Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4230664 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #11191 на: 04 Декември 2015, 23:42:01 pm »
Сакам да купам рав 4 дали некој знае нешто за овие возила мани или др
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=1811794

Сум кажал претходно и пак ќе кажам. Кола половна кај нас се зема или од човек што го знаеш, знаеш како е возена, одржувана и слично или пак идеш во Германија, Швајцарија, или друга поасална држава и земаш кола од човек, не од плац. Иако земањето од човек кој ете не го знаеш не е некоја гаранција дека колата нема маани лично мислам дека помали се шансите за малверзации отколку кога би ја земал од плац во странство. Земање кола во Македонија од плац е "мачка во вреќа" т.е не знаеш што земаш.

Отракан, убаво прашуваш за мааните на РАВ 4 но што конкретно знаеш за возилото на огласот? Ако не за ова возило за било кое друго возило од плацевите кај нас. Нормално дека тој што го продава ќе напише се најдобро за истото но како е возено, одржувано, дали е преправано (најчесто да) ќе дознаеш кога ќе го купиш и ќе почнат проблемите.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #11192 на: 05 Декември 2015, 00:36:27 am »
Кола од Крива Паланка НЕ КУПУВАЈ!!!!

Најголемите кршови се токму таму.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11193 на: 05 Декември 2015, 00:40:18 am »
Тачно
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен isutarov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #11194 на: 05 Декември 2015, 00:45:40 am »
Го виде некој огласов ? Се работи за Passat CC 2010 година купено од Порше Скопје .. Денеска бев да ја видам колата , се наоѓа кај застапникот на Great Wall и Mitshubishi.. Демек оставена старо за ново .. Е сега приметив некои работи , предната шофершајбна е сменета , при испушкање на кунплугот се слушат некои крцкања , вибрации , според мене отиден е замаецот.. Друго не можев да приметам пошто беше веке темно .. Иначе колата си има уредна сервисна книшка , правени се сите редовни сервиси.. километрите се негде 130 илјади..
Е сега прашање е дали се исплати купување на истата по цена од 12 000 еур .. замаецот и сетот коштат околу 60000ден во Порше..
Уште поарно е некој ако ја познава колата ..

линк од огласот
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1834298
Audi A7 & BMW R1200GS

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #11195 на: 05 Декември 2015, 00:53:35 am »
Замаецот е отиден веројатно чим прави такви звуци. Во Порше се мислам дека сетот беше доста поскап од 60.000 денари но кај Пасатов е различен мотор од мојот па не сум сигурен. Но како и да е ако се решиш да ја зимаш колава ќе си земеш сет од Србија, дупло се поефтини од кај нас, барем за мојот модел.
http://setkvacila.rs , има и цени за одредени модели на сајтов.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #11196 на: 05 Декември 2015, 00:55:03 am »
На многу малку километри се скинало возачкото седиште. Друга работа што ми падна в очи, го нема капачето на браникот каде што се поставува куката за влечење, што би имало шанси да е чукната од позади и не можеле да најдат друго капаче. Но, не мора да значи дека е така.

Отсутен isutarov

• Јуниор
  • **
« Одговори #11197 на: 05 Декември 2015, 00:58:51 am »
Утре морам да решам од сабајле Саше. Јас денес му понудив 11 000 да ја зеам но не прифати.. му реков за 12 000 утре од сабајле сакам да одиме во порше да се провери се и ако колата не е удрена тогаш ми одговара цената.. пошто малце ме гризе тоа што е менувана шофершајбната.. иначе цената за замаецот со сет ламела и потисна ми е од порше , вероватно со некој попуст .. иначе ми понудија некоја заменска комбинација која ја стават за некои 42-3 илјади..
е сеа кога некој би можел да ми помогне околу тоа дали е удирана , дали има некои шминки правени итн, ептен ке ми е од корист .. јас пред малце се вратив од скопје , ама сабајле накај 7-8 пак планирам да одам..
« Последно менување: 05 Декември 2015, 01:17:13 am isutarov »
Audi A7 & BMW R1200GS

Отсутен isutarov

• Јуниор
  • **
« Одговори #11198 на: 05 Декември 2015, 01:00:28 am »
На многу малку километри се скинало возачкото седиште. Друга работа што ми падна в очи, го нема капачето на браникот каде што се поставува куката за влечење, што би имало шанси да е чукната од позади и не можеле да најдат друго капаче. Но, не мора да значи дека е така.

Да и тоа со седиштето ми прави сумња за километрите.. А за капачето не се сеќавам што одговор добив..
Audi A7 & BMW R1200GS

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #11199 на: 05 Декември 2015, 01:55:51 am »
Однеси ја во Порше на детална проверка, веќе сервисираше возило таму па се знаеш со дечките од сервисот. Воочи им дека е затебе и убаво да проверат и да не лажат. Ова последниве работи обавезно зошто другар однесе таму Ауди А3 од ВИП на проверка и му кажаа се најдобро за возилото, а возилото врска си немаше ама веројатно не ја ни провериле. Што се однесува до седиштето не би обрнал толку внимание на тоа, кај ЦЦ то седиштата се спортски и има ниско седење, така да седнувањето и станувањето оставаат поголем белег на седиштата, особено ако ја возел некој што многу не и се замарал на колата.
Доколку нема претрпено голем удар јас за 12.000 одма би го земал. Па и уште 1000 евра да дадеш за доведување на возилото во одлична состојба мислам дека се исплати. Убава и брза кола со одличен мотор ја земаш за 35-40% од продажната цена пред 5 години.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен isutarov

• Јуниор
  • **
« Одговори #11200 на: 05 Декември 2015, 02:03:37 am »
Детална проверка обавезно.. Ке одам преку некој си директор таму , преку другар мој кој добро стои со него , па ваљда ке ми кажат искрено за се.. Е сега проблемот е што тоа ке биде тек во понеделник , што отвара шанси утре да ја лапне некој колата..
Иначе и моите пресметки се тоа , 12000 + околу 1000-1500 еур дотерување .. за 13500 еур ако е све ок , ептен добра комбинација ке е..
Audi A7 & BMW R1200GS

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
« Одговори #11201 на: 05 Декември 2015, 02:54:13 am »
Го виде некој огласов ? Се работи за Passat CC 2010 година купено од Порше Скопје .. Денеска бев да ја видам колата , се наоѓа кај застапникот на Great Wall и Mitshubishi..

Toltu se tie. Nivna osnovna dejnost e opravka na aknati koli pa sea ti vidi...

Ne se brzaj,11 -12k ne se mala para za tuku taka da gi dades.

Отсутен isutarov

• Јуниор
  • **
« Одговори #11202 на: 05 Декември 2015, 03:13:03 am »
Го виде некој огласов ? Се работи за Passat CC 2010 година купено од Порше Скопје .. Денеска бев да ја видам колата , се наоѓа кај застапникот на Great Wall и Mitshubishi..

Toltu se tie. Nivna osnovna dejnost e opravka na aknati koli pa sea ti vidi...

Ne se brzaj,11 -12k ne se mala para za tuku taka da gi dades.

Да? Се наоѓат кај хотел Плаза мислам дека е, карши полициска станица Беко ... тие се тие?
Audi A7 & BMW R1200GS

Отсутен isutarov

• Јуниор
  • **
« Одговори #11203 на: 05 Декември 2015, 03:19:30 am »
ауууу.. сега го разгледав нивниот сајт ..

http://www.toltu.com.mk/toltu/fgalerija.html
Audi A7 & BMW R1200GS

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #11204 на: 05 Декември 2015, 03:51:37 am »
^Во врска со галеријата горе.

http://www.toltu.com.mk/toltu/foto/3/index.html

Опасно е ваква кола да ја купи некој и да ја вози...