Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4097630 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #21180 на: 10 Јуни 2020, 14:38:12 pm »
Edinstveno sho e 2004,da bese 2007-8 ke recam taa cena.
Inaku 4500 za A6 3.0tdi mozi da platis za nekoe so smeneti 10gazdi,odrzuvano so тељ i klesta.
Za ova Audi gore dolu maks 6500 i toa e mnogu,6000 e realna cena.
Збориме за лимузина од висока класа, годината и километражата не игра голема улога,докажано е дека 3.0ТДИ се добри мотори ( ако ги одржуваш правилно и како што тереба, како што е објаснето во описот).Може цената е малце висока ама на крај па пишал и да се понудат предлози, сигно може да се спушти.

Како тоа не играат улога годините и километрите? Си се возел во некоја ваква лимузина со различна старост и број на километри? Јас се имам возено во иста ваква со 100к км(може и помалку) и со 300к км во истата кола. Многу има разлика во тоа како пали, како работи моторот, колку штракоти ланецот на палење (ова не е секогаш со ист интензитет и може да се излажиш дека е во ред), како треси менувачот при менување брзини (воедно сменет нов менувач на околу 250-300к км) Зборувам за прв газда и за реални километри, за оваа од огласов не се знае колку километри има. Многу напишал дечкото и се пофалил како се функционира перфектно, а да појдиш на лице место гарант има повеќе работи што не се како што треба.

Јас да купам кола (еве Дени вели нови се таблиците, ја нема долго време), да ја дотерам со убави гуми, сервис на се можно, да работи перфектно мотор и мењач и да ја продадам, не ми е баш ок.

Како и да е, секој со свое размислување и свој есап, ама 8к за оваа во никој случај не давам.

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 372
  • Мерцедес е мерцедес се друго е кола!
« Одговори #21181 на: 10 Јуни 2020, 14:43:48 pm »
Inaku 4500 za A6 3.0tdi mozi da platis za nekoe so smeneti 10gazdi,odrzuvano so тељ i klesta.
Збориме за лимузина од висока класа, годината и километражата не игра голема улога,докажано е дека 3.0ТДИ се добри мотори ( ако ги одржуваш правилно и како што тереба, како што е објаснето во описот).Може цената е малце висока ама на крај па пишал и да се понудат предлози, сигно може да се спушти.

Како тоа не играат улога годините и километрите? Си се возел во некоја ваква лимузина со различна старост и број на километри? Јас се имам возено во иста ваква со 100к км(може и помалку) и со 300к км во истата кола. Многу има разлика во тоа како пали, како работи моторот, колку штракоти ланецот на палење (ова не е секогаш со ист интензитет и може да се излажиш дека е во ред), како треси менувачот при менување брзини (воедно сменет нов менувач на околу 250-300к км) Зборувам за прв газда и за реални километри, за оваа од огласов не се знае колку километри има. Многу напишал дечкото и се пофалил како се функционира перфектно, а да појдиш на лице место гарант има повеќе работи што не се како што треба.

Јас да купам кола (еве Дени вели нови се таблиците, ја нема долго време), да ја дотерам со убави гуми, сервис на се можно, да работи перфектно мотор и мењач и да ја продадам, не ми е баш ок.

Како и да е, секој со свое размислување и свој есап, ама 8к за оваа во никој случај не давам.
А зошто би се замарал некој да пишува толкави реферати ако стварно не е во ред колата? Немам видено ни еден оглас за кола толку убаво напишан на Форумов а не па на реклама5. ( класичен македонски менталитет " а да појдиш на лице место гарант има повеќе работи што не се како што треба." Немам што повеќе да додадам.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3844
« Одговори #21182 на: 10 Јуни 2020, 14:50:30 pm »
Се ОК, ама ценава од 8000 евра за 16 години стара кола со еден куп километри му е многу.
Земи ја најевтината ваква а6ка и додај го ова:

- Направен комплетен сервис масло и сите филтри за нафта, масло, полен и воздух пред 3000км (MANN)
- Ставени нови летни спортски гуми пред 1000 км (Nokian Powerproof Sport),
- Сменети плочки дискови пред 3000км (ATE)
- Сменети лагери на предница (SKF) и стабилизатори (LEMFORDER).
- Сменет нов акумулатор 110А.

Види колку ќе искочи вкупно, на тоа додај се друго што ќе треба да смениш на евтината.

Ако ја споредуваш со нова Корса/Пунто (за тие пари), тогаш погрешна ти е од старт математиката.

Исто како и а4ката на Саше...таа е како 2 години стара кола, скоро се е сменето на неа.

Сите сакаат да возат 3.0 ТДИ и останати луксузи од автомобилскиот свет додека не видат колку чини да се одржува истото како што треба и со квалитетни делови :) . Така да ако некој првпат купува вакво возило ова ќе му биде скапо, ако имал предтоа слично ќе си направи математиката и ќе си пресмета.
За ценава на конкретново А6 не коментирам зошто врска немам колку се движат тие возила.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #21183 на: 10 Јуни 2020, 14:54:58 pm »

А зошто би се замарал некој да пишува толкави реферати ако стварно не е во ред колата? Немам видено ни еден оглас за кола толку убаво напишан на Форумов а не па на реклама5. ( класичен македонски менталитет " а да појдиш на лице место гарант има повеќе работи што не се како што треба." Немам што повеќе да додадам.

А каков треба да ми биди менталитетот? Ти каков менталитет имаш? Од слика и од слаткоречивоста (што во случајов те фрапира) на газдата да му дам 8к евра и да возам тенекија од 2004 година?

п.с кај има пасат и меган од 2004 година за 8000 евра? За другар прашувам.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #21184 на: 10 Јуни 2020, 15:01:08 pm »
Kako be toa ne igaart godinite i kilometrazata uloga?
Da kupis so 250.000km i so 550.000km isto e?
2004g i 2010g isto e?
Сметам дека ако е добро одржувана и не играа голема улога, подобро а6 2004 него ли инсигнија,пасат,меган од исто годиште за исти пари.
Сепак сите имаме различно мислење, тешко да најдеме заеднички јазик, али добро е тоа :P
Нешто збунка да не си?

Каде ќе најдеш Меган исто годиште за исти пари со А6?

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #21185 на: 10 Јуни 2020, 15:22:37 pm »
Се ОК, ама ценава од 8000 евра за 16 години стара кола со еден куп километри му е многу.
Земи ја најевтината ваква а6ка и додај го ова:

- Направен комплетен сервис масло и сите филтри за нафта, масло, полен и воздух пред 3000км (MANN)
- Ставени нови летни спортски гуми пред 1000 км (Nokian Powerproof Sport),
- Сменети плочки дискови пред 3000км (ATE)
- Сменети лагери на предница (SKF) и стабилизатори (LEMFORDER).
- Сменет нов акумулатор 110А.

Види колку ќе искочи вкупно, на тоа додај се друго што ќе треба да смениш на евтината.

Ако ја споредуваш со нова Корса/Пунто (за тие пари), тогаш погрешна ти е од старт математиката.

Исто како и а4ката на Саше...таа е како 2 години стара кола, скоро се е сменето на неа.

Сите сакаат да возат 3.0 ТДИ и останати луксузи од автомобилскиот свет додека не видат колку чини да се одржува истото како што треба и со квалитетни делови :) . Така да ако некој првпат купува вакво возило ова ќе му биде скапо, ако имал предтоа слично ќе си направи математиката и ќе си пресмета.
Ете одма се извади есап дека се што е сменето е вкупно 1000е  ::)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #21186 на: 10 Јуни 2020, 15:48:35 pm »
Тоа што е пишано толку е, со други гуми и помалце ќе беше. А и на крај не може некој да очекува да си ги врати парите од редовното одржување, може да очекува некоја разумно повисока цена од просечната.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1480
« Одговори #21187 на: 10 Јуни 2020, 16:18:15 pm »
Ја пре би ова за тие пари (сосе ценкање вклучено ;D) него а6-ката
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3559285 - а4 3.0 тди
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #21188 на: 10 Јуни 2020, 16:23:37 pm »
А6, А4, глупости :)

Господо, А8 е вистински избор :)

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3579254

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7073
« Одговори #21189 на: 10 Јуни 2020, 16:23:41 pm »
Оломин

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21190 на: 10 Јуни 2020, 16:42:25 pm »
Бајовци мои, само Шкххх...

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #21191 на: 10 Јуни 2020, 16:57:51 pm »
Дефинитивно забегале луѓево со цениве.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #21192 на: 10 Јуни 2020, 20:14:00 pm »
Клабери, ако ви е скапо за А6 8к,секогаш можете да си купите Киа Цид за 7к.

Тролололололо

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #21193 на: 10 Јуни 2020, 20:38:55 pm »
Клабери, ако ви е скапо за А6 8к,секогаш можете да си купите Киа Цид за 7к.

Тролололололо
Сега и се средени и дискови и се тоа сменето Handmade... Цена иде горе :D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #21194 на: 10 Јуни 2020, 21:34:01 pm »
Кој има ќејф ќе си го земе аудито,може да си земе и нова панда со тие пари 😁

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk