Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4561440 пати)

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #7335 на: 12 Јуни 2014, 13:15:12 pm »
во бугарија имаш трошоци 105евра за цолни табли и осигурување, подобро да се исценкаш да ја купиш колата со комплет документи, инаку треба ептен да имаш среќа да завршиш за 1 ден во Бугарија, многу познаници заклавија по 2 дена, за мене беше мизерно се беше готово и на технички т.е нивниот КАТ немаше цолни табли и спиев во Хотел 1 вечер за другиот ден да завршам работа. Исто ако одиш никако на најавено бидејќи знаат Бугарите да ти ја нашминкат и спремат. Со среќа

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #7336 на: 12 Јуни 2014, 21:00:36 pm »
за колку време после мора да се царини?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #7338 на: 13 Јуни 2014, 00:44:12 am »
какво слиперче е ова со dci лепенка позади

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #7339 на: 13 Јуни 2014, 00:49:05 am »
a без лепенка демек ќе го познаеш дека е со 200кс?
со она лабавоно издувче, 1.2 би му дал мотор макс ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен DarkNebula

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #7340 на: 13 Јуни 2014, 01:44:33 am »
во бугарија имаш трошоци 105евра за цолни табли и осигурување, подобро да се исценкаш да ја купиш колата со комплет документи, инаку треба ептен да имаш среќа да завршиш за 1 ден во Бугарија, многу познаници заклавија по 2 дена, за мене беше мизерно се беше готово и на технички т.е нивниот КАТ немаше цолни табли и спиев во Хотел 1 вечер за другиот ден да завршам работа. Исто ако одиш никако на најавено бидејќи знаат Бугарите да ти ја нашминкат и спремат. Со среќа
Демек човеков носел и претходно коли, знаел што како и ќе завршел работа одма за еден ден.
А знаеш колку фаќаат трошоците кај бугариве, за документи, табли,(тоа со цол имам слушнато можело да се избегне за да фати поефтино, незнам колку е можно и точно) граници, трочоците кои се исти, непроменливи без разлика каква кола носиш.

Отсутен kumot

• Почетник
  • *
  • Пораки: 32
« Одговори #7341 на: 13 Јуни 2014, 02:17:02 am »
Kupi si kola od tuka poeftino ke ti bide.
Vo Bugarija imas eden kup trosoci i na kraj ke ti iskoci poskapo + nervoza
i za 1 den tesko ke zavrsis rabota ako neznaes kade da podmackas so nekoj lev za kafe.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
« Одговори #7342 на: 13 Јуни 2014, 11:31:11 am »

мислам дека од кога ќе влезеш во Мк за 24часа мора да одиш на царина.

[/quote]Демек човеков носел и претходно коли, знаел што како и ќе завршел работа одма за еден ден.
А знаеш колку фаќаат трошоците кај бугариве, за документи, табли,(тоа со цол имам слушнато можело да се избегне за да фати поефтино, незнам колку е можно и точно) граници, трочоците кои се исти, непроменливи без разлика каква кола носиш.
[/quote]
105евра платив за осигурување и цол табли, по 5 евра за винетките, околу 30евра хотел, 50 евра за мајсторот дневница и другото гориво. Нервозата е гратис :D

Отсутен kumot

• Почетник
  • *
  • Пораки: 32
« Одговори #7343 на: 13 Јуни 2014, 13:01:47 pm »

мислам дека од кога ќе влезеш во Мк за 24часа мора да одиш на царина.

Демек човеков носел и претходно коли, знаел што како и ќе завршел работа одма за еден ден.
[/quote]
105евра платив за осигурување и цол табли, по 5 евра за винетките, околу 30евра хотел, 50 евра за мајсторот дневница и другото гориво. Нервозата е гратис :D
[/quote]

Gi kaza samo vo bugarija trosocite
ajde sea kazi kolku gi pocasti na bugarska granica za da pomines pobrzo ili si cekase so saati , posle na nasa granica imas spedicija i terminal pa posle u skopje carinski terminal
Site ovie trosoci uvoznicite gi izbegnuvaat koga se nosat kolite na kamion . Se plaka samo kamionot i nisto drugo Uvoznicite posle imaat popusti vo spedicija , vrski na carina za pomalku da se plati, popust za homologacija i tuv
I na kraj toa e nivnata zarabotka , a za krajniot kupec cenata e ista ili duri i poeftino otkolku sam da si odis i da si baras kola
Plius kolata vo Bugarija ke ja kupis poskapo otkolku nekoj uvoznik
Ako ti kako kraen kupec na nekoj plac platis za kola 2000 evra nekoj nas uvoznik sto sorabotuva so bugarskiot plac istata kola ke ja kupi za 1800 evra .
Bugarite znaat deka trgovecot so koli pak ke kupi i drugi koli od kaj niv a tebe kako kraen kupec ke ti prodadat poskapo zatoa sto vise nikad nema da te vidat
Kupi si kola od tuka i ne se zamaraj mnogu so Bugarija Italija Germanija i sl.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #7344 на: 13 Јуни 2014, 14:14:59 pm »
Есапот дома и на пазар (Бугарија)...., покушав, и накрај си купив од МК, не жалам, не искача на секој математиката
кога ќе одиш таму одиш во гости, у старт е 1:0 за гостите.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
« Одговори #7345 на: 13 Јуни 2014, 14:38:56 pm »
не давам совет да се оди Бугарија само пробам да дадам повеќе информации, инаку доста битно е ако одиш БГ да не си решен само за 1 модел на автомобил. Мене ми излезе математиката со сите трошоци и плаќања на граница заедно со царина се до регистрација зедов Ауди А3 1.6 2002 година се вкупно 3500евра на МК табли. Купено ми е од Декември 2013. Тука за тие пари немаше. Се е до како ќе се погоди

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #7346 на: 13 Јуни 2014, 14:51:56 pm »
не давам совет да се оди Бугарија само пробам да дадам повеќе информации, инаку доста битно е ако одиш БГ да не си решен само за 1 модел на автомобил. Мене ми излезе математиката со сите трошоци и плаќања на граница заедно со царина се до регистрација зедов Ауди А3 1.6 2002 година се вкупно 3500евра на МК табли. Купено ми е од Декември 2013. Тука за тие пари немаше. Се е до како ќе се погоди

Јас пак имам слушано во бугарија се оди стрикно за еден модел, на пример мерцедес це класа од 2005-6, и гледаш само це класи, бидејќи има многу голем "избор" и можеш лесно да се преодлучиш, односно смениш мислење
No turbo, no fun :)

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
« Одговори #7347 на: 13 Јуни 2014, 14:58:52 pm »
многу често нема тоа што бараш, јас првично отидов за Астра и имаше премногу но сите беа дизели, а дизел несакав и случајно налетав на А3 што ги исполнува сите критериуми за возило кое ми треба и така бидна. Секое одење е 100евра, ако бараме возило со памала вредност се собираат трошоците и ке излезе скапо.

Отсутен DarkNebula

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #7348 на: 13 Јуни 2014, 17:18:49 pm »
Фала ви на сите совети, најверијатно ќе ве послушам и не одам Бугарија, сепак ќе правам муабет за трошоците со човеков.
Некој ваш предлог за автомобил од тука со регистрација до 1700 еур. бензин, и до 2200 дизел?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #7349 на: 15 Јуни 2014, 13:59:36 pm »
Некој од Битолчани дали знае една xantia караван што се продава. Во каква состојба е?
« Последно менување: 15 Јуни 2014, 16:06:08 pm nikola_bb »