Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81490 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
Одг: Windows Phone
« Одговори #105 на: 03 Септември 2013, 11:32:20 am »
На Google за Android треба да у се симне капа. Моделот што го направи е да успее да има ОС платформа која работи прифатливо добро на многу различен HW, за разлика од тоа што Microsoft со Windows Mobile го усра до непоправливи граници.

Точно, но на Самсунг, ХТЦ, Сони и остали треба матер да им се *** затоа што недоволно го оптимизираат андроидот на флегшип моделите, па крајниот корисник место да добие скоцкан производ мора да бара солиден ром за да не се нервира кога ќе се појави force close или кога при отварање на dialer треба да чека неколку секунди.

Мада и Гугл би требало да се замеша тука, барем кај флегшип моделите, зошто сепак нивниот ос го користат.

Значи истото се случуваше и со Windows Mobile. НИеден производител нема да ти биде идеален партнер во развој на производот во кои една компонента прави он а друга прави некој друг и дополнително се плаќаат пари за едната компонента. Windows Mobile реално се распадна заради недоволно добро пишани драјвери за Phone компонентата бидејќи Microsoft реално и само интерјфес имаше кон таа компонента. Па често се случуваше некое парче код „to render device unavailable on GSM" или порблеми со кодирањето на звукот и сл.

Џабе Microsoft плачеше дека нее проблемот кај нив, чим нивниот систем не бил доволно јасно едноставно и buletproof дизајниран од старт е осуден на багови во „соработка“.

Исто е и со Андроид, ама нее толку очаен. Односно телефонто ќе рабти на каво и го*о да го зденеш. Е сега останатите custom модфикации се дел од стратегијата на уредот/фирмата.

И умешувањето воопшто не е едноставно. MS и Samsung  беа постојано заедно во проектот за развој на Windows RT таблет уште пред Surface да решат да го прават. Дури Samsung имаше и финален прдукт, па не го извади на пазар. Се налутија нешто, пресмета дека нема да има комерцијален успех и фрлија 2 години развој во градење искуство без пазарен ефект. 

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #106 на: 04 Септември 2013, 01:11:12 am »
Microsoft ја купи Nokia :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Microsoft Just Bought Nokia’s Devices And Services Business

сега кога ке извадат некое срање од телефон... нокиа со виндовс ЦЕ верзија број 249-57ѕ2-4оиѕ5-45иоѕ
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #107 на: 04 Септември 2013, 08:33:03 am »
onak, требало да си легнеш порано :)
Пак тресеш... :D :D :D

Едно ке ти кажам...Јас не користам виндоус фон, ама по се она што го гледам можам да кажам дека ОС-от е далеку над Андроид отиден...Далеку, баш онака како кога се појави иОС и беше светлосни години над Симбианот или останатите ОЕМ софтвери по телефоните...
Ако направиш осврт на новите модели на Нокиа, поготово оние Лумиа серии, ке видиш дека повторно вградуваат одличен хардвер, камери, екрани, со еден збор ова е добитна комбинација полека Нокиа да се врати некаде на врвот, а виндоус мобајл да го завземе тронот со оперативниот систем...
Еве неколку членови користат виндоус телефони од форумов, нека споделат некоја импресија....
WIN мобајл е многу оптимизиран и среден и функционира одлично.

Сега + сите гиганти си се споиа...
Гугл ја купи Моторола, Мајкрософт ја купи Нокиа, па ке видиме што ке се случува понатаму...Сите си имаат коњи за трка...
Војната започнува...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #108 на: 04 Септември 2013, 08:53:13 am »
ех што ми е мака дека никогаш нема да имам Нокиа со андроид.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #109 на: 04 Септември 2013, 09:58:42 am »
сале ете ти го одговорот над мене на твојот пост.

п.с. имам и јас еден телефон со виндовс... ене го во фиока дреме...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #110 на: 04 Септември 2013, 10:18:50 am »
сале ете ти го одговорот над мене на твојот пост.

п.с. имам и јас еден телефон со виндовс... ене го во фиока дреме...

Smeneta e platformata celosno od toj telefon Windows Mobile  do segashniov Windows Phone. Nemaat nishto zaednichko, nitu programerite(moze nekoj prebegal vo devices & entertainment od poraneshniot tim na windows mobile). Znachi drug tim, drug kod, drug proizvod, drug interfejs druga filozofija na smartphone od ona shto beshe CE, Winndows Mobile.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #111 на: 04 Септември 2013, 10:24:19 am »
И јас тоа го велам, ама некој ме гледа со очи широко затворени :D :D :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #112 на: 04 Септември 2013, 11:08:08 am »

Не тебе, тој така гледа во животот. Со затворени очи.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #113 на: 04 Септември 2013, 12:25:47 pm »
ех што ми е мака дека никогаш нема да имам Нокиа со андроид.

Побарј на XDA форумите :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #114 на: 04 Септември 2013, 12:33:20 pm »
Фабрички мислев

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #115 на: 06 Септември 2013, 02:04:22 am »

тоа зашто не возам дизел или...?

што бре имаш ти против тоа човек да има свое мислење и став кој се контрира со твојот? па нек се контрира во се твоите ставови... од моја гледна точка (по твој терк) ти си со затворени очи затоа што си контра од мене...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #116 на: 06 Септември 2013, 07:53:18 am »
Брејјјј све контраши... :D :D :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #117 на: 06 Септември 2013, 08:35:11 am »

тоа зашто не возам дизел или...?

што бре имаш ти против тоа човек да има свое мислење и став кој се контрира со твојот? па нек се контрира во се твоите ставови... од моја гледна точка (по твој терк) ти си со затворени очи затоа што си контра од мене...

Затоа што во повеќето случаи ставовите не ти се валидни. Во овој случај ставот за Windows Phone ти беше изграден врз искуството на стар телефон кој работи на стара мобина Windows платформа, и која нема допирна точка со Windows Phone 7/8.

И јас имам стар Windows телефон, и беше шит. Но имав и Windows 7.5 и беше феноменален.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #118 на: 06 Септември 2013, 10:17:13 am »
Затоа што во повеќето случаи ставовите не ти се валидни. Во овој случај ставот за Windows Phone ти беше изграден врз искуството на стар телефон кој работи на стара мобина Windows платформа, и која нема допирна точка со Windows Phone 7/8.

И јас имам стар Windows телефон, и беше шит. Но имав и Windows 7.5 и беше феноменален.

и тоа ти дава за право да ме отценуваш мене како личност?

тој мој став изграден врз стара виндовс дрн дрн дрн дрн, можеше да го искоментираш како сале, тоа е валидно, а и пред фактите ќутат и боговите дениевците ;D .

кој си бре ти да ме отценуваш мене? од каде таква слобода? и за ставовите дали се валидни или не пак ти не треба да отценуваш, можеш само мислење да дадеш а не да одлучуваш кој, што и за што е валиден...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #119 на: 06 Септември 2013, 12:39:14 pm »
Дечки, ај да идеме да се утепаме у некоја кафана...Од јадење и пиење...Не не бива за на форум :D :D :D