Автор Тема: CITROEN XANTIA 2.0 16V 155KS hidraktiv  (Прочитано 17602 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
Одг: CITROEN XANTIA 2.0 16V 155KS hidraktiv
« Одговори #30 на: 21 Февруари 2012, 00:59:43 am »
Имам возено ваква Ксантија и стварно добар впечаток ми остави поготово силата на моторот :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #31 на: 21 Февруари 2012, 01:03:18 am »
Беше земен во предвид и сегашниот C4. Не ми се допадна. Ако ме прашуваш мене, Цитроен не е Цитроен ако нема хидраулика. За C5 со хидраулика, добар мотор и опрема треба да се издвојат повеќе од 30.000 евра.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #32 на: 21 Февруари 2012, 03:54:25 am »
Беше земен во предвид и сегашниот C4. Не ми се допадна. Ако ме прашуваш мене, Цитроен не е Цитроен ако нема хидраулика. За C5 со хидраулика, добар мотор и опрема треба да се издвојат повеќе од 30.000 евра.

се наоѓа ц5 од постариот модел за ефтини пари .. јас имав од првите ц5 хди беше феноменална со мала километража али ми ја украдоа полска за жал ...

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #33 на: 21 Февруари 2012, 18:08:31 pm »
Xantia та што ја имаше таткоми па братми се надевав дека еден ден ќе ја возам и јас..... се додека не ја истумба другар на братми на водно, мамата и ја расплаче . Одвај ја исправија и мораше да се отарасиме од неа.... едноставно не биваше кола од неа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #34 на: 22 Февруари 2012, 10:00:57 am »

Најјако беше за време на есенските поплави кој зафатија одредени улици во Скопјево. Поради голема вода под мостот на Бул. Србија, застанав и чекав нивото да спадне. Најјак беше еден типац со Ц5. Застана пред реката и почна да ја дига колата. Да не претерам али ја дигна на висина од Лада Нива. Си убаци у прва и си продужи најнормално.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #35 на: 22 Февруари 2012, 10:09:53 am »
Се сложувам, со исклучок на ДС3.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #36 на: 22 Февруари 2012, 10:42:51 am »

Најјако беше за време на есенските поплави кој зафатија одредени улици во Скопјево. Поради голема вода под мостот на Бул. Србија, застанав и чекав нивото да спадне. Најјак беше еден типац со Ц5. Застана пред реката и почна да ја дига колата. Да не претерам али ја дигна на висина од Лада Нива. Си убаци у прва и си продужи најнормално.
најголема корист од тоа извлеков годинава,оваа зима,улиците се направија(споредните) како за трамвај,не можеш да поминеш со нормална висина на кола,јас само ја дигам на средно ниво,а има и повисоко,и си бичам низ улиците,некои само ќе се заринкаат во мразот и им висат тркалата,а добри се и за поплави по улици,ја дигаш и пичиш :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #37 на: 22 Февруари 2012, 14:24:31 pm »
Одлична кола, една од опциите беше ксантија 2,0хди пред да ја купам либрата.

Се имам возено, убава вожња, меко, комотно, удобно...

Поштувам ксантиа  ;)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1311
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #38 на: 22 Февруари 2012, 17:16:32 pm »
Ксантија е возило со тросед двосед и две фотељи бре. Седнуваш и возиш 1500 км, и искачаш и не те боли ништо. Погледнете ја формата на возило, излезена во 93та година ( ако не се лажам ) и ден денес се носи со дизајнот на понови возила.
За ксантија треба љубов, и возвраќа со максимум задоволство. Крусејдер пар-екселанс! Ксантијата која ја возеше татко ми, па класниот, па кај мене у фирма, дојде у раце на еден млад домаќин човек, кој при продажбата даде збор дека ке ја сака како нас, а познавајќи го немам зошто да не му верувам.
Системите качи се симни се, работеа беспрекорно, и тестовите на јутјуб ( како и претходникот GS ) е возење на возилото со извадено едно задно тркало.

Убави километри и уживанција ! И сосе ксантијата да дојдеш и да направиме групно полирање во Скопје, се надевам дека ке најдеме гаража за колите и за работа, а тебе да ти платиме хотел.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #39 на: 22 Февруари 2012, 18:17:01 pm »
Прекрасна кола. Кога бев помал татко ми имаше иста ваква со истиот мотор. За тоа време колата беше сон. Ја имавме кратко време, околу 4 години. Не ми текнува што беше причината што татко ми ја продаде, како што се секавам немаше никаков проблем, само знам дека татко ми многу се жалеше од потрошувачката, али и тој има тешка нога.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #40 на: 22 Февруари 2012, 20:01:01 pm »

најголема корист од тоа извлеков годинава,оваа зима,улиците се направија(споредните) како за трамвај,не можеш да поминеш со нормална висина на кола,јас само ја дигам на средно ниво,а има и повисоко,и си бичам низ улиците,некои само ќе се заринкаат во мразот и им висат тркалата,а добри се и за поплави по улици,ја дигаш и пичиш :)

Да, во спротивно бидејќи е доста легната, има да се влече по неисчистените срединки снег.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #41 на: 22 Февруари 2012, 20:54:41 pm »
A pajak sluzba ne moze da ja digne,ne moze ni sepi da i stavi,vrtat samo oklu nea ko pesovi ,ako ja spustam na najnisko,na nedozvoleno mesto za parkiranje :):):):)

Присутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #42 на: 22 Февруари 2012, 21:11:17 pm »
Милина количе, сакам да повозам вакво чудо...

Јас би ставил некој бандажи со венец и строго на најниско ;)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #43 на: 22 Февруари 2012, 21:17:21 pm »
Милина количе, сакам да повозам вакво чудо...

Јас би ставил некој бандажи со венец и строго на најниско ;)

Не бе ракун,јас би и ги додал само оргиналните бандаши,овие би ги продал

Не е ова кола за модификации и спуштања,ова е само за стандард и уживање :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #44 на: 23 Февруари 2012, 01:40:12 am »
Мислам дека ако ја крениш на највисоко ниво не е воопшто удобна за возење а и неможи да се движи низ снег(шлајфова многу,барем таа што јас ја возев ги покажа овие карактеристики,додуша имаше летни гуми,ама и со зимски не верувам дека ке биди многу подобро),а и на најниско ниво е лоша за возење многу скока и крши камења во бубрег...Средно ниво е најдобро,вади прекрасна вожња,и моторот веќе кажав погоре...Само ко ке ми текни на звукот.... :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D