Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72539 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Јас мислам да си купиш рачки за врати, да не си ставаш трн у нога со разни експерименти околу електриката, лесно запаллив материјал се алфите. Знам дека знаеш со електрика, ама сепак, ем усложнуваш беспотребно ем ризикуваш понатамошни заебанции, ем на крај поскапо ќе те фати од рачки од алуминиум на дреар изработени ;)

Што се однесува до репарација или реставрација, мислам дека треба да ја средиш во што е можно поблиска состојба до фабричката, а после тоа да се ориентираш на перформансите. Подобри амортизери и пружини, проточен издув со 5 или 6цм цевка од издув, без среден лонец само со заден квалитетен проточен, cold air induction за усис, убаво квалитетно бандафче 16-ка, со 205 гума, има да личи и да иде ко` змај!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ауспухот некој веке го направил со  60мм цевка. јас само катализаторот го извадив...  вчера завршив и со клапната ја оправив, денес треба да направам-упасирам и спортски филтер, наместо стандардниот. ке ида на смаата клапна... ке имам време да с езезам со овие чепканици додека боро пегла,исправа, китира и струга за фарбање...

за средниот лонец... не е подобро да го извадам задниот? некако многу мал ми изгелда задниот. да не стане пребучна колата само со него? и јас сакам звук убав ама па нејќам да урла... порано имав еднаш среќа налетав на многу убав себринг топ во тетово... лонец со се издув за 1500 денари... ако налетам на таков пак, ке му ги извадам сите лонци и само тој ке го турам.. која длабочина на звук вади... длабок а остар...

што се однесува до електриките и лесно запалливоста на возиото.. точно.. лесно запалливо ауто е... ама тоа е затоа што при производство на истото не направиле доволно добра заштита од прецвикување и гулење на кабли. исто така според некои мои видувања на инсталацијата, некои круцијални кабли не се димензионирани како што треба па греат... тие работи ке ги отклонам и би трербало да има посигрурно возило од тој аспект... електриката е нај мал проблем.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
барам ЕЛЕКТРО МАГНЕТИ на 12 волти. потребно е да мрдаат минимум по 2 сантими а ако има и повеќе може и повеќе, не е проблем. и сила да имаат минимум 3 кила.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
барам ЕЛЕКТРО МАГНЕТИ на 12 волти. потребно е да мрдаат минимум по 2 сантими а ако има и повеќе може и повеќе, не е проблем. и сила да имаат минимум 3 кила.
Имаш електромагнетни брави за врати, за контрола на влез и сл. ми се чини дека имаше и 12V.. Еве брз срч по нет, види ги овие: http://www.amt.com.mk/produkti/periferija_izbor.htm

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
А да се стават механизми (моторчиња) како од врати за багажник (гепек).
Тие се баш такви, на копче го отвораат багажникот. Би требало да се со пристапна цена.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
300 denari motorce e dagi kupis nese skapi ama treba da naprais dati otvara zamo edna vrata poedinecno dane gi otvori site 4 odednas

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
300 denari motorce e dagi kupis nese skapi ama treba da naprais dati otvara zamo edna vrata poedinecno dane gi otvori site 4 odednas

150 е моторче... денес ги купив... а и претходно сум зимал по толку...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
и така... боро почна да ја делка како заклано прасе... да вади дел по дел од колава, па да ги дотерува во линии која каде треба, колку високо, колку по ниско, правец ово оно:

браникот веќе бил крпен, и тоа очигледно повеќе пати, кај различни “крпачи“... а тоа што е правено не држи...

се јавив кај неколку луге.. малку е поотресување за возило старо 20+ години да  му продаваш браник по цена од 50 евра... а тоа е нај евтино што најдов... 2-3 дена ке барам, ако најдам арно, ако не ке го крпам овој... мада преферирам да го сменам, ама не за таа цена... имам и ја норматив до каде ишто.. не за било која цена.. ако некој знае, нека посочи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
zemi na kapakot od motorot so crveno cetce pisi alfa romeo 1.8

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
има, пишува... веројатно ке напраам нешто и со целиот капак... црвено со што да комбинирам?црно?

« Последно менување: 04 Февруари 2013, 00:01:59 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
samo srebreno so crveni bukvi drugo ne e sea ako epten sakas kombinacii da prais  crvena pozadina so zolti bukvi i od stranata lavcinja i sonceto na vergina...

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
види прашај го дарио,кај ги носеше он браниците кај некој ефтин мајстор му ги направи фабрика

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
види прашај го дарио,кај ги носеше он браниците кај некој ефтин мајстор му ги направи фабрика

драчево има еден... гарант на тој мислиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
samo srebreno so crveni bukvi drugo ne e sea ako epten sakas kombinacii da prais  crvena pozadina so zolti bukvi i od stranata lavcinja i sonceto na vergina...

не не.. никакви сонца глупости... што има врска сонцето на вергина со алфа ромео... убаво е вака како што изгледа на сликава... веројатно така и ке иде, така веќе и си замислував уште одпочеток, сем што наместо црвено како ова, јас ке искористам од бојата за фарбање што е, да биде таква иста... пошто и тука на колава е така... црвена боја исто како и колата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk