Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1153018 пати)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4755 на: 16 Февруари 2015, 20:53:32 pm »
Има ли некој Алкател C7 некоја финта апдејт нешто за понов андроид има ли, моменталн ое 4.4.2 :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #4756 на: 16 Февруари 2015, 22:52:43 pm »
Јас имам Ц7.. Пред 1 месец имаше нешто апдејт на градбата, само ништо посебно не е сменето, кога го уклучуваш нешто пишува POWERED BY ANDROID.

Едит, како го апдејтира на 4.4.2 ? Кај мене сега проверив, 4.2.2 е..

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #4757 на: 16 Февруари 2015, 22:58:19 pm »
Го правев тој апдејт ништо посебно, сега гледам пак има го симнувам застана на 99% :)

грешка 4.2.2 бил, запознаен си дали има 4.4 за овој или, да прочепкам по интернетот :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #4758 на: 16 Февруари 2015, 23:06:00 pm »
Нема апдејт, пред 2 недели барав насекаде и ништо..

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5203
  • Пиши лаже
« Одговори #4759 на: 17 Февруари 2015, 11:07:52 am »
Нема ни да најдеш. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #4761 на: 19 Февруари 2015, 23:05:29 pm »
Ова за филипв што не веруваше дека Ноте 4 има подобра камера од дигиталец обичен. ;D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #4762 на: 20 Февруари 2015, 02:00:46 am »
Колку само е маркетинг тестов...
Треба да си луд за да поверуваш дека Канонот прави вакви матни слики и мртви бои, а да не збориме дека тоа е ДСЛР кој има еден тон опции и подесувања за да се извади максимум од сцената.

За споредба, ова е сликано со канон 550Д, птичкава мафта со крилата од 50 до 200 пати во секунда, ај фати го со Ноте 4... а воедно боите реални и живи, за разлика од тие презентирани на тестот.

Дека е добра камерата е добра, ама дека маркетингов е тиња... тиња е.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #4763 на: 20 Февруари 2015, 02:29:00 am »
Иначе сликано е во RAW, да се средат сликите ќе се подобри, ама не се добро сликани воопшто.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #4764 на: 20 Февруари 2015, 02:52:32 am »
Иначе сликано е во RAW, да се средат сликите ќе се подобри, ама не се добро сликани воопшто.

Сликано во RAW и експортирано во JPG. Можеле уште во старт да сликаат во јпг, не ја гледам поентата. Вели дека е сликано во ауто мод, исто комплетна глупост... ме мрзи понатака...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4765 на: 20 Февруари 2015, 07:57:44 am »
Ова за филипв што не веруваше дека Ноте 4 има подобра камера од дигиталец обичен. ;D

Што е „дигиталец обичен“?

Не е за верување или неверување. Постои нешто што се вика аголна резолуција и таа на мало стакло не може да биде добра, па не-знам-каков сензор да има позади стаклото. Taкви си се законите на физиката:

Oва е равенката за резолуција, т.е. за големината на најситниот детал. Она "D" е ширината на отворот низ кој влага светлината. Помал отвор = поголем најситен детал = помала резолуција. Толку, крај. Тука не помага воопшто резолуцијата на сензорот. Таа може да биде и 124005 терапиксели. Се што ќе постигнеш е со огромна резолуција да фаќаш матна слика.

Башка што и сензорот е физички мал што значи дека - освен ако не е сјајен, светол сончев ден - сликата ќе има и шум. Па така, ќе добиваш слики во кои со голема резолуција се фатени хроматска аберација и шум. Шум во висока резолуција и огромни фајлови. За онакво мало стакленце и 2 мегапиксели се премногу.
« Последно менување: 20 Февруари 2015, 08:04:18 am filipv »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #4766 на: 20 Февруари 2015, 08:03:04 am »
Зошто не би ја фатил колибри Ноте 4? Чисто како информација, DSLR треба да мрднат едно чудо механика огледала завеси, па да сликнат, па да ги вратат на место огледалата и завесите. Од друга страна Ноте 4 и сличните не само тој, имаат електронски затворач, го пали сензорот електронски, и го гаси електронски. Тука електронскиот затворач има огромна предност пред механичкиот во поглед на брзина. Си има други мани, но брзината не е една од нив. Ако ДСЛР може да одработи 1/8000 во најскапите камери, електронски затворач може да одработи 1/100000 без никакви проблеми. И ќе го фати колибрито уште по замрзнато. Не е важно дали Ноте 4 може да го стори тоа или било кој телефон, туку дека тоа не е проблем на таков вид на камери. Туку напротив во предност се. Проблем на Ноте 4 е само длабока вечерна фотографија каде Nikon D7000 го може ова:

A Ноте 4 го може ова:

Во истите услови и исто време.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4767 на: 20 Февруари 2015, 08:06:22 am »
Проблем на Ноте 4 е само длабока вечерна фотографија каде Nikon D7000 го може ова:

Проблем со сите мобилни телефони се какви било светлински услови кои не се идеални. Сликај со мобилен  (кој било мобилен) на вештачко светло или приквечер, па според со кој било DSLR, дури и 10 години стар, и јасна станува разликата.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #4768 на: 20 Февруари 2015, 11:02:26 am »
Дали некој од вас имал искуство со нешто вакво ?

Цитат
Power bank,nadvoresna baterija,podvizn steker koj nema da ve izneveri nikogas!20 000 mah e dovolno za 10 polknenja na vasiot mobilen,tablet i drug aparat koj se polni na 5volti.Nova ne koristena voopsto!

Не знам како се вика, налетав низ огласи на него... Како ви се чини ???  Да му земам една на татко ми, слаб е со батерија нонстоп :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4769 на: 20 Февруари 2015, 11:11:11 am »
Мене ми купија вакво

Power bank Omega Portable for Smartphone and Tablet

Си врши работа, многу е покомпактно од тоа што го имаш покажано, си има УСБ приклучок, така да, све што ти треба :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.