па и на фејсоф им пишува дека се ресејлери...
инаку, моја препорака за дуал сим телефони е да си купиш нов од анхоч.. за сите ценовни групи имаат понуда... од супер евтини, до оние малку поскапи со преформанси што може да им позавидат супер скапите брендови...
например, овој последниов што го земав доги дагер... 5,5 екран, фул хд, 1,7 ОКТА КОР... неполни 12.000 денари... телефонот ЛЕТА, не се десило да има некако лаг, да засецка или закочи... не се десило да размислува за било што... е сега, батеријата, држи 1 ден,,, ке мора да си го полниш секоја вечер-ноќ.. како сакаш... додуша зависи колку го користиш...
eве го... сега е дури и поевтин:
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3017&pid=36716
онак,дали би те мрзело да инсталираш AnTuTu Benchmark и да објавиш резултат?
фала унапред 
извини за скептицизмот мој што следи, но не сум баш вољен да инсталирам нешто без да знам што е... голем нуб сум по прашања за софтвер. прво објаснете ми што е ова, за што служи и што да очекувам?
инаку, јас кога купувам телефон, го купувам по следниве параметри:
-да ми се свиѓа на изглед.
-да има убави бои на сликите
-да не се кочи. набрзинка ке му искликам поише работи, ке го оптеретам и гледам како реагира.. ако почне да сецка, го оставам и идам на следниот телефон... такак и овој го купив... тоа што е октакор во моментот не ми значеше бог знае што, мање више и очекував да е превара некоја, али што и да му направев, не се кочеше... и еве сега откако е наполнет со сето она што го сакам, сеуште е брз, не се кочи, не сецка итн итн... една релативно “тешка“ игра со јака графика ја играм моментално и на нејзе се деси да сецне неколку пати во рок од 1 саат отприлика... maze runer побарајте ја на плејстор и видете колкава е... сакам да кажам, телефонот по мое е одличен. шиба на нет без проблем, отвара страни како од компјутер итн итн...
значи... објаснете ми што е тој линк, па ке видиме за инсталирање...