Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1468810 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34556
  • Таков е животот... јебига
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #2805 на: 19 Февруари 2014, 00:30:24 am »
И јас очекувам Кит-кет за Phabletot Prestigio во секој момент

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2806 на: 19 Февруари 2014, 01:13:30 am »
@Bobson

сеа најдов, вака се движеа моите апдејти

Најпрвин бев на 4.1 па за ептен брзо можда недела дена од кога го земав добив 42 и после 4.3
Е сеа, ја прво добив 4.4 ама без Сенс 5.5, па после 5.5 сенсе посебно го добив со некој мал апдејт и на андроидот. Па сеа пред некое време добив едно мало апдејтче и еве сеа овој.

Сеа за сеа освен индикаторот за батерија не приметив никаква разлика :) А читав дека сега батеријата држела приметливо повеќе. Бар така читав по форумиве сите имаа пишано awsome battery life и слично. А исто многу имале проблем со овој апдејт да неможе телефонот да се конектира на вифи каде веќе некогаш бил конектиран претходно. Чудно ама мноогу се жалеа на ова и среќа го прочитав одкога апдејтирав и ја таков проблем немам. сам одма си се конектираше на вифи-то најнормално :) дури и бекап си направи

EDIT:
чепкајки низ сетингс сеа приметив дека има нова опција за принтање, што досеа ја немаше :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4732
« Одговори #2807 на: 19 Февруари 2014, 01:19:00 am »
што да кажеме,што да се пофалиме ние со нексусите?ни да се израдуваш на апдејт неможеш  >:( ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2808 на: 19 Февруари 2014, 01:25:52 am »
4ка Нексус?

Од искуство, летото со 4ка нексус, у две недели добив 5 апдејта. Најпрвин телефончето беше ок (колку што може да биде за 250 долари) арно ама мавнаа еден лигав апдејт и поремети се. Телефонот се укочуваше на 15 минути, САМ. Се беа некој мали апдејтчиња, се реши безболно се, за брзо време искрено. И 2 апдејти беа само camera fixes..
До кој андроид догуравте?

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #2809 на: 19 Февруари 2014, 01:26:44 am »
5ка :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2810 на: 19 Февруари 2014, 01:28:24 am »
Ааа не си се пофалил у што си купивте, или ја сум испуштил да прочитам :P
Тазе сте вие имате нов андроид сачекај малце :)
Јес да ја многу сакам апдејти, многу им се радувам, мислиш којзнае што ќе добијам а апсолутно ништо, ама ајде :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #2811 на: 19 Февруари 2014, 01:30:21 am »
Ајде сега кој симнува официјални ромови за Самсунг да ми каже од кај да најдам линкови за симнување на истите? Темите на xda се затворени, а на sammobile исто не може да се симнува. Што е работа? :@

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #2812 на: 19 Февруари 2014, 01:30:52 am »
а за самсунг с4 планираат ли некад да избацат?читав имале проблеми со стабилноста,ама па срамота е до сега да не средиле тоа

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #2813 на: 19 Февруари 2014, 06:42:18 am »
4ка Нексус?

Од искуство, летото со 4ка нексус, у две недели добив 5 апдејта. Најпрвин телефончето беше ок (колку што може да биде за 250 долари) арно ама мавнаа еден лигав апдејт и поремети се. Телефонот се укочуваше на 15 минути, САМ. Се беа некој мали апдејтчиња, се реши безболно се, за брзо време искрено. И 2 апдејти беа само camera fixes..
До кој андроид догуравте?
До брегот.   :D

« Последно менување: 19 Февруари 2014, 14:53:02 pm Boshe »
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1918
« Одговори #2814 на: 19 Февруари 2014, 08:58:13 am »
Има некој на форумов кој би ми објаснил како сам да си ставам некоја навигација на телефон?
Или пак ако некој го работи тоа, да се нафати да ми стави Гармин , И-го или Навигон?
Пред некој ден купив картица од 4 ГБ, знам дека тоа требаше да го имам за да може да се стави навигација.
Инаку се работи за Сони Типо.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2815 на: 19 Февруари 2014, 09:44:48 am »
http://beranger.org/2014/01/30/how-kitkat-4-4-killed-android-and-google-keeps-screwing-things/  KitKat will make your SD Card completely useless: per the Android API specification, apps can no longer write files to your SD card. Any thoughts?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #2816 на: 20 Февруари 2014, 21:45:52 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2817 на: 21 Февруари 2014, 22:36:36 pm »
Stavi mu recovery pa cyanogen mod, нема што да заебеш
Се воздржувам да не ја акнам х8-та, фабричка верзија 2.1 и никаков абдејт.
Не ми се рчка да менувам custom ромови да не заебам нешто, комплицирано ми е.
Нема ништо лошо во тоа да смениш кастум ром. Фабричкиот е ептен гаден. Јас уште вториот ден кога го земав имав кастум ром иако тогаш уште беа во почетна фаза. Телефонот година и пол/две ми е продаден веќе кај еден другар, со кастум ром 2.3.6, GingerDX беше името ако не се лажам. Одлично е среден, нема да имаш проблеми.
Мислам дека имам пишувано туторијали и на овој форум за средување на тој телефон. Ако не се снајдеш пиши ми ке ти пратам други линкови.

Првин да го појачам со 16гб, ако заглавам негде ќе ве барам.

Друга работа незнам дали е исто како кај другите, на х8 не ми ги сефува контактите на сим, а не можам да најдам опција копи то сим?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7646
« Одговори #2818 на: 21 Февруари 2014, 23:17:37 pm »
Дали виберот и фејсбоукот на моб ви прават проблеми-ерори ???

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7911
« Одговори #2819 на: 21 Февруари 2014, 23:20:49 pm »
Откако го инасталирав најновиот апдејт за Самсунг С3 преку Киес, телефон почна да ми глави на оној welcome screen. Го оправив за 2 иљадарки.