Автор Тема: Kade e forumasot ?  (Прочитано 240514 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Kade e forumasot ?
« Одговори #915 на: 28 Декември 2013, 00:47:16 am »
A до каде е работата со моторот од Тигаунот?

Ќе влезе или невлага во тоа Ибицата?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #916 на: 28 Декември 2013, 00:50:00 am »
Не се вадам ниту мислам да се вадам , кажав што мислам кој свати свати кој не не, немам ќар ако се вадам ниту обратно, тоа е тоа, кој сака да тера сеир нека тера нека му е на арно кој ме сваќа нема ни коментар да пише, немам ништо повеќе околу ова , позз.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #917 на: 28 Декември 2013, 00:51:23 am »
Цитат: DasAuto
Еаго...порачавме преку ебаЈ од уса спирали и заден спољер од FR предниот е добар .... инаку новиов мотор го монтиравме летоска се возеше до пред една недела ама не можи вака мора да се напасира оргиналот пренос да се смени кочењето инаку со овие кочници како камион со дрва да кочиш на 2.0....понатаму ке ве известиме за модификациите...Cheesy

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #918 на: 28 Декември 2013, 00:52:06 am »
@гојдо, влага влага, ама по потреба...зависи од моментот...за до пазар, до факултет и слично со помалиот мотор, тој поголемиот навечер само го ставаат :P

Ок, ДАС нема потреба да се лутиш, да го направев и ја истото, мене ќе ми се редае истите коментари, па и ти ќе беше меѓу нив :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #919 на: 28 Декември 2013, 00:52:25 am »
Хахаха па што ќе се вадиш кога убаво си имаше пишано.

Го ставивме моторот од тигуанот на мењачот од 1.2, го повозевме па го вративме пак стариот.
Ептен plug&play технологија бе. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #920 на: 28 Декември 2013, 00:53:24 am »
New engine found.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #921 на: 28 Декември 2013, 00:54:11 am »
Engine has crashed.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #922 на: 28 Декември 2013, 00:55:36 am »
Го стаиле и после апдејт им побарал..а не им бил лиценциран...

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #923 на: 28 Декември 2013, 00:57:34 am »
New blood of old school

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #924 на: 28 Декември 2013, 00:57:57 am »
Хахаха па што ќе се вадиш кога убаво си имаше пишано.

Го ставивме моторот од тигуанот на мењачот од 1.2, го повозевме па го вративме пак стариот.
Ептен plug&play технологија бе. ;D
Тоа беа срања на Bul11boy, јас побудала од него што воопшто пишев

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #925 на: 28 Декември 2013, 01:01:55 am »
Значи сите лања се завера на Bul11boy!!!!

Знаев...:D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #926 на: 28 Декември 2013, 01:05:24 am »
Нешто вака би била инсталацијата:

---Welcome to the New Engine wizard---

Choose the number of valves (1-5) and press NEXT.
Choose the number of pistons (1-16) and press NEXT.
Choose the transmission type (M1 (for manual 1.2), M2 (for manual 2.0), DSG (for dsg)) and press NEXT.
Choose the odometer cluster type (B (bent), S (straight)) and press NEXT.

ERROR 2231: Transmission type and engine are not compatible, driving with this engine may cause transmission damages. Entering low boost mode.
Please put back the old engine as soon as possible.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #927 на: 28 Декември 2013, 01:06:11 am »
Хаха еј не ви се смачи да се замарате со ибицата со мерцедесот и така натаму? немате побитна работа? чудно упм.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #928 на: 28 Декември 2013, 01:07:17 am »
@Гојде, не знам што ти текна да го мешаш Даре во муабетот. Го запознав дечкото, сосема на место е. Не е тоа темата, батали.

@Другите, малку пауза, да му објаснам неколку работи на ДасАуто.

@DasAuto: Внимателно прочитај што ќе ти напишам. Потруди се да ме разбереш, пошто стварно искрено се надевам дека ќе ти помогнам.

Значи, со ред..

1. Никој не оспоруваше дека Мерцедесот може да вози 250. Сеирот го фативме бидејќи пробавте да се искурназите со фотошопирана слика. Да признаевте, ќе се посмеевме уште малку и ќе заборавевме. Но, вие продолживте со инатот и ароганцијата, па дури се дрзнавте и да навредувате. Во таква ситуација, сеирот е уште поголем и подобар. На сето тоа, ти се најде да изиграваш портпарол (а тоа го правиш редовно во последно време, постираш слики од коли на други пред тие да си ги објават, итн) и да го браниш тој што ја постирал сликата.

2. Едно од основните правила на созревање и станување вистински маж е да се научи да се признае кога се греши. Сите, ама баш сите овде сме направиле по некоја монументална глупост во животот. Во оној момент кога сме ја признале грешката и сме се извиниле, работите продолжиле понатаму со нормален тек.

3. Пробавте да излажете форум полн со луѓе кои се разбираат во коли. Како не сфаќате дека тоа е фантастично иронично, и дека е заслужно за секој сеир кој ќе го добиете? Пробавте да садите краставици со родени сеирџии, и луѓе кои имаат значително повеќе искуство кога станува збор за коли. Си го меревте со магариња. На форумов има луѓе кои возеле значително побрзи коли од тој Мерцедес.

4. Наместо да бидете фраери кои се возеле 230 (со доказ слика) со Мерцедесот, испаднавте (ќе ми простиш на изразот) сељаци кои пробаа да лажат дека се возеле 250. Ја гледаш иронијата?

5. Сеуште си млад. Мнозинството од луѓето на форумов се значително постари од тебе. Ароганција и непочитување не пали. Ако сакаш луѓето да те почитуваат, мораш и ти да ги почитуваш.

6. Го разбирам твојот ентузијазам. Меѓутоа без почит, џабе, а очигледно сеуште не си ја научил таа лекција. Пример? При етаблиран, докажан и долго-постоечки BMW клуб во Македонија кој еднаш месечно организира некаков собир, ти се најде паметен да правиш втор „клуб“ на фејсбук. Не ти е срам? (И не, група на фејсбук не е „клуб“.. Се накотија „клубови“.)

На форумов се истерани многу, многу сеири, ама постојат и многу, многу пријателства. Се што треба да направиш за да се вратат работите во нормала е да си ја признаеш грешката, да се извиниш на форумџиите, и да бидеш спремен да го истрпиш сеирот - пошто е заслужен. И тоа како е заслужен - еден од најдобрите сеири што сме ги имале до сега.

Ете така.. Размисли малце за овие работи, па одговори ми, ама јавно и искрено - нема потреба од педерски потези преку приватни пораки.

BTW, Велештрумф ми е еден од најблиските другари, се знаеме скоро 15 години и му бев девер на свадба, и истовремено е модератор тука затоа што му верувам - немој да помислиш ни за момент дека ако му пишеш нешто против мене, против форумот или против членовите, тоа нема да дојде до мене. Експерт.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #929 на: 28 Декември 2013, 01:09:47 am »
Не е чудно.  Пробавте да не правите будали при здрав разум. Индиректна навреда. Доблесно е да се признае обидот за измама (намерен) и притоа машки да се издржат сеирите и коментарите.

ЕДИТ: Зеро ме претрка, неговото е побитно :D