Автор Тема: Совет за караван...  (Прочитано 18199 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Одг: Совет за караван...
« Одговори #90 на: 13 Март 2013, 12:35:34 pm »
За одржување не би тегнело нешто повеќе финансии? Или што иде у Шкода, иде и у ова? :)

Комшијата има Ауди А4 1.9 ТДИ...Заборави да му го смени маслото, и моторот зариба...Појде до БГ си купи нов мотор за 400Е и еве го сега уште го вози. Не е баш нешто најефтино за одржување, ама и не е прескапо..Кола од средна класа за одржување.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30266
    • CARclub.mk
« Одговори #91 на: 13 Март 2013, 12:39:17 pm »
Редовен сервис кошта 100 евра. Мењање каиши и затегачи (еднаш на 90.000 км) кошта 350 евра.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44589
  • Il Moderatore
« Одговори #92 на: 13 Март 2013, 12:40:13 pm »

Комшијата има Ауди А4 1.9 ТДИ...Заборави да му го смени маслото, и моторот зариба...Појде до БГ си купи нов мотор за 400Е и еве го сега уште го вози. Не е баш нешто најефтино за одржување, ама и не е прескапо..Кола од средна класа за одржување.

Овој заборавил едно 3-4 години изглеа... ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #93 на: 13 Март 2013, 12:48:38 pm »

Накратко кажано - скроз заборавил.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #94 на: 13 Март 2013, 12:58:35 pm »
мене ми беше во план да земам а4-ка караван, ама б5-ка, буџетот ми беше толкав.  Се распрашав кај доста механичари и продавници за автоделови, како што кажа zero единствен поголем трошок е ребрастиот каиш поради комплицираната процедура за замена. Друго не е ништо поскапо од која било друга кола од понова година. Audi a4 avant спуштена и со добри бандажи = еротика на тркала 

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #95 на: 14 Март 2013, 01:14:42 am »

VW Passat Wagon vs Audi A4 Avant...

Двата се исто годиште, со малтене иста километража и со 2.0 TDI 140 КС под хауба. Двата се со замашно високо ниво на опрема, и со релативно мала разлика во цена...

Мислења? Теории, заговори?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #96 на: 14 Март 2013, 01:26:13 am »
без размислување би го одбрал аудито,чисто ради тоа што еден ден би можело до заличи на rs4 avant што мене ми е една од најомилените коли

а иначе се е исто кај овие 2 коли разликата е дизајнот и беџот

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #97 на: 14 Март 2013, 01:28:08 am »
Ауди !

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #98 на: 14 Март 2013, 01:31:01 am »
без размислување би го одбрал аудито,чисто ради тоа што еден ден би можело до заличи на rs4 avant што мене ми е една од најомилените коли

а иначе се е исто кај овие 2 коли разликата е дизајнот и беџот

- апсолутно се разбираме ;)

- не е баш се’ исто. Димензиите (комфорот) се на страна на Пасат, а богами и багажниот простор (што е главна причина зашто барам вакво возило) му е значително поголем.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7365
  • French diamond
« Одговори #99 на: 14 Март 2013, 01:39:12 am »
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=648785

Многу зачувано изгледа во живо, ама незнам колку му бара.

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #100 на: 14 Март 2013, 01:42:44 am »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #101 на: 14 Март 2013, 01:43:18 am »
Штрумф, комфортот ја вклучува и амортизацијата што мислам дека кај Ауди не е толку "кочиеста".

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #102 на: 14 Март 2013, 02:50:38 am »

Накратко кажано - скроз заборавил.

Тоа е вистинскиот збор...Којзнае колку време небеше сменето маслото...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #103 на: 14 Март 2013, 08:55:59 am »
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=648785

Многу зачувано изгледа во живо, ама незнам колку му бара.

Малце ме бунат различните фотки, како да не е истата кола... Башка, еднаш има ознака "Quattro", еднаш нема... Сумњиво ми е малце...

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1282465-VW-PASSAT-2-0-TDI-140-KS-HIGHLINE--06

Да му подспуштиш уште некое евро

Ова делува стварно интересно... Ќе го барам да видам. Фала :)

Штрумф, комфортот ја вклучува и амортизацијата што мислам дека кај Ауди не е толку "кочиеста".

Меѓуоскиното растојание, ширината на предниот и задниот траг (што според мене се главни показатели за големината и комфорот на кабината) се на страна на Пасатот. Багажниот простор е исто така замашно поголем кај Пасатот. Тие ми се неколку битни стварчици што ме влечат накај ФВ во ситуацијава.

Немој да мислиш дека Пасатот има „кочиеста“ амортизација, не е Ситроен или Пежо :) Далеку, многу далеку од тоа... Аудито претпоставувам дека има уште потврда од таа на Пасатот, пошто тоа му е работа :) Планирам да одам деноиве да ги видам и двете, па ќе видиме што ќе праиме...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #104 на: 14 Март 2013, 09:24:31 am »
Ако е кватро тука завршува секоја дискусија и колата „тепа“. Ако се во Скопје оди види ги. Ама генерално нема да има проблем ниедно. Аудито е почесто по градовиве, а пасатот доста поредок. И плус ова е од најубавите пасати на светов во фаца.
Кое делува постегнато и поочувано -тоа. До опремата ќе дојде ако се прашувам јас.

Многу ми се допаѓа насоката на изборот на караваниве. „И јас би играл така“.

Погледни колку шолдер спејс напред имаат, тоа е многу битно за комоција.