Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4237035 пати)

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #11760 на: 25 Јануари 2016, 10:58:31 am »
Бордото е вистинска Боканегра Купра, белата е со надворешен пакет...
едит: Задниот браник е различен кај белата, издувот не е во средина, итн....

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #11761 на: 25 Јануари 2016, 11:20:19 am »
Белата е FR, бордото е Cupra, Bocanegra како дополнителен пакет се нудеше, црни фарови, браникот со црно во средина и некои детали внатре.

Отсутен Cha.ki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #11762 на: 25 Јануари 2016, 13:16:02 pm »
Дечки да не имате ноекое инфо екстра за ова:

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2261625-VW-Golf-6-1-6TDI--12

Голф 6ка 1.6 tdi 90 кс со 110К поминати. Вака на слика изгледа солидно

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1483
« Одговори #11763 на: 25 Јануари 2016, 14:05:30 pm »
Скапо.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #11764 на: 25 Јануари 2016, 15:50:07 pm »
Lancerot е удрен за жал, правен и фарбан @Velestrumf, стета :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #11765 на: 25 Јануари 2016, 16:01:55 pm »
Што му се десило?

Ако не била некоја ептен катастрофална дешавка со сериозни последици по структурниот интегритет на колата, мислам дека не би требало да ја отпишеш, под претпоставка дека се’ друго е во ред...

Тешко е на денешницава да најдеш кола што не е удрена, правена и фарбана. На мојот Лансер се сменети предниот и задниот браник пошто ме удрија од позади и јас удрив во тој пред мене. Сменети браници, средено све, офарбано како што треба во МакАутоСтар. Тоа не значи дека колата ми е безвредна :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #11766 на: 25 Јануари 2016, 16:05:05 pm »
Направен дошол кај нив, има премногу шминка возилото, перен мотор, хемиско чистење скоро, нема сервисна книшка, 2 ца сопственици имало. Што знам ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #11767 на: 25 Јануари 2016, 16:10:01 pm »
Е онда веќе почиња да има сумњиви моменти :)

Не знам што да мислам за перен мотор, не гледам ништо лошо во направено хемиско (на мојот е направено пред некое време), додека и мојот Лансер има само два евидентирани сервиси во официјалниот сервис, така да и тоа ништо не ми значи, пошто не значи дека не е уредно и редовно сервисиран :)

Најмалку би сакал да те убедувам во било што, нити ми е тоа поентата, така да, ако ти е шубе, онда тоа е тоа, барај понатаму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #11768 на: 25 Јануари 2016, 16:12:50 pm »
Ако не е перен моторот, многу мрсен бил, ако е перен многу светел... крај не се фаќа...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #11769 на: 25 Јануари 2016, 16:13:33 pm »
Хемиско нормално, ама зошто некој би го перел моторот ? Освен ако не врла уље негде поприлично. А и некако лимарот не ке да бил погоден, браникот двои од хаубата во боја.
Симо, појди види го, кажи дали би го зел. Искрено не ти е чудно на поприлично нова кола моторот да е перен на мали км ?

Отсутен Makedon

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #11770 на: 25 Јануари 2016, 16:21:58 pm »
Дечки, некое инфо за колава
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1892032

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #11771 на: 25 Јануари 2016, 16:30:08 pm »
Хемиско нормално, ама зошто некој би го перел моторот ? Освен ако не врла уље негде поприлично. А и некако лимарот не ке да бил погоден, браникот двои од хаубата во боја.
Симо, појди види го, кажи дали би го зел. Искрено не ти е чудно на поприлично нова кола моторот да е перен на мали км ?
Јас имам 60000 илјади и го имам перено моторот и ништо страшно, и не е мала километража Лансерот, ама ти си знаеш најдобро, нека го видат во овластен сервис.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #11772 на: 25 Јануари 2016, 16:35:50 pm »

Se dodeka toa e od estetska priroda ne gledam nesto loso vo perenje motor.

Moram da dodadam: Polovna kola podrazbira i grebanici, smeneti delovi, skinati gumi pa i skrseni stakla... Ako ima servisna istorija, ako kolata ne e kalemena ili imala tezok sudar neznam sto e tuka loso... Takvi cisti, novi, so malku kilometri i bez grebanici ima u salon.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #11773 на: 25 Јануари 2016, 16:42:35 pm »

Јас само кажувам дека не е некој репер тоа. Јас се кладам, да го сликав моторот (можда и го имам сликано) на 159 кога ја земав со cca 87-88.000 km од германија, тука сите ќе кажеа дека е „тазе“ перен. Моторот никад не бил перен (се познава по други некои работи), ама беше толку чист - зачудувачки. Тука во МК, за 10.000км, се направи таков крш, да не ти се верува во што живееме. Ко` у калкута да сме...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #11774 на: 25 Јануари 2016, 16:42:56 pm »
Јас имам 60000 илјади и го имам перено моторот и ништо страшно, и не е мала километража Лансерот, ама ти си знаеш најдобро, нека го видат во овластен сервис.
Таа километража е поприлично мала, мојата има 337.000 денес направи, моторот никогаш не е перен, и не е мрсен. И не гледам потреба да го перам.