Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1223075 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #120 на: 21 Април 2012, 22:21:06 pm »
прво root, после link2sd

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #121 на: 21 Април 2012, 22:25:18 pm »
А да го преведеше ова :)
И дали има начин да го вратам на верзија Froyo 2.2
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #122 на: 21 Април 2012, 22:41:08 pm »
Телефонот треба прво да се рутира.....  постапка која за некои телефони се сведува на неколку клика а за некои цел ден ебавање. После е лесно

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #123 на: 21 Април 2012, 22:49:26 pm »
Па еве кажав дека станѕува збор за HTC Desire
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #124 на: 22 Април 2012, 04:32:27 am »
Epten e "rano" sea.  Nesto pokasno ke se staam od pc, ke ti gi pratam tutorijalite po koi jas se vodev za root i za link2sd.. isto taka za desire. Android gingerbread 2.3.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #125 на: 22 Април 2012, 07:42:09 am »
Во ред. Ова со меморијата навистина нервира
Јас спуштив gingerbreak 1.20 и некој цел пакет Android_Freedom_Desire_2.3.3_By_MONI69.zip
околу 150 MB... кажи што е што т.е. која е помалку болната опција и дали SD картичката треба да е форматирана и празна или немора?
« Последно менување: 22 Април 2012, 11:28:51 am proff »

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #126 на: 22 Април 2012, 14:17:31 pm »
меморијата му е минус. и мене ме нервираше. со gingerbreak нема да можеш ништо да направиш. Desire-то е доста покомплициран.

јас кога го земав од класниот работеше на Froyo 2.2 . Го апгрејдував на фабрички Gingerbread 2.3 . После тоа го рутував, и на крај ја средив мемориската за да може да функционира link2sd. за да функционира link2sd, ќе мора да ја форматираш мемориската и соодветно да направиш партиции. а после рутување е препорачано но и не обавезно, да напраиш ресет на телефонот. така да, пред што и да правиш, да си направиш Back UP на сите потребни податоци.

ако моментално телефонот работи на Froyo, ова ти е најлесен начин да го апгрејдуваш на фабрички Gingerbread 2.3 : http://www.youtube.com/watch?v=XwIMSGhoUac

откако ќе средиш тоа, ќе ти треба овој туторијал за да го рутуваш телефонот кој веќе ти работи на Gingerbread 2.3 : http://techspalace.blogspot.com/2011/10/perm-root-htc-desire-gingerbread-233.html

на крај, откако ќе го рутуваш, следи го овој туторијал, за да ја средиш мемориската и да стаиш Link2SD, за да можеш да ги инсталираш апликациите директно на мемориска. објаснето е како да направиш партиции преку претходно иснталиран RECOVERY IMAGE на телефонот : http://techspalace.blogspot.com/2011/10/increase-free-space-on-htc-desire.html

ако правењето партиции не ти е нешто баш познато, ова ти е исто така добра варијанта, можда и за нијанса поедноставна : http://www.youtube.com/watch?v=Cygl0qZnbaM

јас ги следев овие постапки, и кај мене се испадна успешно и сега одлично функционира. ако заглавиш некаде, кажувај, што знам, ќе помогнам. :)

мене лично ми се свиѓа фабричкиот софтвер и тој би го препорачал. не би одел на некои CUSTOM ромови, а и у принцип неам искуство со нив. како и да е, и marjanot е доста упатен у целиов муабет, можеби ќе ме надополни или корегира некаде. ;)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #127 на: 22 Април 2012, 14:53:11 pm »
Moj sovet e da odis na forumot xda-develop. Com i da soberes sto mozes poveke informacii za tvojot model kako sto se pravi,  ima i postapki i se ostanato sto ti treba. Jas mojot galaxy S plus nrkolku pati go sreduvav i najdobro e prvo back up da napravis so Feamodrecovery se fleshuva programata preku odin edna druga app za pc.  Imam i stavano drugi rom-vi na galaxy S II IcS 4.0.3 i isto na ist nacin napraviv spored mene najdobro feamodrecovery pravenje backup izbiranje soodveten rom,  custom rom ne bi ti preporacal zosto moze hard brick da mu napravis pa da ae cudis posle;D,  potoa kernel nekoj dobar da se stavi zosto toj sto od stock rom-ot sigurno nesto ne e dobar i na kraj hard reset. Da pravis root mislam deka nema potreba zosto toa nema vrska so app da gi prefrlas na sd,  a ako ti e da pravis pogolema cpu brzina i slicno ima gotovi kernel updates ato avtomatski go pravat toa.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #128 на: 22 Април 2012, 15:01:59 pm »
на HTC Desire МОРА да направиш роот, за да функционира Link2SD како што треба, односно да ја познае втората (еxt2/ext3/ext4), односно SuperUser да му даде права на Link2SD за да ја препознае втората партиција, која би била исклучиво за инсталирање апликации. последен официјален софтвер за Desire е Gingerbread, поново нема. Ice Cream Sandwich има почнувајќи од Sensation, па натаму.

факт е дека на xda форумот има многу корисни ствари и информации, ама ќе изгубиш премногу време барајќи. исто така менување на фабричката фрекфенција на работата на процесорот (барем јас), не би препорачал.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #129 на: 22 Април 2012, 15:16:14 pm »
@KaZan туууууу........... ова девелопер треба да си да го средиш.

@proff  како ти изгледа, андроид или ајфон - полесен за хакирање - работење?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #130 на: 22 Април 2012, 15:28:15 pm »
делува многу комплицирано, знам. али еднаш да има чоек прилика да чепне, веќе е лесно. до душа ова е постапка за Desire, за други телефони е дааалеку поедноставно. конкретно имав прилика да чепкам T-Mobile Move (alcatel ot908), само апликација Gingerbreak, инсталираш, уклучуваш, рестартираш и толку...

:)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #131 на: 22 Април 2012, 15:29:20 pm »
А за HTC Rhyme, како оди за него? Ќе можи да се спуштат бесплатни апликации или ќе треба да ги спуштам преку комп?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #132 на: 22 Април 2012, 15:34:45 pm »
не сум имал прилика да видам и да чепкам. ако сакаш, ќе прочепкаме, ќе побараме, да видиме да најдеме нешто.

бесплатни апликации можеш у секое време, најди го Blackmart (marjanot имаше ставено линк некаде поназад во темава) или АppPlanet Market (http://applanet.net/), имаш апликации колку сакаш. за тоа не ти треба рут.

a правењето партиции на мемориската, и Link2SD е скоро секаде исто. битен момент кога правиш партиции, прво да ја избришеш цела мемориска, и првата партиција да ти биде Fat32, потоа ext2/ext3/ext4 и на крај Linux Swap File.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #133 на: 22 Април 2012, 15:44:28 pm »
Osmica8, iPhone дефинитивно е поедноставен за кракирање !!!
KaZaN мојот HTC e со gingerbread 2.3.3 не е со Froyo и дефинитивно осеќам дека ако почнам со ова ќе ме има во рубриката Купувам - мобилен или Продавам - мртов HTC Desire :)

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #134 на: 22 Април 2012, 15:59:39 pm »
Не му се плаши толку изгледа комплицирано ама не е ништо страшно. Како што ти кажа микроос оди на xda нема нешто шо не можеш да најдеш и да заебеш нешто тамо ќе најдеш како да го оправеш :)
Само терба малку читање ние сите сакаме да ни го сервираат одма на готово :)

Ако треба нешто помош кажувај

- sent from mobile -