Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323044 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4043
  • MadaFunker
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #450 на: 30 Април 2014, 13:06:23 pm »
Јас се префрлиф пред 2 месеца од ВИП во ОНЕ и си платив 200 денари за префрлање на број.
190 мислам беше од АЕК бројот, види проверете си. :)
New blood of old school

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #451 на: 30 Април 2014, 13:45:40 pm »
Чудно ??? јас склучив договор октомври 2012 и баш памтам за ова ... ако смениле политика срамота и за нив.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #452 на: 30 Април 2014, 20:22:11 pm »
ако ти наплати едниот оператор од кај што си идеш,другиот ти наплаќа помала сметка следниот месец за истата сума.барем ја такво искуство имам со вип и оне

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34293
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #453 на: 01 Мај 2014, 11:39:36 am »
Зајаци,

Сега во Јуни ми заршува договорот со Телеком за мобилниот. Нејчам веќе да им ги погледнам тоа грдите гнасни фаци.
Што ми предлагате каде да се префрлам? Битно ми е да има стабилна мрежа и добар мобилен интернет.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4043
  • MadaFunker
« Одговори #454 на: 01 Мај 2014, 11:51:12 am »
ако ти наплати едниот оператор од кај што си идеш,другиот ти наплаќа помала сметка следниот месец за истата сума.барем ја такво искуство имам со вип и оне

Е не приметив дали ми наплатија помалку од Оне, ама Вип ми зедоа 2 стотки од број :)

Мачкосаурус - Оне би ти рекол, и тоа Селект без договор ( си бираш шо сакаш и колку сакаш да имаш) не потпишуваш договор ама не земаш ни телефон :)
New blood of old school

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #455 на: 01 Мај 2014, 12:34:58 pm »
Зајаци,

Сега во Јуни ми заршува договорот со Телеком за мобилниот. Нејчам веќе да им ги погледнам тоа грдите гнасни фаци.
Што ми предлагате каде да се префрлам? Битно ми е да има стабилна мрежа и добар мобилен интернет.

Остани си на телеком. ОНЕ дупи со мрежата у задно време, а нетот им е просечен, додека Вип... не... ушам... се... биш... нешто.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #456 на: 01 Мај 2014, 12:50:19 pm »
Толку е лош вип во скопје?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #457 на: 01 Мај 2014, 13:23:48 pm »
Толку е лош вип. во скопје?

Ееете така :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #458 на: 01 Мај 2014, 14:25:44 pm »
Зајаци,

Остани си на телеком. ОНЕ дупи со мрежата у задно време, а нетот им е просечен, додека Вип... не... ушам... се... биш... нешто.

И Телеком дупи, особено последниве две недели. Ретко кога од прва повик да можам да остварам и тоа од 3 броја и 3 рзлични телефони.

На Телеко да останам секако дека нема. Земав припејд број само за да направам тест. Обично плаќам по 3000 денари месечно за телефон од кои јас трошам 2000 денари. Цел месец не вртев од бројот туку вртев од припејдот. Ми дојде 80 денари ПОВИСОКА сметка иако очекував 1500 денари пониска. Лопови се пизда им материна.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #459 на: 01 Мај 2014, 14:39:50 pm »
На ОНЕ имаш лог на сите разговори, смс и интернет на месечно ниво по повикуван број, ден и час, времетраење итн ... во случај да се сомневаш. Јас еден месец баш проверував и точни се. Башка можеш да ги експортираш во Ексел и да си правиш анализа ако сакаш :) . Единствено не ми се допаѓа што немаат онлајн за плаќање сметка, али ќе го сределе тоа наскоро баш сеа кога плаќав прашував.

Ако дефинитивно ги откачуваш Т, тогаш ОНЕ ти е единствена опција. Мрежата е добра ама нетот е поспор. Да имав апликација за мерење на 3Г брзина ќе те инфо ама немам. Ако сакаш кажи со која обично мериш па ќе те известам како е брзина кај мене. Бараш лично за тебе пост или за фирма? Ако нешто дополнително те интересира тука сум.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #460 на: 01 Мај 2014, 14:43:33 pm »
Барам лично за мене. Не ми е толку битно да е брз интернетот колку што ми е битно да е стабилен и достапен.
И јас се мислев да одам на ОАН.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #461 на: 01 Мај 2014, 14:49:48 pm »
сеа приметив, после 3,5 години на форумов станав Легенда

;D ;D ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #462 на: 01 Мај 2014, 15:28:13 pm »
Ти одамна си легенда.

Не знам што телефон имаш, за Андроид си има официјална и одлична Speedtest.net апликација.

Јас измерив некои 40 мбит на 4G, еве сеа мерам скоро 5 мбит на 3G. Педерски изиграа од тмобиле, даваат 4Г само на најскапите пакети.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #463 на: 01 Мај 2014, 15:36:20 pm »
Да не се заебаваме на ВИП немам видео повици.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #464 на: 01 Мај 2014, 15:46:19 pm »

Не знам што телефон имаш, за Андроид си има официјална и одлична Speedtest.net апликација.

Сега имам Сони Типо (Андроид) и имам основни апликации само заради 512 рам и 800мхц ЦПУ и пак си знае да прикочи. Понатака здравје, највероватно ќе се префрлам на WP8.