Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4101056 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #20205 на: 13 Ноември 2019, 10:03:54 am »
Коа веќе се спомна Е60ка, во споредба со W211 кое е подобро, или тешко прашање? Некој што имал искуство со двата модели... 😁😁😁
За комфорт дефинитивно мерцедесот. Ако е добро наџиџан со опрема, интериерски е некако по луксузен од BMW-то, е60ката е многу спортска како за лимузина.
Ако си мераклија за возење, E60ката врти многу поубаво и ги чувствуваш тркалата како врват врз патот, за разлика од Мерцедесот кој има типична вожња како да управуваш брод.  Исто така автоматски менувач кај дизелите 7G е многу добар на Mercedes, ZF-oт на BMW е малку спор до 2007ма, со фејслифт моделот иде кобрата која доста убаво шалта.
И двете се одлични коли кои и после 500к километри изгледаат многу малку истрошено.
Според мене со BMW-то добиваш многу повеќе за парите, со тоа што одржавањето е за нијанса поскапо.

Како шалта кобрата побрзо кога е истиот менувач о друга рачка?
Ваљда субјективно доживување.

Има три изведби на истиот мењач во е60 односно премин од механички шифтер на електронски (џоистиче), кој почна кај f01 па после се прелеа и во другите модели.

Ова е пред фејслифт:

Ова е после фејслифт/LCI Life Cycle Impulse - Првава е нормалната рачка народски позната како ,,кобра“, инаку истиот мењач од пред фејслифтот со иста брзина мења.

Вторава е индикатор за SAG Sportautomatikgetriebe изведба - пак истиот мењач само со различен софтвер кој допринесува за нешто побрзо шалтање и бонус педалчиња за мењање ,,bErzini na volanT" народски познати како F1.

« Последно менување: 13 Ноември 2019, 11:00:11 am Molec »

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #20206 на: 13 Ноември 2019, 10:19:39 am »

Што е „кобрата“?

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #20207 на: 13 Ноември 2019, 10:57:43 am »

Што е „кобрата“?
Втората слика еден пост погоре :)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #20208 на: 13 Ноември 2019, 11:21:24 am »
Коа веќе се спомна Е60ка, во споредба со W211 кое е подобро, или тешко прашање? Некој што имал искуство со двата модели... 😁😁😁
За комфорт дефинитивно мерцедесот. Ако е добро наџиџан со опрема, интериерски е некако по луксузен од BMW-то, е60ката е многу спортска како за лимузина.
Ако си мераклија за возење, E60ката врти многу поубаво и ги чувствуваш тркалата како врват врз патот, за разлика од Мерцедесот кој има типична вожња како да управуваш брод.  Исто така автоматски менувач кај дизелите 7G е многу добар на Mercedes, ZF-oт на BMW е малку спор до 2007ма, со фејслифт моделот иде кобрата која доста убаво шалта.
И двете се одлични коли кои и после 500к километри изгледаат многу малку истрошено.
Според мене со BMW-то добиваш многу повеќе за парите, со тоа што одржавањето е за нијанса поскапо.

Не се идентични менувачите. ZF 6HP26 и ZF6HP28... софтверот е различен + имаат подобар торзион конвертер во LCI :)
« Последно менување: 13 Ноември 2019, 11:27:47 am BrziGonzalez »

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 372
  • Мерцедес е мерцедес се друго е кола!
« Одговори #20209 на: 13 Ноември 2019, 14:17:56 pm »
I dvete vozila se odlicni, moze posledni ubavi od taa klasa,merdzoto e za gospoda, lagana voznja bez brzanje, uzivancija.
E60 e mangupsko vozilo, mokjno na izgled(pogotovo so m bumper) sportski nastroeno, ako sakas brza i ubava limuzina toa e toa :D

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #20210 на: 13 Ноември 2019, 14:45:30 pm »

Не се идентични менувачите. ZF 6HP26 и ZF6HP28... софтверот е различен + имаат подобар торзион конвертер во LCI :)
Не сум знаел, а сум ги возел двата, исто ми делуваа најискрено. Единствено приметив разлика кај SAG кој е осетно побрз и погруб во S-mode.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #20211 на: 13 Ноември 2019, 16:49:48 pm »

Не сум знаел, а сум ги возел двата, исто ми делуваа најискрено. Единствено приметив разлика кај SAG кој е осетно побрз и погруб во S-mode.

Според спецификации треба да е подобар хххх28 менувачот, трпи повеќе торк и наводно побрзо менува. Само што и двата менувачи според мене се тапа според моменталните ЗФ меунвачи.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #20212 на: 13 Ноември 2019, 17:03:44 pm »
Се согласувам, драстично се подобри новите, супер брзи, послушни и мазни.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #20213 на: 13 Ноември 2019, 17:24:57 pm »
ZF8 е веќе далеку подобар..

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #20214 на: 15 Ноември 2019, 18:20:11 pm »
Ептен интересна понуда
Ауди А4 2.0ТДИ,караван 2010Г,регистриран цела година на МК табли за 7500€.
Да немав Фиат ќе купев Ауди 😁

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1481
« Одговори #20215 на: 15 Ноември 2019, 19:15:56 pm »
пази да не е 187к
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1772
« Одговори #20216 на: 15 Ноември 2019, 19:40:57 pm »
Ептен интересна понуда
Ауди А4 2.0ТДИ,караван 2010Г,регистриран цела година на МК табли за 7500€.
Да немав Фиат ќе купев Ауди 😁
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Таа филозофија многумина ја користат, за исти пари ќе земам ауто.
После кога ќе видат колку е одржувањето на тоа ауто, почнуваат со сакатење, делови од отпад, гуми на старо, вадење дпф, гасење егр, и што ти не ама важно возат ауто.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #20217 на: 15 Ноември 2019, 19:46:44 pm »
Ееее да го ебам,ако не ја бива кај Денчо у отпад ќе оде,шо мора да ја одржавам,Ауди е оваа,само уље и нафта се става...

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #20219 на: 23 Ноември 2019, 17:59:44 pm »
Уу, интересно. Штета што е аутоматиче, ама ајде, добро. Знаеме цена?