Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
За некој ден да сменам таблици, да и направам хемиско и мал сервис па ќе ја претставам во друга тема.
Сасвим случајно ми улета ова, али изгледа интересно..http://www.olympiamotors.com.mk/product.html - понуда на половњаци на Олимпиа Моторс.Се издвојува Insignia Tourer 2.0 CDTI 160 за 11.300 евра.
Цитат: zeroSignal на 08 Декември 2015, 10:15:51 amСасвим случајно ми улета ова, али изгледа интересно..http://www.olympiamotors.com.mk/product.html - понуда на половњаци на Олимпиа Моторс.Се издвојува Insignia Tourer 2.0 CDTI 160 за 11.300 евра.Знае ли некој дали и колку се флексибилни Олимпиа Моторс во поглед на конечните цени и дали може старо за ново?Инсигнијава ми фаќа око...
Цитат: Damien на 05 Декември 2015, 16:07:25 pmЗа некој ден да сменам таблици, да и направам хемиско и мал сервис па ќе ја претставам во друга тема. Немој хемиско сега...гадно ќе се заебеш.
Цитат: Carpathian Lord на 08 Декември 2015, 23:18:31 pmЦитат: Damien на 05 Декември 2015, 16:07:25 pmЗа некој ден да сменам таблици, да и направам хемиско и мал сервис па ќе ја претставам во друга тема. Немој хемиско сега...гадно ќе се заебеш.А зошто поточно? Немам сеуште направено, па секој совет е добредојден. Исто така се мислам за масло, дајте предлог за ЈТД (досега само Селениа турав, па ако работат со друго масло подобро, да сменам да пробам).
Цитат: Damien на 09 Декември 2015, 16:14:28 pmЦитат: Carpathian Lord на 08 Декември 2015, 23:18:31 pmЦитат: Damien на 05 Декември 2015, 16:07:25 pmЗа некој ден да сменам таблици, да и направам хемиско и мал сервис па ќе ја претставам во друга тема. Немој хемиско сега...гадно ќе се заебеш.А зошто поточно? Немам сеуште направено, па секој совет е добредојден. Исто така се мислам за масло, дајте предлог за ЈТД (досега само Селениа турав, па ако работат со друго масло подобро, да сменам да пробам).Селенија ти е препорачано од производителот, меѓутоа за истиот модел на мотор произведен во VM Motori само со ознаки 1.9 cdti и вграден во Опелови возила се препорачува Liqui Moly 5w40 top tec 4100, или повискозното Liqui Moly 5w30 top tec 4600, или ARAL Hightronic ACEA 505.01. Лично ги имам пробано Selenia WR 5w40, Аgip 5w40 Particullari, Моtul 300V (наследник на x-max) 5w40, Elf 5w30 и Repsol ELITE 5w30 505.01 и сега најтазе земав Petronas Synthium CoolTech 5w30. На пролет ќе го освежам со најверојатно Ликви Моли. Разлика меѓу Селенијата, АГИП и Мотул малтене и да нема ни во порошувачка ни во работа на мотор. Елфот и Репсолот некако не му пријаа на стилцето и си го јавуваше типичното бруење на моторот со доста вибрации. Би ти го препорачал Мотулот пред се ради цена-квалитет балансот, мада и новово на Петронас е прва лига и е со добра цена, башка е дизајнирано за ладно време.