за колку време после мора да се царини?
мислам дека од кога ќе влезеш во Мк за 24часа мора да одиш на царина.
Демек човеков носел и претходно коли, знаел што како и ќе завршел работа одма за еден ден.
А знаеш колку фаќаат трошоците кај бугариве, за документи, табли,(тоа со цол имам слушнато можело да се избегне за да фати поефтино, незнам колку е можно и точно) граници, трочоците кои се исти, непроменливи без разлика каква кола носиш.
[/quote]
105евра платив за осигурување и цол табли, по 5 евра за винетките, околу 30евра хотел, 50 евра за мајсторот дневница и другото гориво. Нервозата е гратис

[/quote]
Gi kaza samo vo bugarija trosocite
ajde sea kazi kolku gi pocasti na bugarska granica za da pomines pobrzo ili si cekase so saati , posle na nasa granica imas spedicija i terminal pa posle u skopje carinski terminal
Site ovie trosoci uvoznicite gi izbegnuvaat koga se nosat kolite na kamion . Se plaka samo kamionot i nisto drugo Uvoznicite posle imaat popusti vo spedicija , vrski na carina za pomalku da se plati, popust za homologacija i tuv
I na kraj toa e nivnata zarabotka , a za krajniot kupec cenata e ista ili duri i poeftino otkolku sam da si odis i da si baras kola
Plius kolata vo Bugarija ke ja kupis poskapo otkolku nekoj uvoznik
Ako ti kako kraen kupec na nekoj plac platis za kola 2000 evra nekoj nas uvoznik sto sorabotuva so bugarskiot plac istata kola ke ja kupi za 1800 evra .
Bugarite znaat deka trgovecot so koli pak ke kupi i drugi koli od kaj niv a tebe kako kraen kupec ke ti prodadat poskapo zatoa sto vise nikad nema da te vidat
Kupi si kola od tuka i ne se zamaraj mnogu so Bugarija Italija Germanija i sl.