Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72536 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
moze i taka neti e losa zamislata

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
vo dracevo ke ti go napravi bolje od nov da zemes :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
samo srebreno so crveni bukvi drugo ne e sea ako epten sakas kombinacii da prais  crvena pozadina so zolti bukvi i od stranata lavcinja i sonceto na vergina...

не не.. никакви сонца глупости... што има врска сонцето на вергина со алфа ромео... убаво е вака како што изгледа на сликава... веројатно така и ке иде, така веќе и си замислував уште одпочеток, сем што наместо црвено како ова, јас ке искористам од бојата за фарбање што е, да биде таква иста... пошто и тука на колава е така... црвена боја исто како и колата...

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
 zasto tolku komplicirate so vratite ??? kupi dva avtomati za alanser od 101 i kraj na programata ;) stavi mikro prekidac koj ke aktivira rele i gotovo :) i nemoj posle da si kazal deka jas nejkam da pomognam nisto  >:(

ali sea ima seuste logjiki kako seto toa da se usovrsi so alarm, pa da gi isklucuva tasterite koga ke se aktivira alarmot, do sea imam napraveno poveke koli od koi tri se usovrseni do maksimum koga se zbori za taa modifikacija , od koja najdraga mi e edna tigra koja nekoi clenovi ja znaat   :P , jbg za mojata astra nemozam da zboram poso e moja i se znae deka mora da bide PROFI  ;D

ali sekako mora da nadopolnam deka vo ovie dve koli se upotrebeni alarmi od visoka klasa so poveke logicki prekinuvaci i edno desetina relinja  ::) ...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Имам решение за тоа како да ја исклучиш струјата на релеите... и тоа многу едноставно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
шмрц... шмрц...  боро ми ја испоиструга цела кооооолааааааа.... маааамооооо... лош овој чичково...
 ;D ;D ;D ;D

хаубата, предните крила и дел од кровот истругани и дотерани у линија како што треба...

тоа лакот не се струга бе племето... бојата се струга вака-така, ама лакот кај што останал, бараше машина да уклучам да стругам... а боро педантерија, земал од кај жмигавците тргна (предни) па наназад сантим по сантим... изгледа ке ја заглави овој нај малку 2 недели ако не и повеќе...

слики утре...

п.с. набавив водоотпорни прекидачи... и баш се плитки како што сакав.. едина маана им е сакаат силен стисок.. не се баш нежни...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен google

• Редовен
Имам решение за тоа како да ја исклучиш струјата на релеите... и тоа многу едноставно...
ako e ednostavno , ondak ednostavno e i da im ja vratis strujata ;)

dali toa ke bide upravuvano so remote control ili ???

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
едносѕтавно е и едното и другото... да, со даљинско ке биде управувано... а отворањето на вратите нема со даљинско.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен google

• Редовен
se nadevam ke se vidime vo brzo vreme pa ke ja razvieme konverzacijava i mozam da ti dadam idea kako da osposobis i nekoja vrata da ti se otvara preku daljinskoto...

a nisto ne kazuvas niti se protivis za ideata so avtomatite od alanser, heey sto si tiii ccc...  >:(

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
Onak чоеков боро што го спомињаш, тоа е чувениот Боро - Пластика? :)
Ми го имаат препорачано чоекот, ако е тој кога се интересирав за моја потреба пред неполна година, но сеуште не сум бил од пуста мрза.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Onak чоеков боро што го спомињаш, тоа е чувениот Боро - Пластика? :)
Ми го имаат препорачано чоекот, ако е тој кога се интересирав за моја потреба пред неполна година, но сеуште не сум бил од пуста мрза.

немам појма кој е тој боро пластика... овој боро е во ново лисиче со локација, односно мојот магацин и неговата гаража се едно исто споено...

боро е авто механичар по струка, ама авто лимарија му иде од рака нек си е*е матер... само не фарба.. ке ти ја спреми колата, ке ја направи и ти да си ја однесеш во комора.. после комора ке ти ја склопи се како што треба... мртви коли воскреснува....
a nisto ne kazuvas niti se protivis za ideata so avtomatite od alanser, heey sto si tiii ccc...  >:(

на времето кога немаше евтини моторчиња за централно, тоа со автомати од фиќо и 101 го имам правено.. имаат една генерална маана... ГОЛЕМИ СЕ и неможеш секогаш да им најдеш место во врата, плус ме нервира моментот за правење држачи за сајлите... не дека е нешто прекомплицирано ама треба да работиш и со шлајферица и со заваруваш... јас СО2 имам на располагање и со него е полесно.. на времето тоа го правевме со швајц... е тоа е заебанција...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен google

• Редовен
a ti mislis deka toj najglupiot mehanizam na alfata ke go rabotis za sekogas so obicno motorce ??? si se zaebal brat, eden mesec i pomalce mu davam, odma ke oslabi i ke te dupi...

slusaj patalec ;)  i za tie magnetite sto gi prodavaat demek SHAVED DOOR KIT - vrska nemaat, so takvi pravev edno  AUTOBIANCHI  sigurno go imate videno po gradov crno-belo kombinacija...magnetite ne izdrzaa ni dva meseca, a da ne zboram pa toa deka i lostovi im praev use od odma ne go dvizea mehanizmot  >:(

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
и така... напраив некоја слика од процесот на repeinting на возилово... па да споделам:

и споЉерот се разуме то...

боро само струга и пцуе... скоро цел лак е симнат и еден куп корекции се направени.. каде чепнато, каде камче удрило, каде ритнато со нога у врата (од љубоморни или не задоволени женки  ;D незнам точно што е у прашање) па тек тук се појавило нешто што претходно било корегирано па пукнал китот.. се тоа боро среди... се очекува ако се биде во ред за 2-3 дена да му се удри грундот, па стругање, па филер, па пак стругање и у комора... јас некако се напнав деновиве со некои работи и обврски, а времето ми куцка за бравите што ги планирам, може да се деси и да си остане стандард како што си е.. а може да се деси да ги добие и двете опции.. ова како што си е да остане и да се придодаде со копчиња... незнам, ке видиме...

п.с. иде 13-та страна... а пошто сум суеверен по тоа прашање, нема да пишувам  наполнете ја побрзо таа страна...
« Последно менување: 07 Февруари 2013, 10:22:00 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Re: проект: алфа ромео 155 твинспарк (стандарден стар
« Одговори #178 на: 07 Февруари 2013, 07:49:36 am »
izgleda tebe gazot neznae miren da ti sedi :-). So sreka i pobrzo da ja provozis.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Извади ги буквите позади, не зезај...