Автор Тема: Citroen C4 1.6 16V VTR *NEW*  (Прочитано 52644 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Citroen C4 1.6 16V VTR *NEW*
« Одговори #45 на: 10 Мај 2011, 10:30:22 am »
Да у право си ајде Sportex збори беше коментарот на Ivo,и толку ти требаше тебе за да ја оцрниш до даска Ц4-кава на дечкото кој штотуку ја купил ! Не е културно сакав да кажам ама нема везе ...

Јас си кажав за мојата, неговата може нема да има ни еден проблем и се надевам ќе биде така, но кога од 10 коли 3 го имаат истиот проблем тоа е веќе голем процент и не е случајност или лоша среќа.
Подобро да си знае одколку да не знае.

Expect the unexpected :)

Баш затоа и постојат ваквите форуми, да се информираш навремено и донесеш вистинска одлука.
Камоли да имаше мене некој да ми каже за овие проблеми пред да ја купам, немаше да изгубам 4.000 евра за 15 месеци.
Никогаш не правам лице на никого, таков сум по природа.
Ако нешто сум го пробал и според мене не се покажало како треба ќе ја кажам секогаш вистината...и подобро така одколку да кажам...еј супер кола, одличен избор, браво (а се тоа од куртоазија и во согласност со убавото однесување) а зад грб да зборам друго.
Кој знае ќе цени...кој не ќе се лути....негов избор!

Ти и да праиш лице ретко кој може да ти ја забележи гримасата...многу си пораснал :):):)

Тоа од што јадам многу Гурабиии.... ;D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #46 на: 10 Мај 2011, 10:35:39 am »
По штипски и велешки, гурАбии- со нагласок, а по скопски, вафли :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #47 на: 10 Мај 2011, 11:26:54 am »
Ја коа праам муабет со Спортекс, цвикери носам, пошто иначе сонце ми оди во очи. :)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #48 на: 10 Мај 2011, 12:29:19 pm »
Да у право си ајде Sportex збори беше коментарот на Ivo,и толку ти требаше тебе за да ја оцрниш до даска Ц4-кава на дечкото кој штотуку ја купил ! Не е културно сакав да кажам ама нема везе ...

Јас си кажав за мојата, неговата може нема да има ни еден проблем и се надевам ќе биде така, но кога од 10 коли 3 го имаат истиот проблем тоа е веќе голем процент и не е случајност или лоша среќа.

јас мислам дека возилата што ги носат тука кај нас се со полош квалитет ... а за 1.6 моторот немам слушнато уште критки .. исто и близнаците имаат ц4 1.6 они се пе презадоволни така да ке видиме како ке се одвиваат работите може ќе се префрлам побрзо на алфа :P 

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #49 на: 10 Мај 2011, 14:07:00 pm »
Муабетов на Иво држи вода...

И од други луге, луге имам слушнато дека за нашиот пазар малце иде по чкарт роба...  а за Ц4 1.6 на близначињата немам зборови, еве ја имааат 3 години веке ја акаат, ја возат и немала до сеа никаков проблем...

А друг пример, имам другар кој има фиат пунто 1 од 1996 година, купено од скопје прв газда е он... пред некое, време неговите ја чукаа колата, и поисплатливо му беше да земе станско пунто за да си го направи количето, поточно зема пунто од германија, исто пунто 1 со 5 врати иста година, исти мотор, иста опрема, но при растурање на пунтото од германија... виљушките се потешки, што значи и појаки, и плус... фабрички германскто пунто има и баланштанга.... а нашево пунто, има полесни виљушки и е без баланштанга...

Па што сакате повеке од ова...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #50 на: 10 Мај 2011, 14:14:24 pm »
Али пред тоа да не биле мењани виљушките на овдешното пунто ?
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #51 на: 10 Мај 2011, 14:17:07 pm »
Не биле, пунтото има поминато 65 000 км прв газда е, го чукнаа напред... и место да даде... 500 евра за хауба, две крила, хладњак, браник, маска, фарови алтернатор.... он даде 600 евра и зема цело комплет од германија... и си има си има делови :) док е жив :)

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #52 на: 17 Мај 2011, 01:38:34 am »
http://www.youtube.com/watch?v=XMBk0nK40BQ&feature=related

Osven tuning centar kaj moze da se naraca kaj nas vakvo nesto KW Suspension  ?   

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #53 на: 10 Јуни 2011, 23:00:14 pm »
Иво вчера ја видов ц4 ката спортски што е средена, црната, чвекот до мене ја переше во карпош 4, многу добро ауто, сакав да го сликам ама незгодно ми беше а и се брзав морав да идам.

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #54 на: 10 Јуни 2011, 23:01:54 pm »
Иво вчера ја видов ц4 ката спортски што е средена, црната, чвекот до мене ја переше во карпош 4, многу добро ауто, сакав да го сликам ама незгодно ми беше а и се брзав морав да идам.

никако ja  начекам од блиску да ја ѕирнам али одлично изгледа спуштено у пм :)  а јас вчера те видов пред зегин во 2-3 :)
« Последно менување: 10 Јуни 2011, 23:04:14 pm IvO »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #55 на: 10 Јуни 2011, 23:04:48 pm »
Аааа сега ми текна, абе бев пијан идевме натака навака па пола саат се мислев кај сум бил. Последно искачање како неженет човек.

Не само што изгледа од надвор убаво, недај боже да видиш внатре каква е ќе се заљубиш...!!!

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #56 на: 10 Јуни 2011, 23:17:36 pm »
Аааа сега ми текна, абе бев пијан идевме натака навака па пола саат се мислев кај сум бил. Последно искачање како неженет човек.

Не само што изгледа од надвор убаво, недај боже да видиш внатре каква е ќе се заљубиш...!!!

гледам збунето се враќаш рикверц 5 саати хахахаах

а инаку ц4 има седишта лудило :/

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #57 на: 22 Јули 2011, 14:01:10 pm »
Мал апгрејд :)  ...  Монтиран издув ASSO Голема благодарност до Тони од АС СТИЛ за профи сработената  работа и педантност ... исто и поздрав до djidji за советите :) :) :)  слики наскоро ...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7310
« Одговори #58 на: 22 Јули 2011, 14:13:10 pm »

јас мислам дека возилата што ги носат тука кај нас се со полош квалитет ... а за 1.6 моторот немам слушнато уште критки .. исто и близнаците имаат ц4 1.6 они се пе презадоволни така да ке видиме како ке се одвиваат работите може ќе се префрлам побрзо на алфа :P 

Да знаеш само колку работи фалат на Астрата за разлика од онаа која ја продавале во Германија..
Прво и најосновно, кога ке отвориш напред, се гледа доста земја од кај моторот, додека Германската има заштита на моторот, од вода, корозија бла бла ...

Исто и со Реното што го купи мој колега директно од Франција за исти пари како во Македонија, само што од таму го зел со полна опрема, заштита на целиот мотор, подолг гарантен рок ...

нашите импортери кинат на опции кои се сметаат за основни во развиените земји, само за да би ти понудиле нова Астра за 14.500 E, и ти си мислиш штом им скинеш 1 000 Е попуст, супер си поминал ...

Дај видео од издувчето, со здравје да си го брчиш и трчиш  ..

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #59 на: 22 Јули 2011, 14:16:15 pm »

Да знаеш само колку работи фалат на Астрата за разлика од онаа која ја продавале во Германија..
Прво и најосновно, кога ке отвориш напред, се гледа доста земја од кај моторот, додека Германската има заштита на моторот, од вода, корозија бла бла ...

Исто и со Реното што го купи мој колега директно од Франција за исти пари како во Македонија, само што од таму го зел со полна опрема, заштита на целиот мотор, подолг гарантен рок ...

нашите импортери кинат на опции кои се сметаат за основни во развиените земји, само за да би ти понудиле нова Астра за 14.500 E, и ти си мислиш штом им скинеш 1 000 Е попуст, супер си поминал ...

Дај видео од издувчето, со здравје да си го брчиш и трчиш  ..

видео уште немам направено, вчера го монтирав и немав време, денес може да  стракнам  сличе некое  :)