Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72548 пати)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
ја све би извадил :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Ајде Онак само напред, не заборавај да туриш позади дистанцијали, напред е доста поширока.

Е ако правиш дистанцијали напрај и за мене 20 милиметарски два комада :D

Отсутен Peconi

• Редовен
а зашто не си побарате бандаши со помало ЕТ и автомацки ќе ви бидат поизбацени

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
не е за џабе потесна од позади,има зошто

Отсутен Peconi

• Редовен
уствари она си поширока позади за три сантима, ама изгледа дека е потесна ради тоа што задните крила се поизбацени за разлика од предните.
Ради тоа кажав бандаши со помало ЕТ
пример јас би ја направил следнава комбинација :)
напред 16ки 7,5јота  со ЕТ10 а позади 16ки 8јота со ЕТ0 и автомацки позади е 16мм поширока

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Не бре грешка си нешо:

Front track    1496 mm
Back track    1438 mm

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Нека земе предни крила од фејслифтана (wide body) и таман ќе си биде :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Peconi

• Редовен
Не бре грешка си нешо:

Front track    1496 mm
Back track    1438 mm

метроипол сакаш да кажеш дека е широка?
јас знам дека беше нешто вака
1,700 напред
1,730 позади
можда сум грешка имам читано кога сакав да земам 155ка

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
За Трагот збори Cuore, не за ширината на колата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Пецони тоа ти е каросерија,

Предна траг е за 5 цм поширока од задниот. Многу подобро изгледа кога задните би се дистанцирале барем за 4цм, односно за 2цм по тркало.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ама твојата е wide body, оваа од Онак е нормална.

Отсутен Peconi

• Редовен
не сме се разбрале :)
да поширок е предниот трап, ама пак можеш да си го решиш со бандаши нормално ако најдеш
еве една итересна алатка за преметување на бандаши. Брка голема работа, можда некој не ја знаел па ќе му заврши работа
http://www.rimsntires.com/specs.jsp

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
нема да дрифта во кривини ако ја проширите позади :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
не сме се разбрале :)
да поширок е предниот трап, ама пак можеш да си го решиш со бандаши нормално ако најдеш
еве една итересна алатка за преметување на бандаши. Брка голема работа, можда некој не ја знаел па ќе му заврши работа
http://www.rimsntires.com/specs.jsp

Али џабе ти се бандаши, пак напред ќе биде 50 цм поширока.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Види, ако позади ставиш пошироки бандаши, автоматски го зголемуваш трагот на задните тркала. Ако притоа и офсетот го намалиш, уште повеќе го зголемуваш трагот.

Со ставање дистанцијали, ефектоте с ист како да си го намалил офсетот (ЕТ) на бандашот.

Widebody 155-ките имаат 26mm поголем траг и напред и назад. Визуелно разликите се мали, ама ако ги ставиш една до друга, ќе видиш дека се огромни.