Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4232195 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #11220 на: 08 Декември 2015, 23:18:31 pm »
За некој ден да сменам таблици, да и направам хемиско и мал сервис па ќе ја претставам во друга тема.

Немој хемиско сега...гадно ќе се заебеш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #11221 на: 09 Декември 2015, 09:56:18 am »
Сасвим случајно ми улета ова, али изгледа интересно..

http://www.olympiamotors.com.mk/product.html - понуда на половњаци на Олимпиа Моторс.

Се издвојува Insignia Tourer 2.0 CDTI 160 за 11.300 евра.

Знае ли некој дали и колку се флексибилни Олимпиа Моторс во поглед на конечните цени и дали може старо за ново?

Инсигнијава ми фаќа око...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #11222 на: 09 Декември 2015, 10:23:47 am »
сигурно се спремни да смалат ама незнам колку. Малце ми се напумпани цените. Се ми се чини дека таа октавијата беше на пазар 3 од нив поефтино огласена и тоа некои 500евра

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #11223 на: 09 Декември 2015, 14:10:26 pm »

http://www.olympiamotors.com.mk/product.html - понуда на половњаци на Олимпиа Моторс.

Знае ли некој дали и колку се флексибилни Олимпиа Моторс во поглед на конечните цени и дали може старо за ново?

Мислиш старо за старо ? ;D колку што знам , кога другар прашуваше , ако ја оставаш колата , услов е да земеш ново возило.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #11224 на: 09 Декември 2015, 14:11:27 pm »
Да де, старо за не-толку-старо-ама-поизвозено-од-моето :)

Ако им е тоа условот, нека ми бидат поздравени :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11225 на: 09 Декември 2015, 14:14:47 pm »
незнам, дали е тоа задолжително старо за ново. јави се најдобро

Тојота со возилата што ги продава прави и старо за старо

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #11226 на: 09 Декември 2015, 14:15:29 pm »
Сигурно ова за Тојота?

Има таму еден Форестер шо ми фаќа око :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11227 на: 09 Декември 2015, 14:16:11 pm »
ако е тој црниот, другар ми го купи :D

Отсутен Damien

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
« Одговори #11228 на: 09 Декември 2015, 16:14:28 pm »
За некој ден да сменам таблици, да и направам хемиско и мал сервис па ќе ја претставам во друга тема.

А зошто поточно? Немам сеуште направено, па секој совет е добредојден. Исто така се мислам за масло, дајте предлог за ЈТД (досега само Селениа турав, па ако работат со друго масло подобро, да сменам да пробам).

Отсутен onedeaf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
« Одговори #11229 на: 09 Декември 2015, 17:06:01 pm »

А зошто поточно? Немам сеуште направено, па секој совет е добредојден. Исто така се мислам за масло, дајте предлог за ЈТД (досега само Селениа турав, па ако работат со друго масло подобро, да сменам да пробам).
Селенија ти е препорачано од производителот, меѓутоа за истиот модел на мотор произведен во VM Motori само со ознаки 1.9 cdti и вграден во Опелови возила се препорачува Liqui Moly 5w40 top tec 4100, или повискозното Liqui Moly 5w30 top tec 4600, или ARAL Hightronic ACEA 505.01. Лично ги имам пробано Selenia WR 5w40, Аgip 5w40 Particullari, Моtul 300V (наследник на x-max) 5w40, Elf 5w30 и Repsol ELITE 5w30 505.01 и сега најтазе земав Petronas Synthium CoolTech 5w30. На пролет ќе го освежам со најверојатно Ликви Моли. Разлика меѓу Селенијата, АГИП и Мотул малтене и да нема ни во порошувачка ни во работа на мотор. Елфот и Репсолот некако не му пријаа на стилцето и си го јавуваше типичното бруење на моторот со доста вибрации. Би ти го препорачал Мотулот пред се ради цена-квалитет балансот, мада и новово на Петронас е прва лига и е со добра цена, башка е дизајнирано за ладно време.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1856
« Одговори #11230 на: 09 Декември 2015, 17:37:58 pm »

Vele ako si za, mislam deka bi mozele da sredime i cena i zamena. Ili bi mozel da pribam.

Edno vreme imaa Insignia turbo, za koja se interesirav, i poradi nekoh vrski so firmata kaj sto rabotam simnaa poprilicno na cena koga prasuvav, pa moze da probame i za ovaa. Sto da ne.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 315
« Одговори #11231 на: 09 Декември 2015, 19:42:05 pm »
Некој го знае хондичево? 1.6 вти со срање боја на бандаш и капак, но ништо страшно :)

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1837859

Скопски таблици, а газдава од Битола, ми стои на препродавач.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #11232 на: 09 Декември 2015, 20:12:45 pm »
Ako ne se lazham ova beshe so zlatni bandashi od lisiche, ne mi stoi deka e vo dobra sostojba ali go nemam videno vo zhivo. A i kombinacijata na predniot branik ne mi se svigja. Vaka so koseivo e top, samo mozhda vo gunmetal nijansa.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #11233 на: 09 Декември 2015, 20:47:22 pm »
убаво е,беше 1.3,па сега е направено 1.6vti
али само школка од 1.3,друго се е вти,ентериер,подвозје...

Отсутен Damien

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
« Одговори #11234 на: 09 Декември 2015, 21:09:05 pm »

Селенија ти е препорачано од производителот, меѓутоа за истиот модел на мотор произведен во VM Motori само со ознаки 1.9 cdti и вграден во Опелови возила се препорачува Liqui Moly 5w40 top tec 4100, или повискозното Liqui Moly 5w30 top tec 4600, или ARAL Hightronic ACEA 505.01. Лично ги имам пробано Selenia WR 5w40, Аgip 5w40 Particullari, Моtul 300V (наследник на x-max) 5w40, Elf 5w30 и Repsol ELITE 5w30 505.01 и сега најтазе земав Petronas Synthium CoolTech 5w30. На пролет ќе го освежам со најверојатно Ликви Моли. Разлика меѓу Селенијата, АГИП и Мотул малтене и да нема ни во порошувачка ни во работа на мотор. Елфот и Репсолот некако не му пријаа на стилцето и си го јавуваше типичното бруење на моторот со доста вибрации. Би ти го препорачал Мотулот пред се ради цена-квалитет балансот, мада и новово на Петронас е прва лига и е со добра цена, башка е дизајнирано за ладно време.
Фала ти многу, баш проверив долу, имам останато 1 литар Селениа Turbo Diesel, па си реков ајде уште овај пат за да заштедам некој денар ќе прикупам уште 3 литри Селениа, па за нареден пат за Мотулот ќе те послушам.