Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 322976 пати)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1590 на: 03 Јануари 2019, 09:36:08 am »
Шо бидна со Телекабел, нели требаше кон крајот на 2018 да стани уште еден мобилен оператор, ама некако како да го нема...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #1591 на: 03 Јануари 2019, 09:41:14 am »
Zatai nekako  :D

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1592 на: 03 Јануари 2019, 09:50:54 am »
Кон крајот на овој месец ми истекува договорот со Вип, па ај си викам можи да се испроба друг оператор (без обврзувачки договор наводно, како и останатите услуги на Телекабел), арно ама ни ал ни абер за некое тарифиче :)

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #1593 на: 03 Јануари 2019, 10:45:00 am »
Jas pred e nedeli aktivirav magenta so optika i toa 2 M mobilni so M televizija i L internet za 3000den.

Dobiv dva mobilni se neograniceno kon site mrezi plus SMS kon site mrezi i po 15gb internet na dvata brona so moznost da prefrla neiskoristeniot internet.

Od kanali gi ima site Areni i nekoi paket so filmski kanali.

So L internet dobivam 50/50 brzina i 500min bezplatni kon stranstvo na fiksen telefon.

Na 2 televizori gledam Netflix 4K signal i nema secnato do sega.
Kablovskata da ne ni spomnuvam kolku e stabilna.
Edinstvena frka imam so rangot na ruterot, prijaviv doagaa i mi preporacaa da si kupam ruter ili zasiluvac.

Najakiot moment bese sto so 2xM tarifi za mob dobiv 16000den budzet koj go iskoristiv za kupuvanje na LG 49ka 6407 serija so 100HZ panel, 4K televizor koj vo Neptun e 31000den a jas go plativ 12400 sto ispadna epten povolna opcija za vo spalna televizorot e top btw.

Taka da sega za sega prezadovolen sum so mal isklucok za rangot na ruterot.
Зашто да купуваш рутер тоа си е нивна работа, и јас имав проблем со рутерот менуваа пустеа и на крај го ставија овој и немам мака 2 год, исто магента 1 користам

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1594 на: 03 Јануари 2019, 11:00:36 am »
Кон крајот на овој месец ми истекува договорот со Вип, па ај си викам можи да се испроба друг оператор (без обврзувачки договор наводно, како и останатите услуги на Телекабел), арно ама ни ал ни абер за некое тарифиче :)
Користат вработените и тестираат, мислам дека до водици ќе пуштат официјално понуди.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1595 на: 03 Јануари 2019, 11:23:57 am »
Не очекувам којзнај колку поразлични да се од останатите, ама необврзувачкиот договор ми звучи ок. Лајка исто имаат некои пакети со необврзувачки договори, ама драпаат мадина, но хотспот преку телефон, а потребно ми е на моменти тоа, па затоа ги чекам овие што ќе кажат :)

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 604
« Одговори #1596 на: 03 Јануари 2019, 12:11:19 pm »
Не очекувам којзнај колку поразлични да се од останатите, ама необврзувачкиот договор ми звучи ок. Лајка исто имаат некои пакети со необврзувачки договори, ама драпаат мадина, но хотспот преку телефон, а потребно ми е на моменти тоа, па затоа ги чекам овие што ќе кажат :)
Ne mozes da pustish hotspot na lajka?

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1597 на: 03 Јануари 2019, 12:18:09 pm »
Од два телефони пробано (затоа што си помислив дека до телефонот е), не можеше. Од Самсунг и Ајфон (истите телефони со картичка од вип без проблем си фураат хотспот).

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 604
« Одговори #1598 на: 03 Јануари 2019, 12:41:01 pm »
Од два телефони пробано (затоа што си помислив дека до телефонот е), не можеше. Од Самсунг и Ајфон (истите телефони со картичка од вип без проблем си фураат хотспот).
Otvori settings na iPhonot i odi cellular > cellular data network> Otkako kje go stisnes ova kje vidis nekolku polinja, na najgornoto pole kaj sto pisuva cellular data  i najdolnoto kaj sto pisuva personal hotspot kje zamenis na mestoto na APN eden isti zbor (bilo koj primer lyca).
Mora da raboti ::)

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1599 на: 03 Јануари 2019, 12:55:17 pm »
Го фрлив симот од Лајка, неам со што да пробам, ама можно е до тоа да било. Можеби ќе испробам во друга прилика, фала :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #1600 на: 03 Јануари 2019, 22:30:57 pm »
Samo sto probav da pustam hotspot od lyca i nemase nikakov problem. Telefonov mi e Xiaomi i vtoriot sim slot go koristam samo za internet na lyca.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
« Одговори #1601 на: 03 Јануари 2019, 22:36:54 pm »
Исто и јас немав проблем со хотспотот од Лајка.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1602 на: 03 Јануари 2019, 23:30:06 pm »
Каде инсталираше магента, во Хром?

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Na Kicevska vo Hrom.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1603 на: 03 Јануари 2019, 23:33:18 pm »
Jas pred e nedeli aktivirav magenta so optika i toa 2 M mobilni so M televizija i L internet za 3000den.

Dobiv dva mobilni se neograniceno kon site mrezi plus SMS kon site mrezi i po 15gb internet na dvata brona so moznost da prefrla neiskoristeniot internet.

Od kanali gi ima site Areni i nekoi paket so filmski kanali.

So L internet dobivam 50/50 brzina i 500min bezplatni kon stranstvo na fiksen telefon.

Na 2 televizori gledam Netflix 4K signal i nema secnato do sega.
Kablovskata da ne ni spomnuvam kolku e stabilna.
Edinstvena frka imam so rangot na ruterot, prijaviv doagaa i mi preporacaa da si kupam ruter ili zasiluvac.

Najakiot moment bese sto so 2xM tarifi za mob dobiv 16000den budzet koj go iskoristiv za kupuvanje na LG 49ka 6407 serija so 100HZ panel, 4K televizor koj vo Neptun e 31000den a jas go plativ 12400 sto ispadna epten povolna opcija za vo spalna televizorot e top btw.

Taka da sega za sega prezadovolen sum so mal isklucok za rangot na ruterot.
Зашто да купуваш рутер тоа си е нивна работа, и јас имав проблем со рутерот менуваа пустеа и на крај го ставија овој и немам мака 2 год, исто магента 1 користам (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ti optika imas?
Mene mi kazaa deka momentalno samo toj ruter go imaat na optika sto raboti.
Koga ti go montiraa toj ruter?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
« Одговори #1604 на: 04 Јануари 2019, 01:26:10 am »
Каде инсталираше магента, во Хром?

Na Kicevska vo Hrom.
Јас сум во близина па затоа прашувам. Би требало цел Хром да има оптика тогаш.