Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1347845 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4290 на: 25 Ноември 2014, 01:34:05 am »
Edno prasanje dali moze ???
Denes  zemav da instal viber na samsungov i sve ok instal od market kod mi dade go ukucav ali koga treba da vrtam  ne slusam nisto mi dzvoni viberot normalno ali samo vikam kako mrdnat alo  alo   alo
poraki normalno funkcioniraat. CARE sto damu steluam ???
брат ми има сличен проблем со вајберот... пораки прима и праќа, ама кога му звонат, он ке вклучи, и кај него покажува дека врската е воспоставена а тој што му звони, сеуште му покажува како да звони... не најде решение за овој проблем.. има одвреме навреме некои вакви глупости со вајберот само на одредени типови на телефони...

ај кажи кој андроид го имаш? ама точно сите бројки напиши ги, баш ке компарирам со него, можда до верзијата на андроидот е...јас со 4.2 имав проблем со фејсбукот и месинџерот на фејсбук... читав по нет, сите имаа проблем што го имаа тој андроид... му сторив еден  апдејт на 4.4 и се реши проблемот
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #4291 на: 25 Ноември 2014, 01:41:25 am »
Јас по апдејт на Л от имам проблем со месиннџеров од фб и скајпот, не ми работаи повикот. Замрзнува апликацијата
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #4292 на: 25 Ноември 2014, 01:41:56 am »
Viber може да прави проблеми на сите телефони. Понекогаш знае да прави проблеми и многу да багува телефонот, а некогаш и да не прави проблеми. Дури и на сервис да го однесете, ако имате Viber, а се друго е во ред со телефонот, ќе ви го вратат со образложение дека апликации од трета страна не спаѓаат под гаранција. И не е сервисот крив, туку така налагаат сервисните протоколи од производителите.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #4293 на: 25 Ноември 2014, 07:31:42 am »
Јас по апдејт на Л от имам проблем со месиннџеров од фб и скајпот, не ми работаи повикот. Замрзнува апликацијата
Vo vrska so Skype ne si edinstven. Citam na mnogu luge posle instaliranje na 5.0 ne im raboti Skype. I kaj mene e ista situacija, dzvonam i posle pisuva calling ama prestanuva da dzvoni i tolku. Samo moze da se dopisuvam. Ova zboram za Nexus 5. A i od baterijava nesto ne sum zadovolen, so kitkat poveke traese.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #4294 на: 25 Ноември 2014, 09:15:25 am »
Model na telefon Samsung galaxy S3 neo  gt-i9301l
Androidot e 4.4.2
Viberot e toj od play market sto go dava

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #4295 на: 25 Ноември 2014, 11:30:40 am »
Vo vrska so Skype ne si edinstven. Citam na mnogu luge posle instaliranje na 5.0 ne im raboti Skype. I kaj mene e ista situacija, dzvonam i posle pisuva calling ama prestanuva da dzvoni i tolku. Samo moze da se dopisuvam. Ova zboram za Nexus 5. A i od baterijava nesto ne sum zadovolen, so kitkat poveke traese.
Да, знам дека не сум единствен со проблемот. Читав по интернет исто и за месиннџеров. Но кај некои работи таа опција добро.
Батеријата не би рекол дека е подобра, скоро исто скрин вадам како со КК па можеби и помалку.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #4296 на: 25 Ноември 2014, 11:36:40 am »
Јас сум прилично незадоволен од Лолипопот, дури и размислувам за враќање на КитКет

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4297 на: 25 Ноември 2014, 13:34:13 pm »
Оти?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #4298 на: 25 Ноември 2014, 13:41:45 pm »
Додо Н 4ка имаше? Зошто? Јас го имам исто задоволен сум, како за прва верзија е испеглан одлично. Нова лаунчер користам.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #4299 на: 26 Ноември 2014, 01:29:39 am »
Оти?

Паааа... поради повеќе работи, меѓу кои перформансите. На пример дајлерот е екстра спор, т.е. кога ке кликнеш на некоја акција, имаше барем 1-1,5 секунда пауза, ништо не се дешава и после имаш убава анимација кајшто се се движи во сите насоки и се остварува повикот. Ова со дајлеор многу ми смета, стварно нервира задоцнетата реакција, практично работи како самсунгов телефон само што не сецка.

Втори, рисент таскс... се преполнува и станува непрегледно посебно ако отвараш многу табови. После го ставив да не ми ги става табовите во рисент, ама пак е препуно, дури и приметив дека некои ствари ми ги има по повеќе пати. На пример ако еднаш сум влегол во сетинг па нетворк и после сум стиснал хоум, па пак преку сетингс сум отишол во нетворк, а не преку рисент, се дешава да го има има двапати. Тука често ми се дешава и да тргнам се од рисент и да кликнам на копчето за рисент и да ми покаже една апликација, ја гасам и таа, кликам рисент, ми дава некоја друга апликација дека има и така неколку пати и на крај дава дека е празно. втф?!?!?!?

Трето, зашто веќе не пишува колку време си на батерија туку пишува колку време ти останува од батеријата? Зашто морале да го тргнат податокот за тијм он батери?

Четврто, пак дајлерот, има една голема линија со текст кајшто вика Колинг виа Оне/ВИП/Т-Мобиле... зашто по ѓаволите би ми требала таа информација?

Петто, не гледам сеуште никаква придобивка за батеријата, т.е. ми делува како да си трае исто, али тоа и неможам веќе да до утврдам со само еден поглед во батери менито, затоа што ја тргнаа таа информација (точка три). Батери сејверот можеби е добра опција ако си ептен кнап со батерија, али човече, тогаш дефинитивно ги убива перформансите, мможеби требало да го направат помало кратењето на ресурси, т.е. да скрателе анимации, слики и остали ствари ама да го оставеле телефонот да мртка малце повеќе.

Шестто, на пауер копчето сега има само опција за пауер оф... многу сиромашно делува. Исто и требало да направат дамо може да си ги менуваш дугмињата во нотификејшн дроп даун или како и да се вика, на пример никад нема да користам скрин каст опција, а ерплејн мод ке користам не повеќе од 5-10 пати во годината.

Седмо, не ми се свиѓа што ја тргнаа апликација за прегледување на слики (Галлери) и сега ја имаш само Фотос, која патем е значително поспора и воедно сите слики се на едно место, евентуално нешто дели по датуми... али па за едитирање на слики е врв, феноменални опции има, али според мене тоа е секундарна функција.

Осмо, нема дугмиќ за синхронизација! И во сетингс кога ке влезеш во акаунтс, кликап да речеме на гугл акаунтот и го нема она дугмето синк нау! Кај никој од акаунтите нема, и решението е да влезеш внатре, одштиклирашш синхронизација на поедини ствари и штиклираш пак. ФАААААК!!!

Има е добри работи, наприме со сајлент на саат, два, три, прајорити нотификации да добиваш, нотификации во лок скрин, календарот ми стана поим за убава и корисна апликација, симпатично делува ос-от и стварно е убав на лик. Единсвено што не ми се свиѓа од материјал дизајнот е што на многу места има доста празен простор, како на пример во имени, третина екран ти е со Контактс и под него фаворити и контакти и од лево имаш огромен празен простор и тој се користи за буква на која ти почињаат контактите... фак!

Имам и пар други ствари и добри и лоши, али се напнав, па ке си легнам :D

П.С. Инаку денес се видов со еден другар, двајцата имаме нексус 5, јас го имам веќе 2 недели лолипопо, он една и направивме муабет и 80% истите ствари сме ги приметиле, така да не е нешто превише субјективно мислењево.

Додо Н 4ка имаше? Зошто? Јас го имам исто задоволен сум, како за прва верзија е испеглан одлично. Нова лаунчер користам.

Ке те изумев за малце, 5ка имам, ставив и јас нова ланчер на два дена, ама тоа не го убрзува дајлерот, а воедно несакам да барам решенија за проблеми што сум ги немал. А инаку не би требало да биде ставот дека како за прва верзија е добар, затоа што повеќе од 6 месеци имаше девелопер привју и еден куп луге го користеа и пријавуваа проблеми за на крај да искочи со вакви, според мене во голем дел банални проблеми.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4300 на: 26 Ноември 2014, 01:39:04 am »
Во право си за дајлерот, мазно си работи се, убав е дизајнот ама има секунда каснење откако ќе стиснеш да sвони. Се надевам дека ќе го средат тоа, ќе излезе сега набрзо багфикс апдејтче сигурно.

Апликацијата Photos e пуста ептен. Еве ти линк до сток, старата Gallery апликација. Инаку јас ја користам Piкtures, одлична е, ги дели исто како таа, Camera, Screenshots, Walpaper итн и плус има All.

И за синхронизацијата, инсталирај Power Toggles, и има Synch now toggle, јас така ги синхронизирам. Сите одеднаш аутоматски.
« Последно менување: 26 Ноември 2014, 01:44:41 am Allexxander »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #4301 на: 26 Ноември 2014, 01:44:10 am »
А нешто од другиве ствари ти боде очи и тебе или само јас (и другите во мене) сме нешто налудничави?

Едит: ми фаќа око ова пиктурес

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4302 на: 26 Ноември 2014, 01:58:59 am »
4ка имам јас, небитно. Генерално сум задоволен, овие работи што ги наведе ги има дефинитивно, и кај мене 2 пати знае да стои во мулти пример сетингс, ако си влегол 2 пати претходно преку мени или од горе, но само ако е различно,  пример едното за батерија а другото сетингс општо така да не е проблем тоа.  Исто некогаш не секогаш, кога ги тргаш со свајп од мултитаск апликациите знае да се јави незначителен лаг, ако стискаш на x-от си одат мазно. Батеријата, да не речам иста, нема некоја разлика. Тоа што нема колку време е на батерија не ми смета многу многу, исто и тоа што има само Power при гасење. Инаку можеш да ги забрзаш анимациите малце мада и вака се океј, мене само транзишн ми е на .5x стаено. Другите се на 1x. Батери сејверот ги убива перформансите, немам тестирано од 100ка со цело време уклучен сејвер до 0 колку часа ќе извадам на скрин. Има некои банални ситници што ме нервираат, на пример не знам зошто сеуште не им текна да стават процент горе до индикаторот за батерија, има ама само коа ќе го спуштиш нотификејшн барот. Али тоа ми е решено со фино бело кругче лево со Battery Reborn апликацијата. Во брзите сетинзи, ако еднаш уклучиш и Хотспот се додава како кратенка, ако не го користиш подолго време пак се трга. Опциите Interuptions што можеш да местиш колку време да не замара телефонот кога те бара некој се доста корисни.  Инаку сега користам Nova бета, имаат стаено бело мени со ефект да се отвара нешто налик сток лаунчерот кај Нексус 6 и плус пооптимизиран е за Лолипоп.
« Последно менување: 26 Ноември 2014, 02:32:36 am Allexxander »

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #4303 на: 26 Ноември 2014, 03:01:59 am »
Јас уште утрњ сабајле го враќам КК. Л ов ме нервира страшно, крашуваат аочикации се минимизираат сами...  Триста глупости.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4304 на: 26 Ноември 2014, 10:23:08 am »
Фала за ривју Додо :)

Дали се префрливте на ART или останавте на Dalvik на Lolypop? (не знам дали има Далвик верзија, прашувам).

Јас ставив вчера 4.4.4 од One+1 на ART. Импресивно.
Има и некоја Лолипоп верзија за мојов ама сеуште има многу багови. Официјалната од ХТЦ со Сенс на прв поглед изгледа одлично, ама ќе видиме кога ќе излезе.