Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: brm brm на 24 Август 2023, 21:01:51 pmЛуѓето многу побрзо се научија на електрични коли од што мислев, така да за 20 Години не мислам дека мануелецот ќе биде пред, туку ретко кој ке вози мануелец. Иако можеби никогаш у живот нема да си купам кола од 30к евра ама и во обична половна би возел аутоматик.. Од кога пробав авто, нема шанси наредно да купам поскапа кола од 5-6к мануелец. (освен ако НЕМА избор) Ако имам пари за нешто поново што би го возел повеќе години би гледал само автоматик.Мануелец, можеби, за викенд кола за уживање. Во просечно ауто веќе не уживам да менувам брзини. Посебно не во градска гужва каде во растојание од 1км треба 30-40 пати да стиснам кумплуг. На пример, дали би отварале прозор на веслање рачно место со копче? сигурен сум дека сите ќе се согласите за нова кола дека тоа е неопходна потреба. Е сега колку пати отварате прозорец на колата? а колку пати менувате брзина до работа и низ град? Или дали би возеле кола во град без серво? Ако ел. прозори и серво се благодет, зошто автоматикот не е?Никогаш не сум сакал автоматик, незнам зашто. Во фирма пред неколку години донесоа неколку камиони автоматик (ивеко еуро карго) возев неколку тури, и ми се потврди мислењето дека не сакам автоматик, споро шалташе воопшто немаше моторнокочење и ред други работи. Од март возам автоматик ЗФ8 брзини во ивеко дејли господ го видов, не ми се верува колку добар менувач. Има два режима на работа еко и пауер, скроз ми се смени мислењето околу автоматските менувачи. Sent from my SM-A035G using Tapatalk
Луѓето многу побрзо се научија на електрични коли од што мислев, така да за 20 Години не мислам дека мануелецот ќе биде пред, туку ретко кој ке вози мануелец. Иако можеби никогаш у живот нема да си купам кола од 30к евра ама и во обична половна би возел аутоматик.. Од кога пробав авто, нема шанси наредно да купам поскапа кола од 5-6к мануелец. (освен ако НЕМА избор) Ако имам пари за нешто поново што би го возел повеќе години би гледал само автоматик.Мануелец, можеби, за викенд кола за уживање. Во просечно ауто веќе не уживам да менувам брзини. Посебно не во градска гужва каде во растојание од 1км треба 30-40 пати да стиснам кумплуг. На пример, дали би отварале прозор на веслање рачно место со копче? сигурен сум дека сите ќе се согласите за нова кола дека тоа е неопходна потреба. Е сега колку пати отварате прозорец на колата? а колку пати менувате брзина до работа и низ град? Или дали би возеле кола во град без серво? Ако ел. прозори и серво се благодет, зошто автоматикот не е?
https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/avtomobili/vw-volkswagen/Passat/arnage/prodazba/stip/stip-opstina/vw-passat-karavan-1-8-180ps/4727641Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Убаво за викенд возило. За секој ден, ќе те отепа 0 комоција.