Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323062 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #330 на: 30 Септември 2013, 21:55:10 pm »
Точно е, прво ти стига порака дека бесплатно учествуваш во некоја наградна игра само врати на пораката и ако вратиш ти стига порака дека секој нареден ден ке ти наплаќаат 35 денари (ама тој ден е бесплатен) и не ти кажува дали и како да го исклучиш. Фино-лепо се јавуваш кај оператор и тогаш ти кажуваат дека мораш да пратиш порака стоп за да те искључат. Мислам дека за ова треба да ги казнат. И тоа дебело да ги казнат.

Значи, НЕ е точно...
Кога ми ја испратија првата порака, дали сакаш БЕСПЛАТНО да учествуваш во наградната игра, вратив со ДА или што и да требаше да се врати за да влезеш во играта...
Сега, секој ден ми праќаат пораки, со прашања, арно ама, не враќам на прашањата, т.е не одговарам на истите...

Досега ми немаат ни денар симнато од сметка, пред 2 минути ја проверив...

Ова од твитеров се исфрустрирани фаци, кои не ја прочитале пораката која сигурно им стигнала, дека првиот ден им е бесплатен, а потоа за секое одговарање на прашање си зима 35 денари, па сега пробуваат да креираат негативен публицитет околу сето ова...

томи... ке го јадеш немиен ако не пратиш стоп. иако не играш, дневно ти наплаќа по 35 денари со се ддв. на сметка не ти ги прикажува, на крајот на фактурата ке ти напишат...

КРАЈНО ПЕДЕРСКА ФИНТА ОД СТРАНА НА ВИП... јас би ги тужел.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #331 на: 30 Септември 2013, 23:23:11 pm »
Ако сака некој да тужи нека пише пп :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #332 на: 01 Октомври 2013, 03:07:31 am »
Dodo, во право си...
Само што, уште попедерски направле што ги нема трошоциве во сметката....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #333 на: 01 Октомври 2013, 08:34:26 am »
Не е прв пат ВИП да ја прават таа финта.

Али од друга страна, убаво си пишува во пораките што ти ги праќаат. 35 дневна претплата ПО ИСТЕКОТ НА БЕСПЛАТНИОТ ПЕРИОД. Ако не си исклучиш претплата, сам си си крив, не ти се они криви.

Не би рекол дека има основа да тужиш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #334 на: 01 Октомври 2013, 09:04:06 am »
Абе мене ме нервира тоа што заебанцијата ти ја кажуваат тек у 3-4 порака и одкако ке се регистрираш и не ти праќаат никаква информација како да се одрегистрираш туку мора да се јавуваш. Дополнително ме нервира тоа што ти вика прочитај си на vip.com.mk а не на некој директен линк на пример vip.com.mk/nagradnaigra. Иди па најди на сајтот што е и каде е. Зашто бре мора се да биде со превара? Они знаат дека голем дел од луѓето нема да обрнат внимание до толку ниту па ке разберат. Крајно педерска финта од нивна страна!!!

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #335 на: 01 Октомври 2013, 09:14:17 am »
Крајно педерска.!

Него Додо, кажи кај ќе бидеш деновиве да ти вратам 500 денари.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #336 на: 01 Октомври 2013, 09:48:11 am »
Него Фаланга, кажи кај ќе бидеш деновиве да те потсетам дека такви муабети се прават по ПП.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #337 на: 01 Октомври 2013, 09:50:06 am »
Ќе ти титне за да му се јавиш во скапа тарифа.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #338 на: 01 Октомври 2013, 11:41:43 am »
Абе што се дешава, скоро секоја ден ми ѕвони некој со 00000, ќе се јавам, ништо не слушам... 3/4 секунди и му исклучуваам...
Што можи да биди ?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #339 на: 01 Октомври 2013, 12:02:37 pm »
Пички те бараат

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #340 на: 01 Октомври 2013, 14:18:36 pm »
Крајно педерска.!

Него Додо, кажи кај ќе бидеш деновиве да ти вратам 500 денари.

Член 8. ТАРИФИРАЊЕ
 8.1. Тарифирањето претставува дневна претплата од 35 денари со вклучен ДДВ. Секој корисник што ќе се вклучи во Наградната игра со испраќање СМС порака со текст "DA" на бројот 1466, добива три дена бесплатно учество, и доколку во текот на бесплатниот период не прати СМС порака со текст "STOP" на бројот 1466 се согласува на дневна претплата од 35 денари со вклучен ДДВ за цело времетраење на играта. Пораките што учесниците во Наградната игра ќе ги испраќаат на бројот 1466 ќе бидат бесплатни, односно нема да бидат наплатени дополнително на дневната претплата од 35 денари, исто како и пораките што учесниците во Наградната игра ќе ги добиваат од страна на Организаторот.

Читајте услови, пред да влетата во било каква наградна игра. Како и вообичаено, македончето ретко чита услови, и потоа колне...јбг кој се изгорел, се изгорел.. Сега дувајте. :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #341 на: 01 Октомври 2013, 16:54:16 pm »
toj broj 0000 e od kontakt centar na mobimak..nudat novi tarifi seklamiraat da se prefrlis na druga poskapa tarifa i takvi stvari.. mene za 3 dena 2 pati mise javija

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #342 на: 01 Октомври 2013, 22:14:24 pm »
Пред малку донирав пари преку вип, ме нервира што не кажува колку се донирани со ддв кај т-моб барем кажуваат.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #343 на: 03 Октомври 2013, 00:16:01 am »
некој од ONE вработен има да ми помогне за нешто? :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #344 на: 03 Октомври 2013, 00:40:23 am »
Ја ќе прашав исто за ОНЕ..  Некој да не знае дали со овие SELECT постпејд пакетиве има нешто со "невидливи" букви у договорите, или е стварно као на рекламиве?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.