VW Golf 7 GTD 2.0 TDI 184кс 2015 Panorama
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5649846
Za 17000 evra imas nova kola od salon, so 5 godini garancija.
Ова е многу глуп муабет пошто ако е за така, за секое половно возило над оваа сума ќе има некакво ново возило за таа цена.
Pa glup muabet e toa za kola stara 11 godini i 200.000 km da dadas 17.000 evra koga imas nova kola so 0 km i 2,5,7 god garancija da razmisluvas. Da bese 2 godini stara i so 50.000 km ajde da podrazmislis.
Ако си океј со тоа да возиш Дачиа Сандеро со најниско ниво на опрема само за да е ново, тогаш океј. Ама не им е на сите приоритет да е возилото ново макар имало само волан и 4 тркала.
Јас со парите што ги дадов на 335ката во 2022ра можев да земам нова Мазда 3 со основно ниво на опрема тогаш (отприлика). Или сигурно Сандеро, можда и Киа тоа време, не се сеќавам како им беа цените ниту ми било гајле. Ама заклучив дека нејќам да возам Мазда/Киа/Дачиа и зедов 10 години старо БМВ пошто тоа ми правеше мерак. Со цената на половната М2ка можев нова 330ка од салон да извадам со сѐ штиклирано од опрема. Или некоја 5ка тогаш со 4 цилиндри и нешто помало ниво на опрема. Ама нејќев 330ка ниту па 5ка со 4 цилиндри.
Со цената на тоа 6 години старото Порше некој пост погоре што го пратив можеш нова 520d со фул опрема да извадиш од салон. Не знам дали доловува овој пример колку е глуп муабетот ама беше најекстремната разлика што ми текна во моментов.
Она што сакам да го кажам е дека желбите и барањата на сите се различни. Тој што сака ново возило од салон за 17к секако нема да гледа Голфови од 2015та на оглас. Исто како и тој што сака нова 5ка нема да го гледа Поршето. Обратното исто важи. Затоа муабетот „За X цена на половно можеш да земеш Y ново“ нема смисла.