Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1225009 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #2640 на: 19 Јануари 2014, 02:43:48 am »
S3 на старо за таа цена. :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #2641 на: 19 Јануари 2014, 02:53:29 am »
какви 12000. Со продолжување договор е 6000. 12000 се многу за идол да дадеш

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #2642 на: 19 Јануари 2014, 09:03:45 am »
Многу, многу пријатно сум изненаден од Alcatel One Touch Idol.
Го расчепка поише или онака?
Прашувам зошто треба за мајка ми да зеам телефонче, а овој ми го нудат од t-mobile па се мислам меѓу него и ајфон 4-ка.

Зависи за што пари ти го нудат, у однос на ајфонот. Мада треба да се земе предвид дека ајфонот е веќе стар и лека полека ќе снемува поддршка за него.

Иначе го расчепкав троа... Многу е убав самиот телефон, убаво лежи у рака (боље од Галакси С3), одличен екран, малку спора камера... Не ми се свиѓа изведбата за СИМ картицата, бара да имаш тенки и пипави ствари при рака, за да можеш да ја ставиш. ОС-от си работи доста добро и брзо, единствено не знам која е гласноста на звучникот и колку би држел батерија, оти ептен вчера го "запознав" :)

Како и да е, многу пријатно ме изненади. Не очекував дека можеш да добиеш толку солидно телефонче, за толку малку пари (со продолжување на договор со Т-Моб.).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #2643 на: 19 Јануари 2014, 09:09:55 am »
^ батерија околу 2 дена издржува кај другарка,со просечно користење.камерите им се слаба страна на алкателиве,мада далеку подобра од 995-ката

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #2644 на: 19 Јануари 2014, 13:20:16 pm »
Зависи за што пари ти го нудат, у однос на ајфонот. Мада треба да се земе предвид дека ајфонот е веќе стар и лека полека ќе снемува поддршка за него.

За 500 денари + договор ми го нудат. Знам дека ајфонот е стар више али на иос 6 си работи перфектно, а за послабиве андроиди треба малце замарање за да работи ко што треба затоа му ја мислам највише. 

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2645 на: 19 Јануари 2014, 14:01:17 pm »
Alcatel-от не е толку слаб хардверски. Од моето кратко дружење со него, видов дека многу убаво и брзо си ги обавува должностите. Може малку ќе се успори кога ќе му натанкаш апликации, ама како од фабрика излезен е далеку од лош.

Знам дека ајфонот убаво си работи со иОС 6, го имав до пред некое време. Проблемот со него е што Епл ќе почне да ја крати поддршката. ИОС7 не работи како што треба на 4-ка, а ќе почне да се намалува и бројот на апликации на апстор, кои ќе можеш да ги пуштиш на тој телефон, бидејќи сите почнуваат да ги "адаптираат" на иОС7. Сепак ајфон4 е од 2010 година :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #2646 на: 19 Јануари 2014, 17:30:02 pm »
Користам ајфони од кога искочија, така да им ги знам маните. За компатибилноста не е проблем пошто епл стор нуди постари верзии што го подржуваат иос-от што го имаш, извор.

Уште ме копка моментот со low-budget андорид и неговото функционирање, ко што кажа, кога ќе натанкаш апликации. Јбг неам познаник со алкателов како би можел поасално да го ѕирнам, али на крај краева и да не задоволи потреби може да се продаде. Ќе се потрудам да пишам едно „ревју“ коа ќе го зеам.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #2647 на: 19 Јануари 2014, 20:37:20 pm »
ќе си брка работа идолот ич да не му се секираш.сепак не е со 512 рам па да неможеш ништо да ставиш.незнам дали некад ќе донесат идол икс и по која цена.да сум на твое место,и ја не би знаел за што да се одлучам.ако ти е за сликање,рипни го алкателот

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #2648 на: 20 Јануари 2014, 16:41:59 pm »
Јас имам Idol, презадоволен сум, точно, поубаво лежи во рака од С3, камерата е "нешто" полоша од С3(сликам со двата), иако очекував да е далеку полоша, супер си тера апликации, ќе си ставиш 32гб картица...батеријата е послаба од С3ката, мене еден ден ми трае, јас го зедов 6000 од ВИП со година гаранција, а С3 300е без гаранција и ми рикна модемот! Само матичната од С3 е доста поскапа од  цел Idol!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #2649 на: 20 Јануари 2014, 18:27:52 pm »
Дали има некоја веб страна кај што може бесплатно, преку имеи да се провери дали телефонот е заклучен на некој оператор?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2650 на: 20 Јануари 2014, 19:06:48 pm »

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #2651 на: 21 Јануари 2014, 00:33:14 am »
Дали некој може да ми помогне за рутирање на HTC sensation XE,  на сајтот на htcdev, не ми го дава вистинскиот код за отклуцување на bootloader-от.
>>>>><<<<<

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2652 на: 21 Јануари 2014, 00:37:00 am »
xda-developers

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #2653 на: 21 Јануари 2014, 00:48:35 am »
Ах тие хтц иња колку се гнасни за такви работи...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2654 на: 21 Јануари 2014, 12:18:06 pm »
Ќе сака некој да објасни зошто е потебно 2К во дисплеј од 5инчи и уред напојуван со батерија?

http://it.com.mk/samsung-galaxy-s5-k-e-ima-2k-rezolutsija-20-megapikseli-kamera-i-redizajniran-interfejs/

А сеуште нема 4К дисплеи за нормална употреба во монитори и телевизори во секојдневие?