Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1225618 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #420 на: 17 Септември 2012, 08:03:25 am »
SetCpu е добар за оверклок само прво мора кастом ром за да може да се оверклокира

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #421 на: 21 Септември 2012, 12:32:51 pm »
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque

Користи некој вакви апликации? :) секогаш ги глеам и малце се потсмевам, меѓутоа изглеа дека се вистинити...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #422 на: 21 Септември 2012, 12:49:40 pm »
Да бе, јас користам. Што во врска со тоа? Што ти е смешно? Само ти ги чита параметрите од ECU-то преку блутут и ти ги дава на екран.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #423 на: 21 Септември 2012, 12:56:35 pm »
Многу луѓе мислат дека е realtime, а уствари треба да аплоадаш инфо од телефонот на PC за да ти го пресмета крајниот резултат, така?

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #424 на: 21 Септември 2012, 13:25:53 pm »
Многу луѓе мислат дека е realtime, а уствари треба да аплоадаш инфо од телефонот на PC за да ти го пресмета крајниот резултат, така?

realtime e .... уствари касни колку што му треба на телефонот да ги обработи и да ги прикаже. И незнам што ти е смешно ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #425 на: 21 Септември 2012, 13:36:02 pm »
Касни можеби четврт секунда најмногу.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #426 на: 21 Септември 2012, 13:42:51 pm »
Смешното ми беше тоа што мислев дека е како аплкацијана што ти го пуни телефонот на соларна енергија :) и миљон луѓе паѓаа на таа финта и хејтаа и свашта, ради тоа мислев дека ова можеби е заеб, но испадна дека е реална па сега ќе ја пробам :)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #427 на: 21 Септември 2012, 13:45:54 pm »
четврт секунда не може да се примети...сигурно и инструментите вградени во колата го прават истото задоцнување

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #428 на: 21 Септември 2012, 14:10:04 pm »
четврт секунда не може да се примети...сигурно и инструментите вградени во колата го прават истото задоцнување

А ова касни уште 0.25 од инструментите. На обртометарот убаво се приметува кога даваш гас

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #429 на: 23 Септември 2012, 04:35:10 am »
Нема врска телефонот, протоколот на ECU е битен и со која брзина работи. На ист телефон со исто обд блутутче од кола до кола се разликува. На Пунто средно жалосно, на Тојота Приус побрзо од дисплејот на колата работи :)
A коа сме кај блутут x01 ми стигнаа новите ОБД расипани, го ебав продавачот на ибеј, пари ми врати и чекам нови од него.

@mmm121, нема врска ромот, кернелот е битен. 90% од кастм ромовите на пример за Ево 3д и Леџенд не доаѓаат со кернел што можеш да си играш играчки, ама можеш отпосле сам да си го мењаш. Ја на Ево користам Leedroid Rom и кернел на 2.19 ghz што е малце превише али јако ми е  :D :D :D

edit- збориме за high end телефони, ако е некое кантиче или постар телефон, и текако има врска тоа ама коа се работи за појаки телефони, лагот го прави ecu на колата не на блутут или телефон.
« Последно менување: 23 Септември 2012, 05:13:08 am Ѕивана »

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #430 на: 23 Септември 2012, 10:00:34 am »
Нема врска телефонот, протоколот на ECU е битен и со која брзина работи. На ист телефон со исто обд блутутче од кола до кола се разликува. На Пунто средно жалосно, на Тојота Приус побрзо од дисплејот на колата работи :)
A коа сме кај блутут x01 ми стигнаа новите ОБД расипани, го ебав продавачот на ибеј, пари ми врати и чекам нови од него.

@mmm121, нема врска ромот, кернелот е битен. 90% од кастм ромовите на пример за Ево 3д и Леџенд не доаѓаат со кернел што можеш да си играш играчки, ама можеш отпосле сам да си го мењаш. Ја на Ево користам Leedroid Rom и кернел на 2.19 ghz што е малце превише али јако ми е  :D :D :D

edit- збориме за high end телефони, ако е некое кантиче или постар телефон, и текако има врска тоа ама коа се работи за појаки телефони, лагот го прави ecu на колата не на блутут или телефон.
а дали може да се врши дијагностика со елм 327 бришење на грешки итн.
;)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #431 на: 23 Септември 2012, 10:37:55 am »

@mmm121, нема врска ромот, кернелот е битен. 90% од кастм ромовите на пример за Ево 3д и Леџенд не доаѓаат со кернел што можеш да си играш играчки, ама можеш отпосле сам да си го мењаш. Ја на Ево користам Leedroid Rom и кернел на 2.19 ghz што е малце превише али јако ми е  :D :D :D

Тоа за брзината на ecu јасно го пишува на оваа страна која е за проверка на функционалноста на obd2 http://www.outilsobdfacile.com/vehicle-list-compatible-obd2.php?brand=fiat
Mоделите на пунто од 2000та година пишува KWP SLOW а моделите од 2001 нагоре KWP FAST.На мене лично ми е битно да ја надгледувам температурата а за тоа мислам дека не е битна брзината од +/-1 sec.кога веке сум чекал толку време ке почекам усте малку за ОБД и се надевам дека следниот пат ке ти прати исправни.Па за некое време се, се надевам дека следната година како што прочитав некаде се очекува paypal и во македонија.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #432 на: 23 Септември 2012, 11:37:12 am »

Тоа за брзината на ecu јасно го пишува на оваа страна која е за проверка на функционалноста на obd2 http://www.outilsobdfacile.com/vehicle-list-compatible-obd2.php?brand=fiat
Mоделите на пунто од 2000та година пишува KWP SLOW а моделите од 2001 нагоре KWP FAST.На мене лично ми е битно да ја надгледувам температурата а за тоа мислам дека не е битна брзината од +/-1 sec.кога веке сум чекал толку време ке почекам усте малку за ОБД и се надевам дека следниот пат ке ти прати исправни.Па за некое време се, се надевам дека следната година како што прочитав некаде се очекува paypal и во македонија.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #433 на: 23 Септември 2012, 11:56:43 am »
а дали може да се врши дијагностика со елм 327 бришење на грешки итн.

Може дијагностика и бришење, и пратење на сензорите во реално време, но неможе адаптации да се направат, елм327 ти е аматерско уредче, јас го сметам како рестартирање/освежување на компјутерот, за тие пари се исплаќа да го купиш ;)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #434 на: 23 Септември 2012, 13:41:18 pm »
Море аматерско, ама сосема солидно универзално уредче, да не речам најдобро од универзалните!