Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1226022 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #510 на: 09 Јануари 2013, 01:18:48 am »
Никако не ми се рчка софтверот да не зезнам нешто, не сум доволно упатен.
Тоа најголема маана на моб. е.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #511 на: 09 Јануари 2013, 19:29:41 pm »
нема правдина за калимеро! :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #512 на: 16 Јануари 2013, 14:00:59 pm »
Корисни линкови:

- Комплетен бекап без рутирање

- Теми, изгледи и чуда, со Bazooka Launcher
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #513 на: 16 Јануари 2013, 14:29:37 pm »
јас би го препорачал овој ланчер
https://www.youtube.com/watch?v=4rUcm3rR_8U

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #514 на: 16 Јануари 2013, 15:12:38 pm »
Интересно :)
Само ќе треба да се проба колку рам јаде.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #515 на: 16 Јануари 2013, 16:58:11 pm »
Ај да не отворам нова тема, ке прашам овде.
Имено, се работи за HTC desire C. Кога ке пробувам да отворам било која апликација или пак додека работам со некоја апликација, ми се појавува порака на екранот на која пишува дека имам малку место во меморијата и дека неможе да се изврши операцијата, и ке стиснам ОК и си продолжувам со работа.
Самиот телефон има 0.94 Gb меморија, од кои само 113 Mb ми се искористени, а слободни се 842 и незнам зошто ја појавува таа порака. Искористеноста на рам меморијата ми се движи од 190 до 220 Mb. Сега чепкав, отидов во опции и одбрав после секое гасење на апликација да се исклучува секаква активност, ама пак ми ја појавува таа порака.
Значи ке ми ја појави и потоа нормално си работи, и ме нервира. Дали решението е да му ставам мемориска картица ? Ако е до тоа, одма ке зеам некоја од 4 или 8 Gb пошто и не се многу скапи.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #516 на: 16 Јануари 2013, 17:12:14 pm »
јас би го препорачал овој ланчер
https://www.youtube.com/watch?v=4rUcm3rR_8U

Next launcher го користам веќе некое време и стварно е екстра а за рам не бара нешто посебно иако на прв поглед изгледа дека бара јак хардвер

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #517 на: 16 Јануари 2013, 17:38:46 pm »
Ај да не отворам нова тема, ке прашам овде.
Имено, се работи за HTC desire C. Кога ке пробувам да отворам било која апликација или пак додека работам со некоја апликација, ми се појавува порака на екранот на која пишува дека имам малку место во меморијата и дека неможе да се изврши операцијата, и ке стиснам ОК и си продолжувам со работа.
Самиот телефон има 0.94 Gb меморија, од кои само 113 Mb ми се искористени, а слободни се 842 и незнам зошто ја појавува таа порака. Искористеноста на рам меморијата ми се движи од 190 до 220 Mb. Сега чепкав, отидов во опции и одбрав после секое гасење на апликација да се исклучува секаква активност, ама пак ми ја појавува таа порака.
Значи ке ми ја појави и потоа нормално си работи, и ме нервира. Дали решението е да му ставам мемориска картица ? Ако е до тоа, одма ке зеам некоја од 4 или 8 Gb пошто и не се многу скапи.
Интерната меморија ти е полна. Избриши непотребни апликации и направи рестарт. И инсталирај power tune-up

Инаку јас веќе подолго време користам go launcher ex и е одличен.

Power tune-up корисна апликација, ја има на play store

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #518 на: 16 Јануари 2013, 18:26:20 pm »
Имам само симнато Viber, Автобуско, Futbol 24, Live Tv Macedonia и игра Drag Racing, останатото се негови апликации претходно инсталирани.
Интерна меморија ми покажува дека е пополнета 113 од 842 mb како што пишав. Пробав и со бришење на caches, исто 2 пати го ресетирав телефонот, ама пак така покажува

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #519 на: 16 Јануари 2013, 18:30:51 pm »
5-6 месеци го користев go launcher и стварно е одличен но последниот месец време сум на next launcher и мозам да казам дека има доста интересни ефекти.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #520 на: 16 Јануари 2013, 18:39:23 pm »
Имам само симнато Viber, Автобуско, Futbol 24, Live Tv Macedonia и игра Drag Racing, останатото се негови апликации претходно инсталирани.
Интерна меморија ми покажува дека е пополнета 113 од 842 mb како што пишав. Пробав и со бришење на caches, исто 2 пати го ресетирав телефонот, ама пак така покажува
Инсталира power tune-up, може ке ти го реши проблемот.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #521 на: 16 Јануари 2013, 19:07:21 pm »
Го инсталирав, не го реши пак се појавува таа порака. Еве одам сега во Options -> Storage и пишува дека интерната меморија е 0.94 Gb, апликациите зафакаат 115 mb и слободно место 845. Потоа Phone storage пишува дека вкупна меморија има 95.23 mb, а слободна меморија 88.31 mb.
Сега пред малку помина еден поранешен колега на работа, го прашав за ова, му го покажав ова колку имам меморија на телефонот и ми вика дека проблемот би го разрешил ако ставам мемориска картица, што поголема тоа подобро

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #522 на: 16 Јануари 2013, 19:14:43 pm »
Хмммм.... со меморијата се е ок. И да купиш поголема мемориска пак ке го имаш истиот проблем.
Да не ти е рутуван телефонот?

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #523 на: 16 Јануари 2013, 19:21:41 pm »
Не, ништо не сум чепкал во тоа, андроид 4.0.3 користи, еве и ми се појавува постојано да се апдејтува, ама не стискам ништо на тоа

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #524 на: 16 Јануари 2013, 19:27:52 pm »
А зашто не му направиш update, може ке ти се реши проблемот.