оди на следниов:
http://www.one.com.mk/TOTAL_tarifen_model.html

Јас го користам тотал М и једино сметката ми е повисока од 700 денари кога сум во странство или пак телефонирам во странство..
Зборувам минимум по 6 саати во месецот, некогаш и повеќе, само појдовни повици.
Никогаш не сум стигнал ни до пола со трошење...
Не заборавај дека тука имаш и вклучени СМС и ММС пораки.

Не ме радува квалитетот на услугата, иначе пакетот си е супер.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #449 на: 30 Април 2014, 10:33:05 am »
Мене кај ОНЕ најмногу ми се допаѓа Роам лајт. Секаде од странство смс ми е 5 ден. Имам баеги пари заштедено така, пошо во некои земји смс е 20 ден. Нормално нетот им е тапа али барем со едџе се секаде покриени, памтам во Дојран лани имаше само едџе годинава фураше 3г скоро секаде, што значи работат на подобрување.
Инаку кога се префрлив од ВИП при-пејд во ОНЕ постпејд имав една сметка гратис за тоа што сум се префрлил, нит 200 ден за префрлање нит ништо не платив. Еден вид како награда за тоа што сум ги избрал. А ова што го кажувате за Т-Мобајл дека бараат 200 за префрлање е бедно со оглед на тоа што ти менуваш страна па место они да те наградат они те казнуваат.
За мене ОНЕ ми се најдобри за вложено-добиено, Т-Мобајл се најдобри, а ВИП не ги коментирам. Инаку пред некој да рече од кај ја да коментирам за сите, да пишам дека сум бил на сите оператори. Е сеа ОНЕ има и најскапи телефони, што за некој може да е пресудно. Башка и цените не ги менуваат со години. Срамота али тоа е. Без добар газда тоа е.