Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4254234 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9128
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #11415 на: 24 Декември 2015, 07:08:44 am »
Ова од искуство со нив пишуваш или генерализираш за сите автоплацеви?

За сите знам како е ме интересираше ако купил некој па да си ја проверувал колата или слично

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #11416 на: 24 Декември 2015, 08:07:22 am »
Аутовелт е ок со километражите, вујко му е на еден мој многу добар другар ако сакаш пушти линк од која кола те интересира ќе му се јави лично на Тошо и ќе го праша конкретно и која цена може да ја добиеш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11417 на: 24 Декември 2015, 08:26:24 am »
не ме интересира моментално кокретно некоја, ама бидејки гледам во последно време а има така интересни работи дали е веродостојно тоа или е малце и шминкано.

како и да е ако решам нешто ке ти пишам сигурно, фала

п.с. ова може требаше во темата за користени возила ама тек сега видов сум утнал :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20704
« Одговори #11418 на: 24 Декември 2015, 09:50:29 am »
Јас за Аутовелт разбрав некои релативно неубави работи, од аспект на купусење на опрема и/или додатоци за намалување цени (шо не ме чуди, пошо не ми е верно Highline опрема да иде со раткапни, или без контроли на волан), понекогаш враќани километражи, носење кршеви итн...

Иначе приметливо е дека се носат релативно нови коли (по годиште), ама солидно извозени. Разбрав дека ако има нешто што не е од ВАГ, онда е оставено на замена, не е нивни увоз.

Али ќе потенцирам дека се муабети, не знам за точно дали е така или не.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7443
« Одговори #11419 на: 24 Декември 2015, 11:12:28 am »
Аутовелт е ок со километражите, вујко му е на еден мој многу добар другар ако сакаш пушти линк од која кола те интересира ќе му се јави лично на Тошо и ќе го праша конкретно и која цена може да ја добиеш.

Нека му пренесат на Тошо да го гаражира ова, пошо ќе им го украдам. :)

http://autowelt.mk/product/bmw-325d-197ks-sport/

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1533
« Одговори #11420 на: 24 Декември 2015, 13:07:36 pm »
има ли некој купено, кола од аутовелт од кочани? искуства нешто?

гледам пишува проверена километража и слично бла бла па викам да не бил некој.

иако гледам така понови возила со поголема километража што е реално за немачки услови на експлоатација
Го купив Аудито од таму , кога го однесов на сервис во Порше ми потврдија дека е со таа км. и тие сервиси што се пишани во сервисната книшка.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11421 на: 24 Декември 2015, 13:09:10 pm »

иако гледам така понови возила со поголема километража што е реално за немачки услови на експлоатација
Го купив Аудито од таму , кога го однесов на сервис во Порше ми потврдија дека е со таа км. и тие сервиси што се пишани во сервисната книшка.

супер, тоа баш ме интересираше.

пред да го земеше не сакаше да го провериш или не ти беше толку битно?

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1533
« Одговори #11422 на: 24 Декември 2015, 13:10:54 pm »

супер, тоа баш ме интересираше.

пред да го земеше не сакаше да го провериш или не ти беше толку битно?
Газдата бил стар пријател на татко ми и не проверувавме ништо на возилото.
После тоа на сервисот ни потврдија дека е така како што ни кажале.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11423 на: 24 Декември 2015, 13:42:11 pm »
Ова од искуство со нив пишуваш или генерализираш за сите автоплацеви?

За сите знам како е ме интересираше ако купил некој па да си ја проверувал колата или слично

Реков дека 90% од увезените коли кои се продаваат на автоплацевите кај нас се со манипулирана километража. Не велам дека нема да се најде кола со точна километража, ќе се најде, само многу мал процент се тие коли. Имам пријател кој лично има автоплац за увезени половни коли и знам како ги набавува. И тој самиот не гарантира за километражата а guess what, секоја кола има уредна сервисна книшка. Колите во МК од автоплацевите што се увезуваат се најмногу од Италија и Бугарија, велам најмногу а помалку од другите земји. Причина за тоа е затоа што таму се најефтини а во Бугарија особено од две-три коли се склопува една и кај нас доаѓа на пазар ганц нова, само што изелезена од салон.

Пример еден ќе ти наведам: близок пријател кој веќе 12-13 години живее и работи во Италија, купува Пежо 307 мислам дека беше, од газадата во фирмата каде што работел. Газдата одлучува да продаде се и да оди за Швајцарија а пошто колата му била возена многу малку со поминати 40000км, купена од салон, уредно сервисирана пријателов му ја купува колата. Арно ама, после поминати 20000км колата почнува да троши уље ненормално, правен еден ремонт на моторот, после тоа истиот проблем, правен втор ремонт и после тоа пак исто. Колата си имала некоја фабричка маана. Пријателов иако Македонец, поштен човек, не сака да ја продаде колата и да заебе некој друг а со поминати некои си 70000км оди во некоја фирма која се бави со откуп на стари коли, претежно за делови да ја продаде. Пак ќе кажам со цел да не се продаде на некој друг туку да се даде за делови. Од фирмата му викаат дека одма ќе му ја земат колата. Додека му средиле папирологија овој искача да си оди колата веќе била качена на камион со други коли. Прашал каде ќе се носи колата и му рекле во Бугарија. Голема е веројатноста таа кола да завршила кај нас на некој автоплац. Е сега, иако таа кола има реални 70000км и некој ја платил солено кај нас фактички купил мачка во вреќа. Ме мрзи уште да пишувам можам да ти кажам и други примери.

Мој совет ти е, не купувај кола кај нас од авто плац, не купувај кола од странство од авто плац. Купувај само од човек во странство, колку толку посигурно е одколку од авто плац или од проверен човек кај нас.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11424 на: 24 Декември 2015, 13:49:51 pm »
Дибидус, убаво се шо си пишал ама сепак мене ме интересираше за аутовелт, како што ти пишав и првиот пат.

Фала на советот и времето ама стварно не ме итересира ништо од напишаното и што прават по автоплацевите. Мнооогу ми е јасно и јас како тебе  знам многу примери што и како се прави.
бидејки гледам дека кај аутовелт се продаваат исклучиво понови возила со поголеми километражи ми излгедаат некако реални за западно европски/германски просек

ако имаш некој што имал било што за аутовелк ок, еве кој имал или слушна, веке одговори.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #11425 на: 24 Декември 2015, 14:17:03 pm »
Абе луѓе, понова кола (4-5 год. стара), не може да има повеќе од 180-200.000, па кој сака каде сака нека ја вози. 1 од 10 такви може да има и преку 300.000 да речеме, ама мислам многу голем процент од таквите коли се со реални километражи. Гледам 2012, со 160.000км. Епа колку повеќе да има, толку е. :)

Вчера бев гледав голф 6 1.6тди 2011, 165.000. Толку му е, ни повеќе ни помалку. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55056
  • Махер
« Одговори #11426 на: 24 Декември 2015, 14:23:08 pm »
Баш така Спенс. Затоа и јас гледам 2-4 години стари коли. Реално подобри километражи имаат. Не дека нема такви со по 350.000км и 2 години, ама поретки се.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=219426642

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=217320361

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #11427 на: 24 Декември 2015, 14:31:47 pm »
Овие имаат нов алансер, не се воопшто гасени и симнати од автопат најверојатно. :) ;D :D Значи моооожно е да имаат подобро и постегнато подвозје од нашите коли со 150.000км. ;D :D

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #11428 на: 24 Декември 2015, 15:07:01 pm »
тоа ми го зборат многу луѓе,како демек,подобро ќе купам кола со 200 илјади од германија,италија,швајцарија,неголи наша со 100 илјади.Наводно,бидејќи таму нема дупки нема тргни застани,се по сочувани,неголи нашиве...мислите има вистина у тоа ?

инаку аутовелт мене ми изгледа на супер плац,сум бил и сум видел,само се малку по не услужливи,дали бидејќи ние гледавме поло кое кошта 7-8 илјади евра,а он продава коли по 30+ илјади евра,како да нејќеше да не услужи,му викаме еве ќе ти дадеме пари донеси исто такво какво што имаше на оглас,он не врти ни вика ама не,треба резервација,почекајте,дајте број ние ќе ви се јавиме ако има нешто бла бла...али и боље што не купивме поло :D

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231